Kategori: Iværksætter
Vi skal være bedre til at netværke
Vi skal være bedre til at netværke 

Vi taler meget om at netværke og vigtigheden af det. Alligevel mener hver 2. adspurgte, at de kan blive meget bedre til det og hver 4. mener ikke, at de er ret gode til at netværke...

Vi taler meget om at netværke og vigtigheden af det. Alligevel mener hver 2. adspurgte, at de kan blive meget bedre til det og hver 4. mener ikke, at de er ret gode til at netværke.

Dette er konklusionen fra en nylig afsluttet undersøgelse, som konsulentfirmaet Teglkamp & Co. og rekrutteringsfirmaet StepStone, har foretaget.

Vi er bevidste om det at netværke, alligevel vil vi gerne blive bedre
En undersøgelse med 575 besvarelser viser, at hver 3. af de adspurgte er meget bevidste om networking, hvorimod knap halvdelen eller 46 % mener, at de kan blive bedre og hver 4. eller 24 % decideret føler, at de er dårlige til at netværke.

Generelt er kvinderne mere bevidste om at netværke. Således har 33 % af kvinderne besvaret, at de er meget bevidste om at netværke mod 26 % af mændene.

Vi netværker mest blandt venner
Når vi netværker, gør vi det mest blandt venner. Således siger 70 %, at de bruger vennerne som netværk og næsten lige så mange, 67 % netværker i forbindelse med arbejdet.

Mænd og kvinder har en forskellig netværksprofil. Således bruger 54 % af kvinderne familien som netværk mod kun 45 % af mændene og 74 % af kvinderne bruger vennerne mod 66 % af mændene. Hvorimod mændene er lidt mere tilbøjeligt til at bruge de professionelle netværk med 31 % mod kvindernes 25 %.

Uformelle netværk er de mest populære
61 % af de adspurgte deltager ikke i nogen form for professionelle netværk, altså netværk, hvor man enten betaler og/eller der er en central styring af netværksaktiviteterne. Vi holder os altså til de uformelle netværk, der består af vores venner og bekendte, familie og vores arbejdsplads.

Kun hver 5. af de adspurgte er med i et professionelt netværk og kun hver 10. er med i 2 professionelle netværk.

Vi bruger primært netværket arbejdsrelateret og til sociale formål
Knap halvdelen eller 44 % siger, at de primært bruger deres netværk arbejdsrelateret. Hver 4. bruger primært netværket socialt. Kun hver 6. aktiverer netværket, når de gerne vil have et nyt job.

"Undersøgelsen viser, at selvom vi i de senere år har talt meget om netværk, har vi stadig en vis blufærdighed omkring det." siger direktør i konsulentfirmaet Teglkamp & CoSusanne Teglkamp. "Vi er således ikke meget for at kaste os ud i at netværke uden for de kredse, vi kender i forvejen. Det er imidlertid godt at se, at så mange er bevidste om at bruge deres netværk på arbejdet. Det er et stort plus for opgaveløsningen. Det har alle gavn af både arbejdsgiver og selvfølgelig også den enkelte. Jeg vil dog gerne slå et slag for også at anvende de mere professionelle netværk. Det er altså med til at udvide netværket betragteligt, ligesom man ofte også kan få noget andet inspiration, end man kan fra sine venner og bekendte. Jeg mener bestemt, at vi kan netværke mere professionelt end vi generelt gør i dag. ”

Morten Heuing, adm. direktør i StepStone siger: ”Det undrer mig, at folk ikke er mere bevidste om at netværke. På trods af undersøgelsens resultater, er jeg overbevist om, at det kun er et spørgsmål om, at folk endnu mere gør networking til en vane og forholder sig naturligt til det at netværke både i privatlivet og i karrieren. Samtidig er det overraskende, at kun hver 6. aktiverer netværket, når de vil skifte job. StepStone har stor interesse i at påvirke denne tendens i og med, at vi som både HR- og karriereportal skaber mødested mellem virksomheder og jobsøgere”.

Iværksætter
Hver tredje ny iværksætter er kvinde 

Kvinderne haler ind på mændene inden for iværksætteri. Hver tredje nystartede virksomhed har nu en kvindelig ejer ...

Læs mere
Iværksætter
E-værksætteren 

E-værksætteren er en uundværlig guide til den professionelle netbutik, spækket med gode, brugbare råd fra en forfatter, der selv har fingrene dybt nede i e-handelsmulden.

Læs mere
Iværksætter
Pigen, som ville leve af cupcakes 

I et lille, smukt konditori i Grønnegade bager 28-årige Mariam uimodståelige cupcakes ...

Læs mere
Iværksætter
Nyhed til iværksættere 

Nu er erhvervsportalen Virk.dk udvidet med et tema omkring firmastart.....

Læs mere
Iværksætter
Rigdom gør dig IKKE lykkeligere 

Vi måler vores lykke i forhold til andres lykke. Det hævder den ansete britiske økonom og forklarer, at vores vurdering af hvor lykkelige vi er, i høj grad påvirkes af, hvad vi som enkeltpersoner har i forhold til andre...

Læs mere
Iværksætter
Sig det med slogans 

Da vi var børn, stiftede vi bekendtskab med tidens slogans i biografrummets mørke: ”Iiiihhh de er så flinke hos Fona”, ”Kom en tiger i tanken - tank Esso”, ”Der er altid plads til en til, som bruger Rexona” o.s.v.

Læs mere
Iværksætter
Iværksætter  

Den væsentligste årsag til at kvinder starter selvstændig virksomhed er, at få mulighed for bedre at kunne kombinere familie og arbejdsliv, viser undersøgelser...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^