Kategori: Kæledyr

Hvor meget sørger dyreejere over deres katte og hunde? Hvor tager dyr oftest deres sidste åndedrag? Og hvad sker der så med dyrekroppen? Det er nogle af de spørgsmål, der melder sig, når kæledyret går bort.

Den store sorg at miste et kæledyr 

Ifølge en ny undersøgelse, så kan det kan det være lige så svært at miste sit kæledyr som en nær ven. Ifølge tallene oplever seks ud af ti hundeejer sorgen ved at miste hunden lige så stærkt, som havde de havde mistet et familiemedlem eller en nær ven.

Flere tunge farvel gennem de fleste hunde- og katteejeres liv

Vores hunde og katte lever i gennemsnit mellem ti til femten år, og mange hunde- og katteejere oplever adskillige farvel i løbet af livet. Før eller siden må kæledyrsejere sige farvel til deres dyr med dyb sorg til følge.

"Der er stærke følelser, som melder sig, og tabet kan være stort, når man mister en hund eller kat. At så mange sammenligner det med tabet af et familiemedlem eller en nær ven viser med al tydelighed dyrenes betydning for os mennesker," siger Lotte Evers, hundeekspert hos Agria Dyreforsikring.

Alle føler tristhed ved hundens eller kattens død

Alle kæledyrsejere i undersøgelsen svarer, at de følte sig triste i forskellig grad ved tabet af et kæledyr. Halvdelen af katteejerne oplevede lige så meget sorg som hundeejerne, og sammenlignede det med tabet af et familiemedlem.

Blot hver tredje hunde- og katteejer synes, at det er hårdere at sige farvel til en nær person end til en firbenet ven.

Hvornår bør man afslutte sit kæledyrs liv?

For langt de fleste dyreejere er tidspunktet, hvor man beslutter at ende sit kæledyrs liv, når der ikke længere er behandlingsmetoder, der kan lindre dyrets smerter, eller når det ikke længere kan leve et naturligt liv. Kun én procent svarede, at det altid er forkert at aflive dyr, og at de foretrækker en naturlig død.

"Langt de fleste ser ud til at være enige i, at dyret ikke skal leve med smerter, men også at det skal kunne leve ud fra sine naturlige behov," siger Lotte Evers.

De fleste hunde og katte ånder ud hos dyrlægen

De fleste hunde og katte tager deres sidste åndedrag på en dyrlægeklinik, hvor de bliver aflivet af en dyrlæge, mens kæledyrsejeren er til stede.

At få hjemmebesøg og aflive dyret i hjemmet er en mulighed, som blot 13 procent af kæledyrsejerne foretrækker.

"Det kan faktisk være en god måde at sige det sidste farvel. At lade dyrlægen aflive dyret derhjemme kan gøre oplevelsen mere tryg og skabe ro hos både kæledyrsejere og dyr i det sidste øjeblik sammen, men er selvfølgelig noget, der ofte må planlægges lidt tid i forvejen." siger Lotte Evers.

Kremering og gravsted i haven

Undersøgelsen viser også, at mere end halvdelen af hundene kremeres efter deres bortgang, mens hver fjerde hund får deres gravsted i haven. Blandt katte er kremering lige så almindeligt som at begrave katten i haven.

Du må normalt gerne begrave kæledyr i haven. Dog under den forudsætning, at nedgravningen ikke må være i strid med miljølovgivningen eller anden lovgivning.

"Når man skal tage stilling til, hvad der skal ske med kæledyret efter bortgang, bør man undersøge, hvad der gælder i den kommune, man bor i," siger Lotte Evers.

Kilde: Undersøgelsen er foretaget af Agria Dyreforsikring i samarbejde med analyseinstituttet Xtreme. Undersøgelsen bygger på svar fra 582 hundeejere og 580 katteejere.

Kæledyr
Hunderacernes top-10: Hvilken race passer dig bedst? 

Danskernes interesse for at få en hund er eksploderet under coronakrisen, skriver Dansk Kennel Klub, og blandt tidens mest populære hunderacer, ligger den lille Bichon Havanais nummer et, vurderer Agria Dyreforsikring på baggrund af en opgørelse over, hvilke racer der er tegnet flest forsikringer…

Læs mere
Kæledyr
Dyrenes Beskyttelse: Helt uacceptabelt 

I takt med at temperaturen stiger, står uønskede dyr i kø til Dyrenes Beskyttelses otte internater. Mange er fundet steder, hvor de er blevet placeret af mennesker uden store overlevelseschancer, og det er helt uacceptabelt, skriver Dyrenes Beskyttelse.

Læs mere
Forbrugernyt
Levende julegaver varer længere end til påske 

Der følger et ansvar med i pakken, når du klemmer et beboet hamsterbur eller en kattekilling ind under juletræet. For når du giver et dyr, giver du også modtageren ansvaret for at passe og pleje det.

Læs mere
Kæledyr
Slip hunden løs på stranden fra 1. oktober 

Hunde skal som udgangspunkt altid være i snor i naturen, fordi de kan være en stressfaktor for naturens vilde dyr og til gene for andre friluftsgæster. Det gælder også, når man har hunden med på stranden i sommerhalvåret. Til gengæld må du mange steder gerne lade din hund være løs på stranden i…

Læs mere
Forbrugernyt
Nu uddeles de første smileys til hundekenneler og -pensioner 

Nu bliver det nemt at vurdere, om en hund har det godt hos hundekennelen, eller når den bliver passet i en pension. Fra i dag begynder Fødevarestyrelsen at give glade, mellemfornøjede eller sure smileys, når de kontrollerer hundekenneler, hundehandlere, hundepensioner og -internater. Det skal sikre,…

Læs mere
Kæledyr
Nogle hunde har brug for plads 

Møder du en hund med en gul bandana om halsen eller med gule sløjfer påsat hundesnoren, så er det muligvis en hund du bør holde afstand til. Med 'Gulahund Yellow Dog'-kampagnen tog svenske Eva Oliversson i 2012 initiativ til en kampagne, som skulle hjælpe hundeejere med, på en enkel og nem måde, at…

Læs mere
Kæledyr
Flere byboer får hund 

I takt med at danskerne har byttet land ud med by og forstæder, er dyrene flyttet med. I Danmarks fire største byer er antallet af hunde steget med mellem 42,6 og 47,9 pct. over 5 år. Det stiller nye krav til både ejere og hund, skriver Dyrenes Beskyttelse.

Læs mere
Kæledyr
Gårdhunden Ib flytter ind på plejehjemmet 

Kun to uger nåede den dansksvenske gårdhund Ib at tilbringe på Nordjyllands Internat, inden den fik et helt perfekt nyt hjem – nemlig et plejehjem, hvor han i dag er til både gavn og glæde, skriver Dyrenes Beskyttelse.

Læs mere
Kæledyr
Dyrenes Beskyttelses søger adoptionsfamilier og plejefamilier 

Dyrenes Beskyttelses internater har i denne tid mange fyldte bure fra danskere, som har dumpet eller indleveret deres kæledyr, fordi de ikke længere har tid eller kan overskue det. Juli, august og september er typisk den tid, hvor der er travlest på internaterne, og allerede ved udgangen af juni…

Læs mere
Kæledyr
Sådan holder du kat 

Denne uge, er kattens uge. Derfor sætter Fødevarestyrelsen og en række organisationer fokus på det gode katteliv med en kampagne, som ikke kun skal bidrage til privatejede kattes trivsel, men også bedre trivsel for landets mange herreløse katte.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^