Ingen reklamationsret på ødelagte mobilskærme

Ingen reklamationsret på ødelagte mobilskærme  

I takt med at mobiltelefoner og kameraer bliver større og mere avancerede, modtager Forbrugerstyrelsen flere henvendelser fra forbrugere som klager over de skrøbelige skærme ...

Store skærme på mobiltelefoner og kameraer er blevet attraktive de sidste år. Hele familien kan samles og ses klart og tydeligt på familieportrættet på kameraets egen skærm, og mobiltelefonens skærm kan rumme alenlange tekstbeskeder, uden at du skal scrolle.

Men de store skærme er skrøbelige og flækker let. Hvis forbrugeren selv er skyld i skaden er der ingen hjælp at hente, for de to års reklamationsret dækker kun ved produktionsfejl og altså ikke ved skader, som forbrugeren selv er ansvarlig for, advarer Forbrugerstyrelsen.

Derfor opfordre Forbrugerstyrelsen forbrugerne til at behandle elektronik med store skærme særligt varsomt.

"Det er for eksempel en rigtig dårlig ide at have din mobiltelefon liggende i baglommen, for hver gang du sætter dig eller bøjer dig frem, trykker du kraftigt på skærmen – også selvom den er beskyttet at telefonens klap. Og det har den altså svært ved at holde til i længden", siger forbrugerrådgiver Marie Hummeluhr.

Forbrugerstyrelsen fraråder også, at man har sit kamera liggende løst i en taske sammen med en masse andre ting, der kan støde den eller klemme den. Skærmen kan også flække når den for eksempel støder ind i en bog, et nøglebundt eller en vandflaske.

Forbrugerstyrelsen har disse tre råd:
Undgå at klemme din telefon eller dit kamera – for eksempel ved at opbevare det i en baglomme eller klemt ned mellem tunge ting i en taske.

Undgå at støde din telefon eller dit kamera – for eksempel ved at lade det ligge løst i en taske mellen mange andre ting, der støder mod hinanden, når tasken flyttes.

Opbevar eventuelt telefon eller kamera i et hårdt etui, der beskytter mod stød og tryk.

Forbrugernyt
Omstridte markedsføringsmetoder af nye tobaks- og nikotinprodukter 

Tobaks- og nikotinproduktet, IQOS, er, ifølge Kræftens Bekæmpelse, et relativt nyt produkt på det danske marked. Til forskel fra cigaretter, hvor man inhalerer brændt tobak, så opvarmes tobakken i et håndholdt ICOS elapparat, inden den nikotinholdige røg indhaleres. Produktet er også kendt som…

Læs mere
Forbrugernyt
Sådan skal tobaksvarer gøres mindre attraktive for unge 

Kan en kedelig, mere neutral farve på tobakprodukters emballage betyde, at børn og unge vil holde sig fra tobakken?

Det mener eksperter på baggrund af erfaringer fra andre lande, og derfor er det nu en del af regeringens særlige indsats, der skal nedbringe børn og unges forbrug af tobaks- og…

Læs mere
Forbrugernyt
Undgå dyre ekstraforsikringer på billeje når du rejser på ferien i udlandet 

Verden er langsomt ved at åbne op efter snart halvandet år med lukkede grænser, ind- og udrejseforbud, og rigtig mange danskere planlægger at skulle på sommerferie i udlandet i år.

Men måske er det ikke kun passet, der er blevet lidt støvet. For mens de fleste er opmærksomme på, at man skal…

Læs mere
Forbrugernyt
Tøjvask: Vasker du stadig tøj på 40 eller 60 grader? 

Gennem de seneste 10 år har du sikkert hørt budskabet igen og igen; "Sænk temperaturen fra 40 grader til 30 grader, når du vasker." Men selvom vi er blevet opfordret til at skrue ned for temperaturen for at skåne miljøet og spare penge, så skrues der stadig op for højt op for temperaturen. Det viser…

Læs mere
Forbrugernyt
En god bog er populær adspredelse under Covid-19-krisen 

2020 var et usædvanligt stærkt læseår, skriver forskere ved Københavns Universitet, der står bag forskningsprojektet 'Lockdown Reading'. Deres undersøgelse af danskernes læsevaner under coronakrisen viser, at vi har læst væsentligt mere, end vi plejer. Også blandt dem, der ikke har haft mere tid for…

Læs mere
Forbrugernyt
Indeholder garnet til dit strikkeprojekt farlige kemikalier? 

Flere og flere danskere har fået gang i strikkepindene, og der er med garanti produceret masser af hjemmestrikkede sokker og trøjer under corona-krisen. Miljøstyrelsen har derfor undersøgt, om strikkegarn er belastet med kemikalier i samme grad, som færdige tekstiler kan være, og om garnet…

Læs mere
Forbrugernyt
Færre cykeluheld med cykler uden stang 

Cirka hver 5. mandlige cyklist over 65 år kører på en cykel uden en stang, og det burde flere seniorer gøre, da det kan betyde færre cykeluheld, lyder det i en aktuel kampagne fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden.

Læs mere
Forbrugernyt
Boligadvokaten: Undgå at mægleren tager kontrollen over dine penge 

Vi skal undgå, at mægleren tager kontrollen over boligkøberens penge. Sådan lyder advarslen fra Danske BOLIGadvokater, som ser, at nogle af ejendomsmæglerne udnytter, at boligkøberne tror, at købsaftalen er en standard, og derfor overser, når der ”fifles” med indholdet.

Læs mere
Forbrugernyt
Sundhed.dk: Coronapas er klar 

I dag begynder den gradvise genåbning af Danmark, hvor sundhed.dk og appen MinSundhed skal give danskerne mulighed for at vise coronapas, der dokumenterer enten en negativ COVID-19 test, tidligere smitte eller et færdiggjort vaccinationsforløb. Sundhed.dk forventer, at der, den kommende tid, vil…

Læs mere
Forbrugernyt
Hver 10. dansker har fået stjålet cyklen: Sådan gør du livet surt for cykeltyven 

Forårets lyse dage og lune temperaturer betyder, at cyklen igen bliver fundet frem og bliver det foretrukne transportmiddel for mange danskere. Desværre betyder det også øget aktivitet hos cykeltyvene.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^