Selvom coronapassene på sundhed.dk som udgangspunkt er udviklet som digitale coronapas, kan du også printe dit coronapas, hvis du er mere tryg ved at have det i papirformat. Og coronapasset i papirformat er nøjagtigt lige så gyldigt som den digitale udgave.

Coronapasset på sundhed.dk er klar til de rejselystne 

Sundhed.dk har netop lanceret den nyeste udgave af sine coronapas. De nye coronapas er blandt andet blevet udstyret med en QR-kode, der kan scannes, og dermed kan det let verificeres om coronapassene er ægte. Med de seneste ændringer lever sundhed.dk's coronapas op til EU-kravene, og derfor er det godkendt som digitalt covidcertifikat, og kan således bruges i forbindelse med rejser i EU.

Coronapas på Sundhed.dk til print

Selvom coronapassene på sundhed.dk som udgangspunkt er udviklet som digitale coronapas, kan du også printe dit coronapas, hvis du er mere tryg ved at have det i papirformat. Og coronapasset i papirformat er nøjagtigt lige så gyldigt som den digitale udgave.

På sundhed.dk har du også mulighed for at printe dit barns coronapas, og dermed kan du altså have hele familiens coronapas i fysisk form, hvis du har det bedst med det.

Coronapasset i MinSundhed kan kun bruges i Danmark

De nyeste ændringer til coronapassene er ikke blevet lanceret i MinSundhed-appen. Coronapassene i MinSundhed er stadig fuldt gyldige som dokumentation i Danmark, men hvis du skal rejse til et land i EU, skal du altså finde dine coronapas på sundhed.dk.

Personer, der er fritaget for digital post, får tilsendt nyt coronapas

Hvis du er vaccineret, men fritaget for digital post, vil du få tilsendt et nyt coronapas for COVID-19 vaccination med QR-kode, som du fx kan bruge i forbindelse med rejser i EU. Det forventes, at der vil blive udsendt coronapas med fysisk post fra den 12. august. Indtil da vil personer, der er fritaget for digital post, få tilsendt coronapasset uden QR-kode.

Der er en indfasningsperiode på coronapas, der er EU-certificeret. Fra 1. juli til 12. august kan andre formater stadig anvendes og bør accepteres i andre EU-medlemslande. Man skal være opmærksom på, at alle EU-lande har ret til at fastsætte egne krav til indrejse i landet. Det anbefales derfor, at man altid tjekker de lokale regler i det land, man skal rejse til.

Det er ikke længere muligt at hente coronapas vegne af en anden på sundhed.dk

Det er desværre ikke længere muligt at hente coronapassene på sundhed.dk på vegne af en anden, selvom man har fuldmagt til det. Sundhedsdatastyrelsen, der står bag løsningen, er opmærksomme på problemet og er ved at finde ud af, hvordan fuldmagtsløsningen igen kan blive en del af coronapasset. De har desværre ikke en tidshorisont for, hvornår det sker.

Grunden til, at fuldmagtsløsningen fjernes er, at sundhed.dk’s coronapasløsninger fra og med 2. juli 2021 overgår til den samme tekniske løsning som den nye coronapasapp. Sundhed.dk’s coronapas til download og print er blevet ændret, for at det kan overholde de nye EU-krav til coronapas, som er trådt i kraft 1. juli 2021.

Forbrugernyt
Sådan får du en brandsikker Sankt Hans aften 

Mange danskere ventes at holde Sankt Hans aften i baghaven, hvor man selv tænder op i bål og synger midsommervisen. Her er det vigtigt at tage de rette forholdsregler, så det hyggelige bål ikke udvikler sig til en uønsket brand.

Læs mere
Forbrugernyt
Send ikke dyrene til Bloksbjerg 

Torsdag tændes Sankt Hans bålet, og heksen sendes til Bloksbjerg med Midsommervisen. Desværre fanges mange dyr i bålets flammer, fordi de ser brændebunken som det perfekte skjulested. Bålet bør derfor flyttes og ombygges, inden det tændes.

Læs mere
Forbrugernyt
Test dig selv: Kender du miljømærkerne? 

Miljømærker er en fantastisk hjælp, når der købes ind i hverdagen. Ved at kigge efter dem, finder man hurtigt vej til de produkter, der udmærker sig ved at være fremstillet i overensstemmelse med fastsatte miljøkrav.

Læs mere
Forbrugernyt
20 tips til en mere bæredygtig hverdag 

I en verden med begrænsede ressourcer, er vi nødt til at tænke på, hvordan vores forbrug og livsstil påvirker fremtiden. Vi er forpligtet til at tænke på vores børn og børnebørn, og sørge for at de i fremtiden vil have samme niveau af ressourcer og muligheder til rådighed, som vi har haft. Derfor…

Læs mere
Forbrugernyt
Efterlysning: Hjælp ukrainerne med genbrugstøj 

Med mere end 30.000 ukrainske flygtninge ankommet til Danmark på kort tid, og formentlig mange flere på vej, melder Røde Kors nu om, at der mangel på tøj i genbrugsbutikkerne.

Læs mere
Forbrugernyt
Bilpleje med omtanke 

Miljømæssigt er det ikke ligegyldigt, hvordan du vasker og vedligeholder din bil. Nogle bilplejemidler indeholder, ifølge Miljøstyrelsen, svært nedbrydelige og miljøbelastende stoffer.. Derfor glæder om at være opmærksom, hvis man vælger at vaske og ordne bilen derhjemme, for her ender rester af…

Læs mere
Forbrugernyt
Verdensmestre i økologi 

Nye, globale økologital viser, at Danmark fortsat har det største øko-forbrug i verden, hvilket udgør lidt over 13% procent af det samlede fødevaresalg. Ved at vælge økologiske fødevarer er man garanteret mad uden rester af pesticider, bedre dyrevelfærd, plads til natur og omtanke for miljøet.…

Læs mere
Forbrugernyt
At køre med sne på bilruderne er farligt - og dyrt 

Med det ustadige danske vintervejr, ved man aldrig, hvad man har i vente. Her er de vigtigste tips og regler til dig, der kører i vintertrafikken.

Læs mere
Forbrugernyt
Ny undersøgelse: Børn har svært ved at spotte influencer-reklamer på sociale medier 

En ny undersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser, at mange børn ikke kan identificere reklame-indhold fra influencers på sociale medier som YouTube. Det er et problem, mener erhvervsminister Simon Kollerup.

Læs mere
Forbrugernyt
Omstridte markedsføringsmetoder af nye tobaks- og nikotinprodukter 

Tobaks- og nikotinproduktet, IQOS, er, ifølge Kræftens Bekæmpelse, et relativt nyt produkt på det danske marked. Til forskel fra cigaretter, hvor man inhalerer brændt tobak, så opvarmes tobakken i et håndholdt ICOS elapparat, inden den nikotinholdige røg indhaleres. Produktet er også kendt som…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^