Madspild: Ildsjæle udgiver guide 

Over 700.000 tons god og spiselig mad smides årligt ud i Danmark. De største syndere er husholdninger, og det er især børnefamilier, der har den største udfordring med at få brugt maden op. En dansk gennemsnitsfamilie smider hvert år op imod 7.200 kroner i skraldespanden, skriver Selina Juul, stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, i forbindelse med udgivelsen af ny kogebog om madspild.

Det skal være nemt at mindske madspild

Der skal konkrete og nemme redskaber til at hjælpe familierne til at undgå madspild og sætte skraldespanden på slankekur. Derfor har Selina Juul samlet nogle af Danmarks dedikerede madspildsbekæmpere: Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie, den kendte TV-kok Timm Vladimir, mad-iværksætteren Anh Lê, de gastronomiske superstjerner Francis Cardenau og Michel Michaud samt kogebogsforfatteren Louisa Lorang.

Sammen har de forfattet en brugbar og enkel kogebog om madspild, ’Mad med respekt - En familiekogebog, der mindsker madspild’, som netop er udkommet på forlaget Gyldendal.
“Vores kogebog vil give danske familier jordnære redskaber til at blive bedre til at udnytte maden og til at passe på både pengepungen og miljøet,” siger Selina Juul og fortsætter:
“Bogen er et stor tag-selv-bord af gode råd, opskrifter, tips og forslag til, hvordan familien kan blive endnu bedre til at udnytte maden mest muligt. At undgå madspild handler i den grad om at få større respekt for mad - og for den gigantiske proces, som har sørget for, at vi får mad på tallerkenen.”

Spar tid, penge og hjælp miljøet

Det er en overskuelig og nem guide, som i øjenhøjde skal få danske familier til at få større respekt for maden, til at spare tid og penge og samtidigt hjælpe miljøet.

Alle bogens 80 opskrifter i bogen er baseret på madvarer, som er blandt dem, der typisk smides ud i danske husholdninger, og viser også konkret, hvordan resterne opbevares og udnyttes bedst muligt samt hvordan måltider og indkøb planlægges med henblik på at mindske madspild.
Her får man både idéer til morgenbordet, madpakken, mellemmåltidet, frokosten, -aftensmaden, desserten og festen samt tips, viden og gode råd til en husholdning uden madspild.

 

Hvert solgt eksemplar af "Mad med respekt” udløser en donation til Folkekirkens Nødhjælp. Bogen kan bestilles hos Gyldendal

Miljø
De officielle kostråd får klima på menuen 

Danmark har fået nye officielle kostråd, som danskerne kan bruge til at spise sundt og klimavenligt. Det er kostråd udarbejdet på baggrund af videnskabelige studier, skriver DTU Fødevareinstituttet, som sammen med de nye anbefalinger har udsendt en video, der kort forklarer, hvordan valget af…

Læs mere
Miljø
Restemad: Klatkager med bær og nødder 

Med rester af risengrød, lidt mel, et æg og vaniliesukker, får man hurtigt de lækreste klatkager, som kan nydes med friske bær og kompot, og nødder på toppen.

Læs mere
Miljø
Restemad i juledagene - Ideer og opskrifter 

I stedet for at lade rester fra julebordet havne i skraldespanden, så brug dem i juledagene i lækre retter, opfordrer virksomheden, HelloFresh, som sælger måltidskasser. I den senere tid har de, blandt deres kunder, oplevet en stigende interesse for brugen af restemad, og her, i forbindelse med…

Læs mere
Forbrugernyt
Få styr på madens holdbarhed 

Du man mindske dit madspild og spare penge ved at have styr på dine madvares holdbarhed. I forbindelse med coronaudbruddet har Stop Spild Af Mad udarbejdet en yderst nyttig og overskuelig guide over hvilke fødevarer der kan, og ikke kan, spises efter udløbsdatoen, og hvor længe maden holder sig i…

Læs mere
Forbrugernyt
Rengøringsmidler kan give kronisk eksem 

Luftfriskere, duftpinde, duftkugler til støvsugeren og rengøringsmidler kan, på grund af indholdet af parfume og konserveringsstoffer, give eksem og allergi, skriver Forbrugerrådet TÆNK Kemi, der har undersøgt 27 populære rengøringsmider for indholdet af problematiske stoffer.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^