essays on the crucible homework help guelph public library excuses for not doing my homework evaluating critical thinking skills
KANT køkkenrulleholder i egetræ
Justerbare hylder fra Yamazaki
Laforma 3-personers havesofa i massiv teak
Øreringe Mette Scherning
Kategorier: Hobby  -  Hobby & DIY´s
20 idéer med kalkmaling
Redaktionen

Hvis du ikke har arbejdet med kalkmaling tidligere, så er her en oplagt idé til en ny, kreativ syssel. Med kalkmaling kan du tilføje den fineste vintage stemning til indretningen, give gamle møbler nyt liv og matche farver og nuancer til dit interiør.

Smukt og stemningsfuldt
Det smukke, kalkmalede udtryk forbindes især med romantisk vintageindretning som fx den britiske shabby chic stil, den smukke franske landstil, New England Cottage stil og den rustikke, nordiske vintage stil. Der er noget særligt stemningsfuldt, smukt og charmerende over kalkmalede møbler og vægge, ikke mindst når de matches med stemningsfuld brugskunst i fx emalje og keramik, zink og jern i factory stil, irrede og rustne loppefund, kurve i pileflet og tekstiler som hør og uld.

DIY-projekt: Konsolbord 
Med kalkmaling er det nemt at skabe forvandlinger. Malingen hæfter på de fleste overflader, på møbler, vægge og gulve, og her kan malingens dækkeevne evt. optimeres yderligere ved hjælp af en primer. Malede flader kan efterbehandles med vintage voks, som både giver fin patina og gør fladerne modstandsdygtige, mens malede flader på særligt udsatte steder, som borde og gulve, kan efterbehandles med lak.

Fra danske Jeanne d'Arc Living, som producerer vintagemaling og tilbehør, kommer her et eksempel på en nem DIY med kalkmaling.

Du skal bruge:

 • møbelmaling 'Dark Powder' fra Jeanne d'Arc Living (se udvalget af malingfarver her
 • antik voks 'Light brown' fra Jeanne d'Arc Living
 • finkornet sandpapir 
 • pensler
 • stencil og 'Antique rose' møbelmaling fra Jeanne d'Arc Living  

Sådan gør du:

 • Vask møblet af i grundrens
 • Mal med vintage møbelmaling. Her har man anvendt 'Dark Powder' fra Jeanne d'Arc Living
 • Stryg forsigtigt møblets kanter af med sandpapir
 • Herefter behandles møblet med antik voks, så overfladen får et autentisk vintage udtryk. Her har man anvendt 'Light brown' antik voks fra JDL, som er arbejdet ind med en blød pensel
 • Nu kan møblet dekoreres, som her hvor konsolbordet har fået en blomsterbort ved hjælp af stencil og kalkmalingen 'Antique rose' fra Jeanne d'Arc Living
 • Til sidst kan man efterbehandle bordet med endnu en omgang voks, som gør overfladen flot og modstandsdygtig. Her har man anvendt antik voks 'Clear' fra Jeanne d'Arc Living.  

De tre fine æsker på billedet har fået hver deres farve; 'Antique rose', 'Delightful plum' og 'Dark powder', hvorefter de er patineret med 'Light brown' antik voks. Metalæsken på bordet er ligeledes malet med 'Antique rose'.

 

Flere idéer til DIY-projekter med kalkmaling 


Giv rummet smukke matte, kalkede vægge, som her, hvor man har anvendt vægmaling i farven 'Pearl Grey' og 'Antique Cream', mens det smukke klædeskab har fået vintage møbelmaling i farven 'Dusty Green' samt efterbehandling med vintage voksen 'Dark Brown Wax'.


 

De smukke blå vægge er malet i vægfarven 'Ocean Blue', mens den lille fine kommode har fået møbelmaling i farven 'Dusty Blue'. Vintage maling kan også bruges til farvning af bomuldstekstiler. Til farvning skal du bruge 1 del maling til 20 dele vand. Herefter er kan tekstilerne vaskes i maskine ved 30 grader.


De senere år har tendensen bevæget sig fra hvide vægge i retningen af smukke, mørkere vægge, som giver rummet en hyggelig og huleagtig stemning. Her er væggen malet med vægfarven 'Soft Linen', som fremstår så smuk og elegant, når den matches med møbler og interiør i creme og rosa farver. De smukke møbelfarver er 'Soft Sand' og 'Warm Cream' fra Jeanne d'Arc Living. 

 

Ved hjælp af genanvendelige stencils i plast, kan de kalkmalede flader dekoreres med ornamenter og mønstre. Vægge kan få tekstur og patina med 'Effect Paint' og møblerne en marmoreret overflade ved hjælp af 'Crackle Effect' maling.

 

Hobby
Shop til sysler og håndarbejde

Væk kreativiteten med hyggelige sysler: ombetræk dine møbler, strik lune sjaler og cardigan eller sy nyt til forårsgarderoben. Find inspiration til sysler og håndarbejde på bazaren ...

Læs mere
Hobby
Jeanne d'Arc Living

Jeanne d’Arc Living er et dansk brand med stor kærlighed for den nordisk-franske landstil. Ud over et stort udvalg af brugskunst, møbler og tekstiler, der understreger den nostalgiske, stemningsfulde boligstil, så producerer virksomheden vintagemaling og materialer til DIY vintageprojekter.

Læs mere
Hobby
Inspiration til kreative projekter

Savner du inspiration til et hyggeligt og kreativt projekt, så behøver du ikke lede længe. For nettet bugner af kreative ideer og DIY´s for enhver smag.

Læs mere
Hobby
ISADORA tørklæde med takkekanter

Fra Lene Holme Samsøe´s bog "Suveræn strik" fra forlaget Lindhardt og Ringhof får du her opskriften på et florlet og ultrafeminint tørklæde. Tørklædet har fine takkekanter i siderne, der strikkes samtidig med resten af tørklædet.

Læs mere
Hobby
Strik et lunt tørklæde

Sjaler, sjælervarmere og tørklæder er spændende og farverigt tilbehør i din garderope og er samtidig lunt og dejligt. Fra Sys Fredens bog "Sjaler og Sjælevarmere" får du her en opskrift på et tørklæde, som du sagtens selv kan strikke !

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Dansk kreativ portal <BR>gør op med traditionelle hobby-kurser

Dansk kreativ portal
gør op med traditionelle hobby-kurser

Masking tape

Masking tape

Masking tape - Guld

Masking tape - Guld

Anti-stress

Anti-stress

Nye Bøger
Shopping
Loppemarkeder 2023
^