Konsolborde hos AmazingLiving
Lanterne fra Canett Furniture
Hængekøje VENTURE DESIGN
Loungestol Sika Design
Strik fine pulsvarmere
Redaktionen

Med Anna Wilkinsons dejlige bog 'Lær at strikke, elsk at strikke', får du 20 fristende opskrifter på strik, blandt andet på cardigan, sokker, trøjer, muffe, indkøbsnet, tørklæder, kraver, huer – og disse skønne halvhandsker/ pulsvarmere, som vi her bringer opskriften på.

Strik - Nemt & inspirerende
et er kulørt, sjovt og superlækkert, og Anna Wilkinsons designs klæder enhver kvinde. Så hvis du altid har haft lyst til at lære at strikke eller blive bedre til det, men stadig mangler nogle fristende og moderne opskrifter at gå i gang med, så er dette en bog for dig. 

Strikkeopskrift: Pulsvarmere med rib i kontrastfarve
Størrelse: Onesize, passer de fleste kvinder

Du får brug for: Blue Sky Alpaca Melange eller Blue Sky Alpaca Sport Weight (100 m/50 g) i følgende farver (mængderne giver 1 sæt pulsvarmere):

Til farveforløb 1
A 1 x 50 g nøgle i orange (Melange, Saffron)
B 1 x 50 g nøgle i sennep (Melange, Dijon)

Til farveforløb 2
A 1 x 50 g nøgle i lilla (Melange, Bubblegum)
B 1 x 50 g nøgle i pink (Sport Weight, Hibiscus)

Til farveforløb 3
A 1 x 50 g nøgle i lyseblå (Sport Weight, Capri)
B 1 x 50 g nøgle i lysegrå (Sport Weight, Light Gray)

Til farveforløb 4
A 1 x 50 g nøgle i sennep (Melange, Dijon)
B 1 x 50 g nøgle i mellemblå (Sport Weight, Bluejay)

Et par 3,25 mm og et par 3,75 mm strikkepinde
Uldnål

 

Strikkefasthed
26 m og 34 p på 10 x 10 cm i glatstrik på 3,75 mm strikkepinde.
Brug den størrelse pinde, der giver den rette strikkefasthed.

Pulsvarmere (strik 2)
Slå 42 m op med A på 3,25 mm pinde.

Skift til B.
P 1 (RS ): * 2r, 2vr; gent fra * indtil de sidste 2 m, 2r.
P 2: * 2vr, 2r; gent fra * indtil de sidste 2 m, 2vr.
De to pinde danner dobbeltrib (2r, 2vr-rib). Fortsæt i
dobbeltrib 12 p mere, afslut med en VS-pind.

Skift til 3,75 mm pinde.
Næste p (RS ): Strik r pinden ud.
Næste p: Strik vr pinden ud.
Disse to pinde danner glatstrik. Fortsæt i glatstrik, indtil
pulsvarmeren måler 20 cm fra opslagningskanten, og
afslut med en VS-pind.

Skift til 3,25 mm pinde og garn A.

Næste p (RS ): Strik r pinden ud.
Næste p: * 2vr, 2r; gent fra * indtil de sidste 2 m, 2vr.
Næste p: * 2r, 2vr; gent fra * indtil de sidste 2 m, 2r.
Fortsæt i dobbeltrib 12 p mere.
Luk løst af i dobbeltrib.
Montering
Fold pulsvarmeren midtpå med vrangsiden udad, så der dannes et rør.
Begynd ved opslagningskanten, og sy de første 18 cm af sidesømmen med madrassting med B.
Spring 2 cm over til tommelfingeren, og sy de sidste 4 cm af sidesømmen sammen med madrassting med A, så det matcher ribbens farve.

 

Hvis du har brug for hjælp til at tyde strikkeopskriftens forkortelser, kan du sende en mail til Redaktionen.

Hobby & DIY´s
DIY: Dekorer plantepotter med neglelak

Med neglelak kan du give dine hvide plantepotter et helt unikt og personligt touch i lige de farver, der passer dig og indretningen. Alt hvad du behøver er hvide plantepotter, neglelak i forskellige farver, træpinde til omrøring og en stor skål eller balje med vand. Et hurtigt, nemt og hyggeligt...

Læs mere
Skønhed & Pleje
DIY: Fremstil selv duftende læbepleje

Det er super nemt og enkelt selv at fremstille læbepomade. Med ganske få ingredienser, som alle fås i helsekostforretninger, kan du fremstille læbepleje med lige den duft, du holder allermest af. Grundingredienserne er lanolin, koldpresset sheasmør, bivoks og vegetabilsk olie.

Læs mere
Hobby & DIY´s
Spadag: Fremstilling af lavendelolie

Mens lavendel gennem historien har været et udbredt naturligt middel mod blandt andet angst og søvnløshed, så kniber det for moderne forskning at dokumentere virkningen. Et enkelt japansk studie bekræfter at indholdet af duftstoffet linalool i lavendel, har en afslappende effekt - i hvert fald hos...

Læs mere
Hobby & DIY´s
Vidunderstoffet viskose - perfekt til enhver DIY

Viskose er et yderst populært stofmateriale, som er helt ideelt til rigtig mange kreative syprojekter, fortæller Marianne Juel Vestergaard fra stofforhandleren, Juels.dk. Viskose egner sig til både fine kjoler, kært børnetøj, luftige skjorter og nederdele til varme sommerdage.

Læs mere
Haven & altanen
DIY: Patinerede havekrukker

Hvis du holder af det idylliske og rustikke, så holder du sikkert af fine, gamle, patinerede terracotta potter til dine krydderurter og sommerblomster. Hvis potterne endnu ikke er nået en alder, hvor de har nået en naturlig patinering, så kan du nemt hjælpe det rustikke look lidt på vej.

Læs mere
Hobby & DIY´s
Sådan syr du en quilt

Sy en skøn quilt til sommerens liggestol. Det behøver ikke være svært, for du bestemmer selv, hvor avanceret mønstret skal være. Herunder gennemgår vi opgaven - trin for trin!

Læs mere
Hobby
Smykkefremstilling

Smykkefremstilling er en populær og hyggelig syssel, og en dejlig mulighed for at pleje og styrke sine kreative evner. At lære at fremstille smykker bliver også særligt tilfredsstillende, når man pludselig kan fremstille unikke og personlige smykker til sig selv og sine nærmeste.

Læs mere
Hobby
Scrapbooking

Scrapbooking er hyggelig og kreativ adspredelse, og så er det en dejlig måde, at bevare smukke minder og oplevelser på. Det kan være rare minder fra en ferie, som med fotografier, udklip fra brochurer, brugte entrebilletter og postkort, kan blive til en smuk og stemningsfuld scrapbog. Bryllupper,...

Læs mere
Hobby & DIY´s
DIY: Forvandling af teaktræsbord

Med mindre man ligefrem er til retroinspireret indretning, så kan 50'erne og 60'ernes møbler i palisander og teak virke tunge og skæmmende i en ellers let og luftig indretning. Mange af datidens møbler er imidlertid både robuste og funktionelle, og så kan de tilmed fås for en slik i genbrugsbutikker...

Læs mere
Hobby & DIY´s
Strik en islandsk sweater

Med den inspirerende strikkebog 'Islandsk Strik' af Oddný S. Jónsdóttir fra Forlaget Turbine, samles alt, hvad du behøver at vide om islandsk uld og strik samt 65 opskrifter på tøj til kvinder, mænd og børn udvalgt i samarbejde med Islands største garnfirma, Ístex. Her får du opskriften på en skøn...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Toolbox House Doctor

Toolbox House Doctor

Blondebånd

Blondebånd

Hør metervarer

Hør metervarer

Hop med på strikke-tendensen

Hop med på strikke-tendensen

Nye Bøger
Feministisk kreabog

Fra de kreative kvinder, Sabine Lemire og Louise Gram, kommer en ny, skøn og inspirerende bog fuld af idéer og opskrifter på håndarbejdsprojekter med fokus på kvinder og kvindeliv.

Læs mere
Min flora i farver

 

Min flora i farver er en meget smuk malebog med hele 40 botaniske plancher. Blomsterne er udvalgt fra gamle udgaver af florabøger med opsætning af de enkelte planter og deres udviklingsfaser fra frø og løg til smukke blomster i alle farver.

Læs mere
Vintage Paint - Skønne forvandlinger

Materialer til maling og patinering af møbler, vægge og gulve er en stor del af danske Jeanne d'Arc Livings succes. Det mest fantastiske ved JDLs Vintage Paint er, at den er så nem at bruge og at resultatet altid overgår ens forventning. Faktisk er det så nemt at arbejde med Vintage Paint, at man...

Læs mere
Dyreriget deluxe af Millie Marotta

Både voksne og børn har fundet farveblyanter og tusser frem, og overalt ligger de storsælgende malebøger øverst på alverdens bestsellerlister. Nu kan du også være med på trenden med Millie Marottas nye, smukke malebog for voksne.

Læs mere
^