Nedbring madspild med app’en 

Hjælp med at nedbringe madspild og spar på madbudgettet med Forbrugerrådets gratis app ...

Vi smider rigtig meget mad ud i skraldespanden, som kunne have været endt på spisebordet. I alt smider vi danskere 237.000 tons mad ud årligt. Det viser tal fra Landbrug & Fødevarer. Dugfriske tal fra Miljøstyrelsen viser desuden, at en almindelig dansk familie (mor, far og 1-2 børn) beboende i et étfamiliehus smider 105 kilo god spiselig mad ud pr. år. Omregnet til kroner og ører smider en gennemsnitsfamilie mad ud for 10.000 kr. om året.
Det er da for ærgerligt! Tænk på al den sjov, man kunne have haft for de penge i stedet. Og samtidig er madspild en stor belastning for vores miljø.

Små rester smides ud
Mange af os smider madrester ud, fordi resterne er for små til at udgøre et måltid. Derfor har Forbrugerrådet, Stop Spild Af Mad og Landbrug & Fødevarer i fællesskab udviklet en ny gratis app til mobiltelefonen, der kan hjælpe kreativiteten i gang, når det handler om at få genbrugt madrester til gavn for både miljøet og privatøkonomien.
”Vi har i vores nye undersøgelse spurgt forbrugerne, hvad de har brug for, for at spilde mindre mad, og forbrugernes svar er, at de mangler let anvendelige redskaber til at mindske deres madspild,” siger Karen Hertz Larsen.
Derfor har de tre organisationer lanceret app’en ”For Resten”, der giver gode idéer til retter med rester af alt lige fra risengrød til hakkebøf og yoghurt.
”Det er en app, som kan ende med at blive en rigtig god forretning for forbrugerne, fordi de kan bruge den til at mindske madspildet og dermed deres udgifter til mad med tusindvis af kroner,” siger Karen Hertz Larsen.

App’en giver opskriften
App’en fungerer således, at har forbrugeren bønner tilovers i køleskabet, går man ind under grøntsager i app’en og får et forslag til en opskrift, hvor man kan bruge sin rest. Falder opskriften ikke i brugerens smag, ryster man blot telefonen, og så kommer app’en med et nyt forslag.
App’en indeholder 8 kategorier som for eksempel mejeriprodukter, kød og krydderurter, og der er inspiration til at bruge rester af alt lige fra risengrød til hakkebøf eller yoghurt.

Sådan gør du
Åbn applikationen, find din rest i restehjulet og vupti – så får du et forslag til, hvad du kan lave. Hvis din mave er anderledes stemt, ryster du bare telefonen og får et nyt forslag.
For Resten-app’en vil løbende blive udvidet med nye rester og opskrifter, så vi kan skabe guld af alle Danmarks gode rester.
App’en er gratis, og du kan downloade den i <link https: itunes.apple.com us app for-resten _blank> App Store til Iphones og <link hhttps: play.google.com store apps _blank> Google Play til Android telefoner .

Forbrugernyt
Sikkerhedsstyrelsen: Oplad aldrig telefonen i sengen! 

Hvert år rykker danske brandvæsener ud til omkring 3.500 brande i boliger. Mindst 10 procent af de brande er relateret til elprodukter- eller installationer. Nu advarer Sikkerhedsstyrelsen, Beredskabsstyrelsen samt Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut og opfodrer til sikker opladning, så…

Læs mere
Sensommer
Fødevarestyrelsen: Spis ikke hyldebær rå 

Opkast, diarré og kvalme. Det er blot nogle af de ubehageligheder man risikerer, hvis man spiser sensommerens saftspændte hyldebær rå. Til gengæld er det lille bær en delikatesse, hvis man tager de nødvendige forholdsregler.

Læs mere
Forbrugernyt
Spisesvampe og bærs giftige dobbeltgængere 

I den danske natur gror mange gode spisesvampe, men da flere af dem har giftige dobbeltgængere, er det vigtigt altid at sikre sig, at det er en spisesvamp, du har fundet.

Læs mere
Forbrugernyt
Inflation: 20 tips der får pengene til at række længere  

Nu da priserne på elektricitet er mere end fordoblet, kan inflationen for alvor kan mærkes på pengepungen, og med prisernes fortsatte himmelflugt,så gælder det om at huske alle de gode spareråd. Med tips og kloge bidrag fra læserne, får du her 20 råd, der kan få pengene til at række lidt længere.

Læs mere
Forbrugernyt
Tjek bagagen for væggelus inden hjemrejsen 

Når du pakker kufferten til hjemrejsen, så husk lige at tjekke din bagage for væggelus. De små, blodsugende tæger er nemlig rigtige kedelige at få med hjem, for når de først er flyttet ind, er de nærmest umulige at komme af med. Ifølge Miljøstyrelsen skyldes det blandt andet, at væggelus i stigende…

Læs mere
Forbrugernyt
Erstatning ved mistet bagage 

Sommerferien står for døren, og mange danskere vælger at flyve til udlandet for at holde ferie. Men feriestarten kan blive en blandet fornøjelse, hvis bagagen ikke er kommet med flyet. Luftfartsselskabet er erstatningspligtig, men mange forbrugere finder det besværligt at anmelde den manglende…

Læs mere
Forbrugernyt
Er der virkelig adgang forbudt? 

"Har du mødt et skilt, en bom eller en anden barriere i naturen, som du er i tvivl om er lovlig? Send det til Friluftsrådet og få hjælp til at vurdere sagen." Sådan står der på kampagnesiden gaanyeveje.dk, og den opfordring har hundredvis af danskere fulgt.

Læs mere
Forbrugernyt
Flystrejke: Hvad har jeg ret til? 

Med SAS-piloternes strejke, står rigtig mange danskere tilbage uden transport til sommerens feriedestination, og så melder spørgsmålene sig: 'Kommer jeg afsted med et andet luftfartselskab?', 'Kan jeg udskyde rejsen til strejken er ovre?', 'Kan jeg få refunderet min billet?'

For at komme alle de…

Læs mere
Forbrugernyt
Sådan får du en brandsikker Sankt Hans aften 

Mange danskere ventes at holde Sankt Hans aften i baghaven, hvor man selv tænder op i bål og synger midsommervisen. Her er det vigtigt at tage de rette forholdsregler, så det hyggelige bål ikke udvikler sig til en uønsket brand.

Læs mere
Forbrugernyt
Send ikke dyrene til Bloksbjerg 

Torsdag tændes Sankt Hans bålet, og heksen sendes til Bloksbjerg med Midsommervisen. Desværre fanges mange dyr i bålets flammer, fordi de ser brændebunken som det perfekte skjulested. Bålet bør derfor flyttes og ombygges, inden det tændes.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^