En lille en kan hjælpe kvinder med at blive gravide

En lille en kan hjælpe kvinder med at blive gravide 

Ifølge BBC har forskerne nu fundet ud af at kvinder der slet ikke drikker alkohol har det sværere med at blive gravide end kvinder der drikker en til to genstande om dagen.

Tidligere undersøgelser har tilkendegivet at en smule drikkeri kan forlænge tiden det kan tage en kvinde at blive gravid. Men det er nu som sagt blevet afvist.

Den nye undersøgelse er foretaget blandt 40.000 kvinder og ifølge denne har en lille en i ny og næ ingen påvirkning på den tid det tager kvinder at blive gravide.

Den danske forsker, Mette Juhl, der har ledt undersøgelsen, vil dog understrege at: "undersøgelsen viser ikke at det fremmer muligheden for at blive gravid hvis man drikker alkohol."

Hun fortsætter: "Det er en kendsgerning at afholdsfolk er anderledes end mennesker der drikker moderat, de kan i forvejen lide af problemer der hindrer graviditet direkte eller indirekte."

Mette Juhl og kollegaerne fra København og Aarhus, har også fundet ud af at kvinder, der har født tidligere og der drikker mere end de anbefalede 14 genstande om ugen, er længere om at blive gravide. Ældre kvinder og kvinder der ryger havner i samme bås. De kvinder, der slet ikke drikker og lider af overvægt, skal vente længst på at blive gravide, nu når forsøget engang er igangsat.

Undersøgelsen blev foretaget i 1997 til 2000 hvor knap 40.000 kvinder blev spurgt ud om alkoholforbrug og hvor lang tid det havde taget dem at blive gravide.

Drikkeri af mindre karakter ifølge undersøgelsen rækker til 1 til 2 genstande om ugen, moderat er mellem 2 ½ til 14 genstande om ugen, mens de kvinder der drikker over 14 genstande om ugen betegnes som overforbrugere.

Over 29.000 af de adspurgte kvinder havde planlagt graviditeten og oplevede ikke nogle komplikationer. Ud af denne gruppe blev halvdelen gravide i løbet af to måneder, mens 15% skulle vente op til et halvt år. Flertallet af kvinderne, 79%, drak mellem ½ og 7 genstande om ugen. 12% drak ikke og 1% drak for meget.

For 22% af de kvinder der drak for meget skulle det gå over et år inden de blev gravide, mens kun 14% af de kvinder der drak moderat skulle vente så længe. 18% af de kvinder, der slet ikke drak alkohol, skulle forsøge sig i over et år med at blive gravide.

Ifølge Mette Juhl kan mindre indtagelse af alkohol have en positiv effekt på kvindernes forplantningsevner, samt at de bliver mere afslappet og eventuelt mere tilbøjelige til lidt lagengymnastik.

For E-pressen.dk af Marianna Fridjonsdottir, kokkeleg.dk.

Forbrugernyt
Sikkerhedsstyrelsen: Oplad aldrig telefonen i sengen! 

Hvert år rykker danske brandvæsener ud til omkring 3.500 brande i boliger. Mindst 10 procent af de brande er relateret til elprodukter- eller installationer. Nu advarer Sikkerhedsstyrelsen, Beredskabsstyrelsen samt Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut og opfodrer til sikker opladning, så…

Læs mere
Sensommer
Fødevarestyrelsen: Spis ikke hyldebær rå 

Opkast, diarré og kvalme. Det er blot nogle af de ubehageligheder man risikerer, hvis man spiser sensommerens saftspændte hyldebær rå. Til gengæld er det lille bær en delikatesse, hvis man tager de nødvendige forholdsregler.

Læs mere
Forbrugernyt
Spisesvampe og bærs giftige dobbeltgængere 

I den danske natur gror mange gode spisesvampe, men da flere af dem har giftige dobbeltgængere, er det vigtigt altid at sikre sig, at det er en spisesvamp, du har fundet.

Læs mere
Forbrugernyt
Inflation: 20 tips der får pengene til at række længere  

Nu da priserne på elektricitet er mere end fordoblet, kan inflationen for alvor kan mærkes på pengepungen, og med prisernes fortsatte himmelflugt,så gælder det om at huske alle de gode spareråd. Med tips og kloge bidrag fra læserne, får du her 20 råd, der kan få pengene til at række lidt længere.

Læs mere
Forbrugernyt
Tjek bagagen for væggelus inden hjemrejsen 

Når du pakker kufferten til hjemrejsen, så husk lige at tjekke din bagage for væggelus. De små, blodsugende tæger er nemlig rigtige kedelige at få med hjem, for når de først er flyttet ind, er de nærmest umulige at komme af med. Ifølge Miljøstyrelsen skyldes det blandt andet, at væggelus i stigende…

Læs mere
Forbrugernyt
Erstatning ved mistet bagage 

Sommerferien står for døren, og mange danskere vælger at flyve til udlandet for at holde ferie. Men feriestarten kan blive en blandet fornøjelse, hvis bagagen ikke er kommet med flyet. Luftfartsselskabet er erstatningspligtig, men mange forbrugere finder det besværligt at anmelde den manglende…

Læs mere
Forbrugernyt
Er der virkelig adgang forbudt? 

"Har du mødt et skilt, en bom eller en anden barriere i naturen, som du er i tvivl om er lovlig? Send det til Friluftsrådet og få hjælp til at vurdere sagen." Sådan står der på kampagnesiden gaanyeveje.dk, og den opfordring har hundredvis af danskere fulgt.

Læs mere
Forbrugernyt
Flystrejke: Hvad har jeg ret til? 

Med SAS-piloternes strejke, står rigtig mange danskere tilbage uden transport til sommerens feriedestination, og så melder spørgsmålene sig: 'Kommer jeg afsted med et andet luftfartselskab?', 'Kan jeg udskyde rejsen til strejken er ovre?', 'Kan jeg få refunderet min billet?'

For at komme alle de…

Læs mere
Forbrugernyt
Sådan får du en brandsikker Sankt Hans aften 

Mange danskere ventes at holde Sankt Hans aften i baghaven, hvor man selv tænder op i bål og synger midsommervisen. Her er det vigtigt at tage de rette forholdsregler, så det hyggelige bål ikke udvikler sig til en uønsket brand.

Læs mere
Forbrugernyt
Send ikke dyrene til Bloksbjerg 

Torsdag tændes Sankt Hans bålet, og heksen sendes til Bloksbjerg med Midsommervisen. Desværre fanges mange dyr i bålets flammer, fordi de ser brændebunken som det perfekte skjulested. Bålet bør derfor flyttes og ombygges, inden det tændes.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^