Der SKAL være plads til selvforkælelse

Der SKAL være plads til selvforkælelse 

Ifølge en forbrugerundersøgelse for det nye MasterCards Treat Index, så bruger vi europæere, trods krisen, gerne penge på "det lille ekstra" til os selv. Se hvordan vi forkæler os selv ...

At bruge penge på at forkæle os selv, synes for mange europæere helt essentiel. Det viser en spørgeundersøgelse for det nye MasterCards Treat Index, hvor mere end 12.000 europæere i otte forskellige lande har deltaget. Over halvdelen af de adspurgte anser det således som en menneskeret, at bruge penge på at forkæle sig selv, og bruger i gennemsnittet 380 kroner hver måned på ”det lille ekstra” til sig selv. Mere end en ud af fem hævder, at de fortsat bruger penge på sig selv, selvom de godt ved, at de burde holde lidt igen.

Hellere forkæle sig selv, end andre
Undersøgelsen afslører samtidig, at vi hellere vil forkæle os selv, end vi vil forkæle andre. Selvom to ud af fem erkender, at de hellere ville bruge penge på andre end sig selv, bruger europæerne i snit 37 kroner mere på gaver til sig selv end på gaver til andre. En ud af ti peger endda på, at en af årsagerne til, at de køber gaver til andre, er, at de sandsynligvis også selv vil få del i gaven – og at den altså vil komme dem selv til gode også.

God mad, kage og søde sager
MasterCard Treat Index viser også, at det er mest populært at forsøde hverdagen med restaurantbesøg, take away, chokolade, slik og kager, og at spiselige fristelser er det, vi oftest dykker ned i pungen efter, når vi skal forkæle os selv. Det er samtidig disse, der har den største positive effekt på vores humør.
Når det gælder anledninger til at forkæle os, er det vigtigste incitament er, at vi forsøger at lette humøret. Hele 36 pct. bruger nemlig penge for at muntre sig selv op, mens 26 pct. bruger penge på at markere, at det er weekend. 24 pct. spenderer lidt ud ekstra, når man skal fejre noget, mens 23 pct. svinger betalingskortetet lidt ekstra, når der er ferie, eller man har fri fra jobbet. Endelig bruger 18 pct. lidt ekstra, når det lige har været lønningsdag.

De yngste bruger mest
Psykologen, Linda Papadopoulos, hæfter sig især ved, at de unge ser ud til at forkæle sig selv lidt mere, selvom de faktisk på samme tid oplever mest skyldfølelelse.
”Selvom de unge er dem, der har mest skyldfølelse, når de bruger penge på sig selv, er det samtidig dem, der faktisk bruger flest penge. En ud af fem unge forbrugere indrømmer, at de faktisk har brugt flere penge på sig selv, siden krisen startede, end de gjorde før. De unge tager også førstepladsen, når det gælder mere luksuriøse køb, og næsten en tredjedel bruger flere penge på ferier, restaurantbesøg, tøj og accessories, end de gjorde før krisen,” fortæller Linda Papadopoulos.


Undersøgelsen er foretaget af Opinion Matters på vegne af MasterCard i september 2013. 12.434 kreditkortholdere over 18 år på tværs af Europa deltog i undersøgelsen. (England, Belgien, Frankrig, Tyskland, Italien, Rusland, Sverige og Tyrkiet)

Forbrugernyt
Sikkerhedsstyrelsen: Oplad aldrig telefonen i sengen! 

Hvert år rykker danske brandvæsener ud til omkring 3.500 brande i boliger. Mindst 10 procent af de brande er relateret til elprodukter- eller installationer. Nu advarer Sikkerhedsstyrelsen, Beredskabsstyrelsen samt Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut og opfodrer til sikker opladning, så…

Læs mere
Sensommer
Fødevarestyrelsen: Spis ikke hyldebær rå 

Opkast, diarré og kvalme. Det er blot nogle af de ubehageligheder man risikerer, hvis man spiser sensommerens saftspændte hyldebær rå. Til gengæld er det lille bær en delikatesse, hvis man tager de nødvendige forholdsregler.

Læs mere
Forbrugernyt
Spisesvampe og bærs giftige dobbeltgængere 

I den danske natur gror mange gode spisesvampe, men da flere af dem har giftige dobbeltgængere, er det vigtigt altid at sikre sig, at det er en spisesvamp, du har fundet.

Læs mere
Forbrugernyt
Inflation: 20 tips der får pengene til at række længere  

Nu da priserne på elektricitet er mere end fordoblet, kan inflationen for alvor kan mærkes på pengepungen, og med prisernes fortsatte himmelflugt,så gælder det om at huske alle de gode spareråd. Med tips og kloge bidrag fra læserne, får du her 20 råd, der kan få pengene til at række lidt længere.

Læs mere
Forbrugernyt
Tjek bagagen for væggelus inden hjemrejsen 

Når du pakker kufferten til hjemrejsen, så husk lige at tjekke din bagage for væggelus. De små, blodsugende tæger er nemlig rigtige kedelige at få med hjem, for når de først er flyttet ind, er de nærmest umulige at komme af med. Ifølge Miljøstyrelsen skyldes det blandt andet, at væggelus i stigende…

Læs mere
Forbrugernyt
Erstatning ved mistet bagage 

Sommerferien står for døren, og mange danskere vælger at flyve til udlandet for at holde ferie. Men feriestarten kan blive en blandet fornøjelse, hvis bagagen ikke er kommet med flyet. Luftfartsselskabet er erstatningspligtig, men mange forbrugere finder det besværligt at anmelde den manglende…

Læs mere
Forbrugernyt
Er der virkelig adgang forbudt? 

"Har du mødt et skilt, en bom eller en anden barriere i naturen, som du er i tvivl om er lovlig? Send det til Friluftsrådet og få hjælp til at vurdere sagen." Sådan står der på kampagnesiden gaanyeveje.dk, og den opfordring har hundredvis af danskere fulgt.

Læs mere
Forbrugernyt
Flystrejke: Hvad har jeg ret til? 

Med SAS-piloternes strejke, står rigtig mange danskere tilbage uden transport til sommerens feriedestination, og så melder spørgsmålene sig: 'Kommer jeg afsted med et andet luftfartselskab?', 'Kan jeg udskyde rejsen til strejken er ovre?', 'Kan jeg få refunderet min billet?'

For at komme alle de…

Læs mere
Forbrugernyt
Sådan får du en brandsikker Sankt Hans aften 

Mange danskere ventes at holde Sankt Hans aften i baghaven, hvor man selv tænder op i bål og synger midsommervisen. Her er det vigtigt at tage de rette forholdsregler, så det hyggelige bål ikke udvikler sig til en uønsket brand.

Læs mere
Forbrugernyt
Send ikke dyrene til Bloksbjerg 

Torsdag tændes Sankt Hans bålet, og heksen sendes til Bloksbjerg med Midsommervisen. Desværre fanges mange dyr i bålets flammer, fordi de ser brændebunken som det perfekte skjulested. Bålet bør derfor flyttes og ombygges, inden det tændes.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^