Strik en skøn hue på en aften

Kategori: Strik & sy

Strik en skøn hue på en aften 

Kristin Wiola Ødegaard har netop udgivet en dejlig strikkebog med nemme opskrifter på strikke-projekter. Fra bogen bringer vi opskriften på en fin alpaka-hue, der kan strikkes på en aften.

Størrelse: Onesize
Garn: 50 g Puno Alpakka fra Rauma, sand med guld nr. 30314
Pinde: Rundpind 40 cm nr. 6, strømpepinde nr. 6
Strikkefasthed: 12 masker glatstrik på pinde nr. 6 = 10 cm
Huen strikkes rundt på rundpind, men skift til strømpepinde, når indtagning til toppen begynder.
Slå 60 masker op. Strik rundt i glatstrik til arbejdet måler 20 cm.
Skift til strømpepinde og begynd indtagning til top.
Sæt en mærketråd i den første maske på omgangen. Mærketråden viser dig, hvor næste omgang begynder.

Indtagning i toppen af huen:
1. omgang: * Strik 8 masker ret, 2 masker ret sammen, gentag fra * omgangen ud.
2. omgang: Strik ret.
3. omgang:* Strik 7 masker ret, 2 masker ret sammen, gentag fra * omgangen ud.
4. omgang: Strik ret.
5. omgang: * Strik 6 masker ret, 2 masker ret sammen, gentag fra * omgangen ud.
6. omgang: Strik ret.
Fortsæt indtagningerne på denne måde med 1 maske mindre mellem indtagningerne for hver gang, til du har 18 masker tilbage. Slut med at strikke 2 masker ret sammen omgangen ud. Bryd garnet og træk det gennem de sidste masker. Ryk sammen og hæft ender.

Hobby
Dorthe Skappel strikkeopskrift 

Fra norske Dorthe Skappels strikkebog 'Nem strik på store pinde' bringer vi her opskriften på 'Dorthetrøjen med v-hals'.

Læs mere
Hobby
Kreative Messer  

På landets krea-messer finder ud masser af inspiration til kreative projekter; strikkeopskrifter og garn til hyggelige strikkeprojekter, materialer til blomsterbinding, akvarelmaling og smykkefremstilling, og ikke mindst udstillernes gode tips og råd.

Læs mere
Hobby
Shop til sysler og håndarbejde 

Væk kreativiteten med hyggelige sysler: ombetræk dine møbler, strik lune sjaler og cardigan eller sy nyt til forårsgarderoben. Find inspiration til sysler og håndarbejde på bazaren ...

Læs mere
Hobby
ISADORA tørklæde med takkekanter 

Fra Lene Holme Samsøe´s bog "Suveræn strik" fra forlaget Lindhardt og Ringhof får du her opskriften på et florlet og ultrafeminint tørklæde. Tørklædet har fine takkekanter i siderne, der strikkes samtidig med resten af tørklædet.

Læs mere
Hobby
Strik et lunt tørklæde 

Sjaler, sjælervarmere og tørklæder er spændende og farverigt tilbehør i din garderope og er samtidig lunt og dejligt. Fra Sys Fredens bog "Sjaler og Sjælevarmere" får du her en opskrift på et tørklæde, som du sagtens selv kan strikke !

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Nemme og smukke klude - Kludekræmmerens Håndklædebog

Efter mange års pause fandt Dorte Hummelshøj Jakobsen strikkepindene frem som kur mod stress. Hendes egne opskrifter blev hurtigt populære i diverse strikkegrupper på nettet, og det forstår man, når man ser de mange flotte designs.

 

Læs mere
Sweatshirts, af Sofie Meedom

Med syhæftet 'Sweatshirts' har Sofie Meedom kreeret endnu et super inspirerende og æstetisk værk med med smukke modeller, syteknikker, guides og vejledninger – og alt sammen formidlet på den overskudsagtige måde der gør at man får lyst til at gå i gang med det samme. Med udgangspunkt i en grundmodel…

Læs mere
Hundestrik

Hundestrik er mere populært end nogen sinde. I denne bog af Sys Fredens findes et rigt udvalg af strikket og hæklet tøj til hunde fra det helt enkle til det mere mønstrede og farverige, der lyser op i gadebilledet.

Læs mere
^