Undgå dyre ekstraforsikringer på billeje når du rejser på ferien i udlandet

Husk at få tjek på hvad dine forsikringer allerede dækker, inden du tager på ferie i udlandet.

Undgå dyre ekstraforsikringer på billeje når du rejser på ferien i udlandet 

Verden er langsomt ved at åbne op efter snart halvandet år med lukkede grænser, ind- og udrejseforbud, og rigtig mange danskere planlægger at skulle på sommerferie i udlandet i år.

Men måske er det ikke kun passet, der er blevet lidt støvet. For mens de fleste er opmærksomme på, at man skal tjekke Covid-reglerne, der hvor man rejser hen, er der også andre detaljer, der er værd at huske at få tjek på, inden man begiver sig på ferie. En af dem er, hvordan ens rejseforsikring dækker billeje i udlandet.

"De fleste kender det. Du står i lufthavnen i en fremmed by og skal hente din lejebil, og så er der lige pludselig rigtig mange ekstraforsikringer, som biludlejeren mener, er helt nødvendige for dig. Hvis man ikke har tjek på sin egen rejseforsikring, så er det svært at sige nej, og så kan man let komme til betale for noget, man ikke har brug for," siger Philip Wegloop, hos LB Forsikring.

En af de ting, han påpeger, man skal være opmærksom på, er ekstraforsikringer på selvrisikoen.
"Hvis du har købt en almindelig ansvar- og kaskoforsikring hos udlejer, skal du virkelig overveje, om der grund til at købe tillæg, der dækker selvrisikoen. På rigtig mange rejseforsikringer er den allerede dækket til et vist beløb, også hos os, så det er noget, der er værd at tjekke, inden du tager afsted," siger Philip Wegloop. Han erkender dog, at det kan være svært at modstå presset fra en ivrig sælger, når man står i udlandet, og deler her nogle gode råd:

Gode råd til billeje på rejsen:

  • Læs lejekontrakten grundigt igennem, og vær sikker på, at bilen har ansvars-, tyveri- og kaskoforsikring. Tag en kopi af forsikringspolicen med dig – du kan få brug for den på turen. Husk også at tjekke, om der er vejhjælp med i lejen.
  • Hvis du får skader på lejebilen, er det de forsikringer, du har købt hos udlejningsfirmaet, som dækker.
  • Tag billeder af bilen, og lav noter, inden du tager den i brug. Så kan du senere dokumentere eventuelle skader, som bilen havde før, du overtog den.
  • Kend kilometerstanden. Notér bilens kilometerstand, inden du kører fra biludlejningen.
Sensommer
Fødevarestyrelsen: Spis ikke hyldebær rå 

Opkast, diarré og kvalme. Det er blot nogle af de ubehageligheder man risikerer, hvis man spiser sensommerens saftspændte hyldebær rå. Til gengæld er det lille bær en delikatesse, hvis man tager de nødvendige forholdsregler.

Læs mere
Forbrugernyt
Spisesvampe og bærs giftige dobbeltgængere 

I den danske natur gror mange gode spisesvampe, men da flere af dem har giftige dobbeltgængere, er det vigtigt altid at sikre sig, at det er en spisesvamp, du har fundet.

Læs mere
Forbrugernyt
Inflation: 20 tips der får pengene til at række længere  

Nu da priserne på elektricitet er mere end fordoblet, kan inflationen for alvor kan mærkes på pengepungen, og med prisernes fortsatte himmelflugt,så gælder det om at huske alle de gode spareråd. Med tips og kloge bidrag fra læserne, får du her 20 råd, der kan få pengene til at række lidt længere.

Læs mere
Forbrugernyt
Tjek bagagen for væggelus inden hjemrejsen 

Når du pakker kufferten til hjemrejsen, så husk lige at tjekke din bagage for væggelus. De små, blodsugende tæger er nemlig rigtige kedelige at få med hjem, for når de først er flyttet ind, er de nærmest umulige at komme af med. Ifølge Miljøstyrelsen skyldes det blandt andet, at væggelus i stigende…

Læs mere
Forbrugernyt
Erstatning ved mistet bagage 

Sommerferien står for døren, og mange danskere vælger at flyve til udlandet for at holde ferie. Men feriestarten kan blive en blandet fornøjelse, hvis bagagen ikke er kommet med flyet. Luftfartsselskabet er erstatningspligtig, men mange forbrugere finder det besværligt at anmelde den manglende…

Læs mere
Forbrugernyt
Er der virkelig adgang forbudt? 

"Har du mødt et skilt, en bom eller en anden barriere i naturen, som du er i tvivl om er lovlig? Send det til Friluftsrådet og få hjælp til at vurdere sagen." Sådan står der på kampagnesiden gaanyeveje.dk, og den opfordring har hundredvis af danskere fulgt.

Læs mere
Forbrugernyt
Flystrejke: Hvad har jeg ret til? 

Med SAS-piloternes strejke, står rigtig mange danskere tilbage uden transport til sommerens feriedestination, og så melder spørgsmålene sig: 'Kommer jeg afsted med et andet luftfartselskab?', 'Kan jeg udskyde rejsen til strejken er ovre?', 'Kan jeg få refunderet min billet?'

For at komme alle de…

Læs mere
Forbrugernyt
Sådan får du en brandsikker Sankt Hans aften 

Mange danskere ventes at holde Sankt Hans aften i baghaven, hvor man selv tænder op i bål og synger midsommervisen. Her er det vigtigt at tage de rette forholdsregler, så det hyggelige bål ikke udvikler sig til en uønsket brand.

Læs mere
Forbrugernyt
Send ikke dyrene til Bloksbjerg 

Torsdag tændes Sankt Hans bålet, og heksen sendes til Bloksbjerg med Midsommervisen. Desværre fanges mange dyr i bålets flammer, fordi de ser brændebunken som det perfekte skjulested. Bålet bør derfor flyttes og ombygges, inden det tændes.

Læs mere
Forbrugernyt
Test dig selv: Kender du miljømærkerne? 

Miljømærker er en fantastisk hjælp, når der købes ind i hverdagen. Ved at kigge efter dem, finder man hurtigt vej til de produkter, der udmærker sig ved at være fremstillet i overensstemmelse med fastsatte miljøkrav.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^