Årets pollensæson er i gang: Sådan forebygger du symptomer på pollenallergi

Kategorier: Forår  -  Sundhed

Pollen kan sætte sig i tøj, håndklæder og sengelinned, hvis det tørres ude i det fri. Brug hellere tørretumbler.

Årets pollensæson er i gang: Sådan forebygger du symptomer på pollenallergi  

Pollensæsonen er godt i gang, og det er som altid en stor udfordring for de godt en million danske pollenallergikere.

Vi har samlet 15 gode tips til, hvad man som pollenallergiker selv kan gøre, for at forebygge allergi-symptomerne.

  1. Tjek dagens pollental og dagens pollenvarsel fra Astma-Allergi Danmark, så du ved hvilke forholdsregler og evt. medicin, du bør væbne dig med for at komme godt igennem dagen. Du kan også downloade gratis app med dagens pollental fra Astma-Allergi Danmark: Dit Mobile Pollental iOS og Dit Mobile Pollental Android.
     
  2. Bemærk, at de højeste pollental ses på dage med høj temperatur, solskin og let brise. Når det regner, bliver pollentallet derimod lavt, fordi regnen skyller pollen til jorden og forhindrer blomsterne i at udsende flere pollen. Desuden varierer pollentallet døgnet igennem, således skal man være ekstra opmærksom på bynkepollen om formiddagen, mens birk og græs topper om eftermiddagen. Denne variation betyder, at man mange gange kan nøjes med at tage allergimedicin efter behov, og når man har symptomer.
     
  3. Hav altid din allergimedicin med dig i pollensæsonen.
     
  4. Luft ud om morgenen eller om aftenen, da der kun er få pollen i luften på disse tidspunkter.
     
  5. Vask eller skyl dit hår inden sengetid, så du ikke får pollen med i seng.
     
  6. Pollen kan sætte sig i tøj, håndklæder og sengelinned, hvis det tørres ude i det fri. Brug hellere tørretumbler.
     
  7. Tag ikke grene og planter med ind i boligen.
     
  8. Gør grundig rent en gang om ugen, så fjerner du de pollen, der sidder i støvet.
     
  9. På cykel bliver du udsat for store mængder pollen. Jo mere du anstrenger dig, jo mere pollenforurenet luft trækker du ned i lungerne. Derfor er det vigtigt, at du er velbehandlet, hvis du cykler meget og har høfeber.
     
  10. Planlæg skovture uden for pollensæsonen, eller tag en tur til stranden i stedet.
     
  11. Solbriller kan hjælpe til at beskytte dine øjne.
     
  12. Hvis du er allergisk over for græs, så hold græsplænen kortklippet, og lad en anden om plæneklipningen
     
  13. Hunde og katte kan tage pollen med ind i boligen. Pollenkornene hænger fast i pelsen efter en tur på græsplænen eller i skoven
     
  14. Brug pollenfilter i bilen og hold vinduer og soltag lukket
     
  15. Skylning af øjne og/eller næse med isotonisk saltvand kan have en lindrende effekt. Det virker ikke på den allergiske reaktion, men kan være en god hjælp sammen med medicinsk behandling af høfeber. Du kan købe isotonisk saltvand på apoteket
Forår
Forårsoprydning i garderoben 

Sommeren er på vej, og det kan føles helt befriende at få pakket vintertøjet væk, så der bliver plads til sommergarderoben. Og når du nu er i gang, så skulle du måske se at få ryddet ud og skilt dig af med noget det, du har fået akkumuleret bagerst i dine skabe og skuffer. Mon der ikke er tøj, som…

Læs mere
Forår
Hugorm: Sådan mindsker du og din hund risikoen for hugormebid 

I foråret vågner hugormen, Danmarks eneste giftslange, efter sin lange vinterdvale. På denne årstid er de zigzag-stribede slanger stadig sløve, og derfor sene til at flygte, når de hører os komme. Derfor er det vigtigt at man tager sine forholdsregler, når man bevæger sig ud i naturen.

Læs mere
Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof 

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre…

Læs mere
Forår
Livsstilsmesser 

Der er masser af dejlige oplevelser i vente på forårets smukke livsstilsmesser. Her finder du inspiration til dig og dit hjem, gode tilbud - og masser af hygge og atmosfære.

Læs mere
Forår
Forårets økodag 2022 

Kom på græs igen, og vær med til at lukke øko-køerne ud i foråret! Du er inviteret med til Økodag for første gang i tre år d. 10. april 2022 kl. 12. I år skal du booke din (gratis) billet på økodag.dk til den gård, du ønsker at besøge.

Læs mere
Forår
Fridage på rad og række - Forårets helligdage 2022 

Foråret er fuld af helligdage, der ligger som perler på en snor fra Palmesøndag i april til Pinsen i juni. For de fleste betyder fridage i forbindelse med helligdagene, at der bliver tid til at koble af, mens den oprindelige anledning til helligdagene er gået i glemmebogen sammen med…

Læs mere
Forår
Solhysteri? 

Af og til er de danske solråd blevet kaldt alt for restriktive, og senest har forskere udfordret myndighedernes anbefalinger med udtalelser om, at solens stråler gør mere godt end skidt for kroppen. Men kritikken af solrådene hviler på et meget tyndt og fejlbehæftet videnskabeligt grundlag, advarer…

Læs mere
Forår
Sæson: Pak picnickurven  

På denne tid af året er Danmark med sikkerhed det skønneste sted i verden. Efter en kold og våd tid, synes sol og sommertemperaturer endelig at være kommet til landet. Ude i naturen, i skoven og langs stranden, venter de allerdejligste oplevelser, der ikke kan undgå at løfte energiniveauet og…

Læs mere
Forår
DIY: Duftposer med lavendelblomst 

Sy små stofposer og fyld dem med lavendel, læg dem i linnedskuffen og nyd den fine lavendelduft fra sengetøjet. Duftposer kan sys af de stofrester, du nu har liggende, men du kan også investere i bomuldsgaze eller organza, som er så fintmasket, at duften af lavendel nemt trænger igennem.

Læs mere
Forår
Nordisk og fransk landstil 

Den franske-nordiske landstil har en helt særlig charme. En stil, der på smukkeste vis kombinerer interiør i romantisk landstil, flet og genbrugstræ med frodige plantekrukker, lanterner og bløde tekstiler i dæmpede farver.

Udtrykket er elegant og idyllisk, romantisk og stemningsfuldt, og kan…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^