I papkasser, tasker, transportkasser, bure eller sågar poser
Måderne at efterlade sit dyr på er mange, men fælles for dem alle er, at det er forkasteligt og uansvarligt. Juli, august og september måned er højsæson for efterladte kæledyr, og familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse, Jens Jokumsen, oplever en tilbagevendende tendens:
”Sommer efter sommer vælter det ind med dumpede dyr på vores internater. Især killinger oplever vi en stor stigning af, fordi ansvaret for den større mængde katte ofte er blevet for omfattende for ejeren.”
Sidste år modtog Dyrenes Beskyttelses internater 3.012 dyr alene i juli, august og september. Det er næsten en fordobling i forhold til resten af året, og især kaniner og katte er kæledyr, som danskerne dumper på rastepladser, legepladser, parkeringspladser eller ligefrem ude i skoven.
Kæledyr er afhængige mennesker
Når et kæledyr efterlades til sin egen skæbne, har ejeren af den ene eller anden grund ikke haft overskud til at tage sig af det længere. Men løsningen er aldrig at efterlade dyret til uvis skæbne. Giv det altid en fair chance for at få et nyt og kærligt hjem.
”Det er helt uacceptabelt at efterlade levende dyr i papkasser. Man giver dem ikke en fair chance for at overleve, om de så kommer ud af kassen, kan de ikke selv finde føde. Det har de aldrig lært, så de er dybt afhængige af mennesker,” siger Jens Jokumsen, familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse.
En kasse bliver meget varm, og dyrene kan derfor dø af hedeslag, tørst eller ganske enkelt blive taget af skovens dyr. Det er derfor ikke løsningen, men man bør i stedet finde et nyt og kærligt hjem, eller indlevere dem på internat.