Kategori: Julemad

Opskrift på andesteg og -sauce 

Den store aften venter lige om hjørnet, og alle ingredienser og opskrifter til julemiddagen skal være i hus. Vi iler med at bringe vores bedste opskrift på julemiddagens absolutte favorit: Klassisk andesteg og andesauce.

Dyrenes Beskyttelse anbefaler danske økologiske ænder, fordi er sikret de bedste levevilkår, går ude, har adgang til svømmevand og kan snadre løs i græs og grovfoder.

Køber du fersk and hos slagteren, så sørg for at få indmaden med. Den skal bruges til at give saucen kraft og smag.

ANDESTEGEN

Det skal du bruge:

  • 3 kg. frisk, renset and (indmaden gemmes og bruges til saucen) 
  • Havsalt, gerne Maldon Sea-salt
  • Peber 
  • 175 gram tørrede, spiseklare svesker uden sten 
  • 3 udkernede æbler i både. Fx cox orange
  • Timian eller rosmarinkviste.


Sådan gør du:

  • Er anden dybfrossen skal den tø op i dit køleskab i ca. to døgn. (Sæt den i et fad, så saften ikke drypper på øvrige madvarer).
  • Tænd ovnen på 160°. 
  • Tag indmaden ud og fjern eventuelle blodige sener. Skyl anden og fjern overflødigt fedt. Hænder, knive og skærebræt vaskes grundigt før berøring med andre fødevarer!
  • Gnid anden med salt og peber. 
  • Skyl æblerne og skræl dem, sker dem derefter i både. Kom dem ind i anden sammen med sveskerne.
  • Læg anden på ovnristen med ryggen opad. Placer bradepanden nedenunder. Andestegen placeres nederst i ovnen. Den skal steges i ca. 1 time og 40 minutter til den har opnået en kernetemperatur på mindst 75°. Mål den med et stegetermometer, der stikkes ind i det tykkeste stykke kød. (ca. 40 minutter per kg.) Ca. 15 minutter før andestegen er færdigstegt hældes stegeskyen fra. Gem stegeskyen til saucen. Anden sættes tilbage i ovnen og der skrues op for varmen til 225°, hvor den så efterbruner i ca. 15 minutter med åben ovndør eller ventil. Hold øje med at anden ikke bliver for brun. Lad den hvile ca. 10 minutter inden den skæres ud. 


ANDESAUCE

Det skal du bruge:

  • Den sigtede stegesky fra anden skummet for fedt, lidt yderligere bouillon kogt på hals, kråser, hjerte og vingespidser, (I alt 6 dl.)
  • Lidt Maizena-jævner til brun sauce
  • Salt og friskkværnet peber.

Sådan gør du:

  • Kog stegesky og bouillon samt vin en smule ind og jævn dem med Maizena-jævner (se anvisningen på pakken). 
  • Smag saucen ti med salt, friskkværnet peber samt evt. yderligere vin og servér.
Julemad
Grillstegt and 

Grillstegt and til julens fester.

Læs mere
Julemad
Panforte med Adam & James Price 

Panforte er en ægte italiensk specialitet. Her en opskrift på den delikate kage fra Brdr. Prices fine, nostalgiske opskriftsamling ’Jeg glæder mig i denne tid’.

Læs mere
Figner
Julemad
Figner  

Tørrede figner er en lige så stor delikatesse, som sommerens friske figner, omend der er tale om to meget forskellige oplevelser, både hvad angår smag og konsistens: Lige så lette, saftige og sødmefulde friske figner er i smag og konsistens, lige så bastant og krydret er de tørrede.

Læs mere
Rustikt madbrød
Julemad
Rustikt madbrød med øl og sirup 

Flot og lækkert madbrød med øl, rug og sirup. Efterhævet i hævekurv.

Læs mere
Julemad
Confit de canard med et twist 

Syltede andelår er en gammel fransk ret, hvor andestykker er saltet og dernæst kogt i eget fedt i nogle timer, så de bliver så møre, at kødet næsten falder af benene. En super lækker og herligt velsmagende vinterret - og også godt som supplement til julefrokosten.

Man kan lave dem selv, men der er…

Læs mere
Ris a la mande med krydret kirsebær
Julemad
Ris a la mande med krydret kirsebær 

Klassisk med med et twist: Ris a la mande med krydret kirsebær.

Læs mere
Julemad
Julemiddagen 

Her får du alle opskrifterne til den klassiske julemiddag. Rødkål, rødkålssalater, flæskesteg, andesteg, gås

Læs mere
Giv flæskestegen et spicy twist
Julemad
Giv flæskestegen et spicy twist 

Uanset hvor stærke traditionerne er i familien, kan det være en kærkommen udfordring med nye smage og overraskende sammensætninger. Her en opskrift fra krydderiproducenten Santa Maria på en flæskesteg med et spicy twist.

Læs mere
Julemad
Lækkert til gløgg og julens vin 

Små chokolade-likør kugler og italienske appelsin-cantuccini. Lækkert til gløgg eller et glas vin ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^