Kategori: Kæledyr

Mange katte på landets internater kan trives rigtig godt i nye hjem. Er beslutningen taget om, at der skal en kat i familien, er der her en oplagt mulighed for at give en dejlig kat et godt langt liv.

Her er, hvad du skal tænke på, inden du gør anskaffer kat 

En kat kan være et godt bud på en hyggelig husven, men skal det være en killing eller en voksen kat? En racekat eller en almindelig huskat?

Hvis du overvejer at anskaffe dig en kat, skal du tænke langsigtet, siger direktøren for Agria Dyreforsikring, Tine Antvorskov, der her kommer med sit bud på, hvilke overvejelser det kræver.
Blandt andet er det vigtigt at overveje, hvordan hverdagen bliver, i takt med at landet og arbejdspladserne åbner mere op.

Fornuftige overvejelser

“Det er fantastisk at få en kat i familien, for den kan berige menneskers liv med så meget kærlighed og socialt samvær. Men med alle fordelene følger også et ansvar. Katten har brug for selskab, pleje og mad mange år frem. Derfor er det afgørende, at man er klar til at påtage sig ansvaret,” siger Tine Antvorskov. Hun foreslår, at man stiller sig selv følgende spørgsmål, inden man foretager sig noget:

  1. Har jeg tid til at passe en kat, når hverdagen igen kører som normalt, og jeg måske er væk hjemmefra i lang tid ad gangen?
  2. Har jeg de nødvendige økonomiske midler til at dække kattens udgifter? Husk, at det ikke kun er foder, men også sygeforsikring og/eller dyrlægeregninger.
  3. Hvem passer min kat, når jeg er ude at rejse?

Det perfekte match

Når du har truffet beslutningen om at anskaffe kat, begynder den sjove udvælgelsesproces, hvor du skal finde ud af, hvilken kat der passer bedst til dig. Skal det være en lille killing, en ungkat eller en fuldvoksen kat, som har nogle år på bagen?

“En killing er vanvittigt sød, men kræver lidt mere arbejde i starten, da den skal lære det hele. En voksen kat er også sød, men er modsat killingen ‘et sikkert kort’, da du på forhånd ved, hvilken personlighed katten har. Uanset om du vælger en killing eller en voksen kat, er det et godt råd at tilbringe meget tid med den derhjemme i begyndelsen, så I lærer hinanden at kende og kommer godt fra start,” siger Tine.

Huskat eller racekat

Udover kattens alder skal du også tage stilling til, om du vil have en almindelig huskat eller en racekat. På dyreinternater rundt om i landet mangler mange dejlige huskatte en ny familie, så det kan være et godt sted at starte. Leder du efter en bestemt racekat, bør du købe den hos en registreret opdrætter og være opmærksom på, at papirer og stamtavle er i orden.

Internatkat

En kat fra et internat har været igennem en grundig sundhedsundersøgelse af en dyrlæge, er blevet vaccineret og neutraliseret, inden du får den med hjem. Det kan spare dig for mange bekymringer.
Personalet på internatet har haft hundredvis af katte mellem hænderne, så de er blevet skrappe til at vurdere kattenes personlighed. Tag derfor personalet med på råd og fortæl lidt om dig selv og jeres familie, så de kan rådgive jer om den rigtige kat.

Du skal også på forhånd bestemme, om katten skal være inde- eller udekat, for det spørger de om på katteinternatet, hvor de ikke sælger en tidligere udekat til dig, hvis du planlægger kun at have den indendørs.

Mange katte på landets internater kan trives rigtig godt i nye hjem. Er beslutningen taget om, at der skal en kat i familien, er der her en oplagt mulighed for at give en dejlig kat et godt langt liv.

Kæledyr
Hunderacernes top-10: Hvilken race passer dig bedst? 

Danskernes interesse for at få en hund er eksploderet under coronakrisen, skriver Dansk Kennel Klub, og blandt tidens mest populære hunderacer, ligger den lille Bichon Havanais nummer et, vurderer Agria Dyreforsikring på baggrund af en opgørelse over, hvilke racer der er tegnet flest forsikringer…

Læs mere
Kæledyr
Dyrenes Beskyttelse: Helt uacceptabelt 

I takt med at temperaturen stiger, står uønskede dyr i kø til Dyrenes Beskyttelses otte internater. Mange er fundet steder, hvor de er blevet placeret af mennesker uden store overlevelseschancer, og det er helt uacceptabelt, skriver Dyrenes Beskyttelse.

Læs mere
Forbrugernyt
Levende julegaver varer længere end til påske 

Der følger et ansvar med i pakken, når du klemmer et beboet hamsterbur eller en kattekilling ind under juletræet. For når du giver et dyr, giver du også modtageren ansvaret for at passe og pleje det.

Læs mere
Kæledyr
Slip hunden løs på stranden fra 1. oktober 

Hunde skal som udgangspunkt altid være i snor i naturen, fordi de kan være en stressfaktor for naturens vilde dyr og til gene for andre friluftsgæster. Det gælder også, når man har hunden med på stranden i sommerhalvåret. Til gengæld må du mange steder gerne lade din hund være løs på stranden i…

Læs mere
Forbrugernyt
Nu uddeles de første smileys til hundekenneler og -pensioner 

Nu bliver det nemt at vurdere, om en hund har det godt hos hundekennelen, eller når den bliver passet i en pension. Fra i dag begynder Fødevarestyrelsen at give glade, mellemfornøjede eller sure smileys, når de kontrollerer hundekenneler, hundehandlere, hundepensioner og -internater. Det skal sikre,…

Læs mere
Kæledyr
Nogle hunde har brug for plads 

Møder du en hund med en gul bandana om halsen eller med gule sløjfer påsat hundesnoren, så er det muligvis en hund du bør holde afstand til. Med 'Gulahund Yellow Dog'-kampagnen tog svenske Eva Oliversson i 2012 initiativ til en kampagne, som skulle hjælpe hundeejere med, på en enkel og nem måde, at…

Læs mere
Kæledyr
Flere byboer får hund 

I takt med at danskerne har byttet land ud med by og forstæder, er dyrene flyttet med. I Danmarks fire største byer er antallet af hunde steget med mellem 42,6 og 47,9 pct. over 5 år. Det stiller nye krav til både ejere og hund, skriver Dyrenes Beskyttelse.

Læs mere
Kæledyr
Gårdhunden Ib flytter ind på plejehjemmet 

Kun to uger nåede den dansksvenske gårdhund Ib at tilbringe på Nordjyllands Internat, inden den fik et helt perfekt nyt hjem – nemlig et plejehjem, hvor han i dag er til både gavn og glæde, skriver Dyrenes Beskyttelse.

Læs mere
Kæledyr
Dyrenes Beskyttelses søger adoptionsfamilier og plejefamilier 

Dyrenes Beskyttelses internater har i denne tid mange fyldte bure fra danskere, som har dumpet eller indleveret deres kæledyr, fordi de ikke længere har tid eller kan overskue det. Juli, august og september er typisk den tid, hvor der er travlest på internaterne, og allerede ved udgangen af juni…

Læs mere
Kæledyr
Sådan holder du kat 

Denne uge, er kattens uge. Derfor sætter Fødevarestyrelsen og en række organisationer fokus på det gode katteliv med en kampagne, som ikke kun skal bidrage til privatejede kattes trivsel, men også bedre trivsel for landets mange herreløse katte.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^