Kategori: Forår

Aprilsnar: Hoppede du også på den? 

Den første april lægger alverdens nyhedsmedier sig i selen for at opfinde og fodre deres læsere med fjollede, og gerne chokerende, løgnehistorier. Og hvert år er vi nogle, der hopper på den og føler os helt overbeviste, indtil en venlig sjæl minder os om, at det faktisk er 1. april. Også i år har 1. april budt på flere gode historier.

Om traditionen

Historisk set hersker der forskellige teorier om, hvordan Aprilsnar-traditionen blev til. Nogle mener, at skikken stammer fra Frankrig, fortæller Torben Slot Petersen, cand.mag. filosofi og etnologi.
"I middelalderens Europa fejrede landene nytår på forskellige datoer. I 1564 flyttede den franske konge, Karl IX nytårsdag fra forårssolhverv, den 1. april til 1. januar. Langtfra alle kendte imidlertid den nye dato. De mødte troligt op til fest den 1. april til stor moro for de indviede. Senere blev det traditionen at lade som om man ikke kendte til flytningen, og aprilsnaren var født."
Ifølge Historie-online skyldes én af de ældste "skriftlige" aprilsnarrerier, forfatteren Jonathan Swift, som i 1708 udgav en lille almanak, i hvilken han blandt andet forudsagde astrologen John Partridges’ død den 29. marts. Den 30. udsendte Swift en pamflet, hvori han oplyste, at Partridge allerede var hedengangen, og at profetien dermed var opfyldt. Resultatet var, at Partridge om morgenen blev vækket af folk, der kom for at arrangere hans begravelse, og at den stakkels 'afdøde' vakte vild opstandelse overalt, hvor han kom den dag.

Forår
Opskrift: Hyldeblomstpandekager 

Med egen hjemmelavet hyldeblomstsaft kan du tilføje smagen af sommer til pandekagerne.

Læs mere
Forår
Opskrifter: 16 skønne grønne salater og tilbehør 

Med foråret er der pludselig mange dejlige muligheder for at skabe variation i salaten. Lige nu kan du nyde de små, nye kartofler, hvide og grønne asparges, ærter, radiser, jordbær og friske krydderurter i salaten.

Find inspiration blandt 16 skønne salatopskrifter og få tips fra blandt andet Lone…

Læs mere
Forår
Smagen af det vilde forår 

Mælkebøtte, ramsløg, bøgeblade, brændenælder og skvalderkål. Nu bugner naturen af friske skud, som kan tilføje ekstra smag til skønne salater, supper og pesto.

Lær de vilde planter at kende, og få opskrifter på vilde forårslækkerier.

 

Læs mere
Forår
En rigtig vild forårssalat - Kartoffelsalat med urter og pinjekerner 

Mange af forårets friske skud af planter og urter, er alletiders ingredienser i en forårs-salat. I lysninger i skoven, kan du nu finde nye friske blade fra løgkarse, skovsyre, skvalderkål, tusindfryd og mælkebøtter.

Læs mere
Forår
Tilberedning af hornfisk 

Hen mod slutningen af maj kan man fiske hornfisk fra kysten. Her svømmer hornfisken så tæt ved land, at man med fiskestang og blink, kan fange fisken fra strand eller mole. Hornfisk er en rigtig forårsdelikatesse, og har en fin og mild smag, som faktisk minder mere om smagen af fjerkræ end fisk.…

Læs mere
Forår
Forårets blomster er smukke - og giftige 

De er smukke at se på, men flere af forårets blomster og planter er giftige. Forårsbebudere som anemone, ranunkel, påskelilje, hyacint, tulipan, klematis - og selv den smukke liljekonval, indeholder stoffer, som kan fremkalde alvorlig allergi- og forgiftningssymptomer.

Læs mere
Forår
Syrener - Sådan varer de længst 

Selvom der findes en gammel skrøne om, at det bringer uheld at have syrener stående indenfor i buketter, så er det næsten en skam ikke at fylde huset med deres dejlige duft. Og det er lige nu, at de blomstrer - en kort, men dejlig glæde.

Læs mere
Forår
Plant vilde blomster i vindueskarmen 

Lige nu blomstrer de vilde forårsblomster. Små, fine og farvestrålende står de i krattet og langs vejkanten. Man kan samle en lille forårsbuket i vase, men vilde blomster er sarte, når de plukkes og holder sjældent mere end en enkelt dag. Vil du have mere glæde af dem, så har vi haft succes med at…

Læs mere
Forår
Mynte: Gør plads til flere slags mynte i krukkehaven 

Den store variation blandt de mange sorter, gør den flittige mynte til en yderst alsidig og anvendelig krydderurt. Og da de enkelte sorter samtidig tager sig forskelligt ud, kan man med flere potter og forskellige myntesorter skabe den fineste variation i krukkehaven.

Læs mere
Forår
Mælkebøttens fabelagtige alsidighed 

I det tidlige forår stråler mælkebøtten om kap med solen. Mens de fleste haveejere nok ser den som genstridigt ukrudt, så er det faktisk en sund og alsidig spiselig plante.

Alle dele af mælkebøtten kan bruges i madlavningen og tilføjer en let bitter og dejlig smag til fx friske salater, sandwichs…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^