Færre cykeluheld med cykler uden stang 

Cirka hver 5. mandlige cyklist over 65 år kører på en cykel uden en stang, og det burde flere seniorer gøre, da det kan betyde færre cykeluheld, lyder det i en aktuel kampagne fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden.

Drop den gamle herrecykel med stang
    

Cyklen er et populært transportmiddel - også for seniorer mellem 65 og 80 år. I en ny undersøgelse svarer 22% af de mandlige cyklister over 65 år, at når de hopper på cyklen, så har de droppet den klassiske herrecykel og kører i stedet på en cykel uden stang.
Det er godt for deres sikkerhed, for så sker der færre uheld, når seniorerne skal på og af cyklen, lyder det fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden, der står bag undersøgelsen, som er gennemført blandt 1.525 cyklister mellem 65-80 år.
 
Undersøgelsen er lavet i forbindelse med den aktuelle kampagne "Sikker på cykel - hele livet", hvor Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden opfordrer flere seniorer til at droppe stangen, så cykelturene bliver mere sikre.
 
"Vi ser desværre alt for mange uheld, når folk over 65 år skal svinge benet over stangen og mister balancen. For en stor del har det resulteret i skader, hvor de måtte til lægen eller på hospitalet. Hvis cyklen ikke har nogen stang, så vil mange af de uheld kunne undgås", siger Michelle Laviolette, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.
 
Hver 10. er faldet på cyklen

I undersøgelsen blandt seniorcyklisterne svarer hver 10., at han eller hun er væltet på eller med sin cykel inden for det seneste år. Mange fortæller, at det var på grund af problemer med balancen fx da de skulle på eller af deres cykel. Og 36 % fortæller, at de fik skader ved faldet.

"Det er helt naturligt, at balancen bliver dårligere, når vi bliver ældre. Udover at skifte cyklen ud til en model med lav indstigning, kan man også træne sin balance. Det er ret enkelt og kan betyde, at man kan blive ved med at cykle trygt og sikkert uden at skulle frygte fald og skader", siger René Højer, programchef for sikkerhed i TrygFonden.
 
I forbindelse med kampagnen "Sikker på cykel - hele livet" har Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden offentliggjort en træningsvideo, hvor en fysioterapeut viser seks øvelser, der giver mere styrke samt en bedre balance og reaktionsevne.
 
"Det er vigtigt, at seniorerne bliver ved med at cykle, så længe de kan. Det gavner deres sundhed og giver dem livskvalitet, at de kan komme omkring på den måde. Men det skal ske på en tryg måde, og det prøver vi at hjælpe dem med i den her kampagne," siger Michelle Laviolette, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.
 
Sådan holder du kroppen i god cykelform og styrker balancen. Se træningsvideo med fysioterapeut Karin Thue Jørgensen.
 
5 gode råd til at være sikker på cykel - hele livet:

  1. Vælg en cykel, du let kan komme af og på.
  2. Vær opmærksom, når du cykler.
  3. Orienter dig ekstra grundigt i kryds.
  4. Brug cykelhjelm.
  5. Vær synlig - brug reflekser og/eller pangfarvet tøj.
Forbrugernyt
Test dig selv: Kender du miljømærkerne? 

Miljømærker er en fantastisk hjælp, når der købes ind i hverdagen. Ved at kigge efter dem, finder man hurtigt vej til de produkter, der udmærker sig ved at være fremstillet i overensstemmelse med fastsatte miljøkrav.

Læs mere
Forbrugernyt
20 tips til en mere bæredygtig hverdag 

I en verden med begrænsede ressourcer, er vi nødt til at tænke på, hvordan vores forbrug og livsstil påvirker fremtiden. Vi er forpligtet til at tænke på vores børn og børnebørn, og sørge for at de i fremtiden vil have samme niveau af ressourcer og muligheder til rådighed, som vi har haft. Derfor…

Læs mere
Forbrugernyt
Efterlysning: Hjælp ukrainerne med genbrugstøj 

Med mere end 30.000 ukrainske flygtninge ankommet til Danmark på kort tid, og formentlig mange flere på vej, melder Røde Kors nu om, at der mangel på tøj i genbrugsbutikkerne.

Læs mere
Forbrugernyt
Bilpleje med omtanke 

Miljømæssigt er det ikke ligegyldigt, hvordan du vasker og vedligeholder din bil. Nogle bilplejemidler indeholder, ifølge Miljøstyrelsen, svært nedbrydelige og miljøbelastende stoffer.. Derfor glæder om at være opmærksom, hvis man vælger at vaske og ordne bilen derhjemme, for her ender rester af…

Læs mere
Forbrugernyt
Verdensmestre i økologi 

Nye, globale økologital viser, at Danmark fortsat har det største øko-forbrug i verden, hvilket udgør lidt over 13% procent af det samlede fødevaresalg. Ved at vælge økologiske fødevarer er man garanteret mad uden rester af pesticider, bedre dyrevelfærd, plads til natur og omtanke for miljøet.…

Læs mere
Forbrugernyt
At køre med sne på bilruderne er farligt - og dyrt 

Med det ustadige danske vintervejr, ved man aldrig, hvad man har i vente. Her er de vigtigste tips og regler til dig, der kører i vintertrafikken.

Læs mere
Forbrugernyt
Coronapasset på sundhed.dk er klar til de rejselystne 

Sundhed.dk har netop lanceret den nyeste udgave af sine coronapas. De nye coronapas er blandt andet blevet udstyret med en QR-kode, der kan scannes, og dermed kan det let verificeres om coronapassene er ægte. Med de seneste ændringer lever sundhed.dk's coronapas op til EU-kravene, og derfor er det…

Læs mere
Forbrugernyt
Ny undersøgelse: Børn har svært ved at spotte influencer-reklamer på sociale medier 

En ny undersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser, at mange børn ikke kan identificere reklame-indhold fra influencers på sociale medier som YouTube. Det er et problem, mener erhvervsminister Simon Kollerup.

Læs mere
Forbrugernyt
Omstridte markedsføringsmetoder af nye tobaks- og nikotinprodukter 

Tobaks- og nikotinproduktet, IQOS, er, ifølge Kræftens Bekæmpelse, et relativt nyt produkt på det danske marked. Til forskel fra cigaretter, hvor man inhalerer brændt tobak, så opvarmes tobakken i et håndholdt ICOS elapparat, inden den nikotinholdige røg indhaleres. Produktet er også kendt som…

Læs mere
Forbrugernyt
Sådan skal tobaksvarer gøres mindre attraktive for unge 

Kan en kedelig, mere neutral farve på tobakprodukters emballage betyde, at børn og unge vil holde sig fra tobakken?

Det mener eksperter på baggrund af erfaringer fra andre lande, og derfor er det nu en del af regeringens særlige indsats, der skal nedbringe børn og unges forbrug af tobaks- og…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^