Kategori: Kom i form
Pas godt på din ryg
Pas godt på din ryg 

Du kan forebygge rygproblemer, styrke muskulaturen i ryggen og opnå større smidighed og en bedre holdning gennem øvelser ...

Mere end halvdelen af Danmarks befolkning lider af ondt i ryggen. Diagnosen ”Ondt i ryggen” dækker over smerter der kan være isoleret til bestemte dele i ryggen, lænden eller nakken, og smerter som kan være forbigående eller kroniske. Smerterne kan komme pludseligt eller snigende over længere tid.

Fysisk belastende arbejde, dårlige arbejdsstillinger er hyppige årsager til rygproblemer, men også dårlig fysisk form, overvægt og rygning kan være medvirkende årsager til rygsmerter.

Tag dine rygproblemer alvorligt
Oplever du vedvarende rygsmerter eller akutte smerter, skal du gå til din læge. Lad være med at gå med ubehandlede rygproblemer og smerter, det kan udvikle sig til slidgigt og diskusprolaps, som er meget smertefuldt og som i værste fald kan kræve operation.

Forebyg rygproblemer
Så der er god grund til at passe godt på ryggen – også selvom man ikke umiddelbart oplever smerter eller ubehag.
Mange rygproblemer kan forebygges, hvis man er opmærksom på sine arbejdsstillinger – ikke kun på arbejdet, men også hjemme. Så husk at rette ryggen og undgå længerevarende belastning af ryggen ved f.eks. at stå eller sidde med foroverbøjet ryg og nakke.
Husk også at løfte med omtanke. Når du løfter tunge ting, skal du altid løfte så tæt på kroppen som muligt, så du mindsker belastning af ryggen. Hold ryggen ret med let svaj over lænden og lad benene tage det tunge løft.

Smidig og stærk ryg
Du kan også forebygge rygproblemer, styrke muskulaturen i ryggen og opnå større smidighed og en bedre holdning, gennem øvelser. Fleksion og rotations øvelser, samt udspændingsøvelser styrker ryggens muskulatur og gør den mere robust overfor belastning.
Mange finder Pilates træning effektiv og samtidig skånsom mod ryggen. Pilates er et træningssystem der består af stræk- og styrkeøvelser, der tilsammen styrker muskulaturen og bidrager til en bedre kropsholdning, øget smidighed og balance. Pilates træning giver også en øget kropsbevidsthed og en øget opmærksomhed omkring vejrtrækningen, kropskontrol og opstramning.

Kom i form
Min Gå App: Hjerteforeningen lancerer nemt værktøj til motion 

Med ny, gratis app til din smartphone kan du blandet andet følge dine gåture, invitere dine venner til at gå med og dele dine oplevelser med andre. Appen er nem og brugervenlig, og Hjerteforeningen har allerede lagt alle deres Hjertestier og Ladywalk-ruter ind på appen som inspiration til en ture.

Læs mere
Kom i form
Cykling til arbejde ligeså godt som fysisk træning i fritiden 

Overvægtige kan tabe fedtmasse ligeså effektivt ved at tage cyklen på arbejde som ved at motionere i deres fritid. Det viser et studie fra Københavns Universitet. Det er en tidseffektiv løsning, hvis du gerne vil være fysisk aktiv, men har en travl hverdag, lyder det fra forskerne.

Læs mere
Kom i form
Så skal der tælles skridt 

Det kan faktisk være svært at nå de anbefalede 10.000 skridt om dagen, derfor kan det være sundt med en lille konkurrence. Igen i år arrangerer Dansk Firmaidrætsforbund 'Tæl skridt'-kampagnen og udlodder flotte gevinster. Hvis I har lyst til at deltage, så saml et hold fra arbejdspladsen, som alle…

Læs mere
Kom i form
I balance med smidige styles 

Med efteråret finder yogamåtten og serier af gode yogaøvelser igen plads i hverdagen. Det italienske mærke Back2You præsenterer ny kollektion med leggins og toppe til en træning i balance. Brandet, der netop er landet på det danske marked, passer både ind i en aktiv hverdag og velvære hjemme. Fælles…

Læs mere
Kom i form
Flad mave - Effektiv øvelse 

Denne enkle, men effektive, øvelse, tager godt fat i musklerne omkring maven og ryggen, og indgår derfor altid i træningsprogrammer. Øvelsen indgår naturligvis også i Lotte Arndals bog 'Styrketræning for kvinder'. Her viser Lotte øvelsen.

Læs mere
Kom i form
Shop træningsudstyr 

Gode bud på lækkert udstyr og beklædning til træning, yoga, meditation og restitution.

Læs mere
Kom i form
Til dig der gerne vil i form - men ikke orker 

Måske er du en af dem, der i al hemmelighed går rundt og er rigtig godt træt af at føle dig sløv og tung, træt af at bukserne strammer - og rigtig, hamrende træt af en evig dårlig samvittighed over ikke at få gjort noget ved det. Her får du et godt råd ...

Læs mere
Kom i form
Frisk nok til træning? 

Som regel går det fint med at løbetræne selvom man har lidt snue eller ondt i halsen, men har du sygdomstegn som muskel- og ledsmerter, bør du undlade decideret træning, men kan evt. nøjes med en frisk gåtur i stedet.

Læs mere
Kom i form
Vi cykler til arbejde 2016 

Rigtig mange kvinder har allerede fundet ud af, at en cykeltur til og fra arbejde ofte dækker det daglige behov for motion og at eftermiddagen og aftenen derfor med god samvittighed kan holdes fri til både børn, familie og venner ...

Læs mere
Kom i form
Kom i form på den halve tid 

Halvér din træning: Spurt i 10 sekunder, løb 20 sekunder i moderat hastighed og 30 sekunder langsomt hvert minut. Det er opskriften i den effektive intervaltræning.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^