Tal med dit spædbarn  

Den følelsesmæssige kontakt til det lille spædbarn er vigtigt, ikke kun for barnets velbefindende lige her og nu, men også for barnets evne til at kunne aflæse følelsesmæssige udtryk hos andre mennesker senere i livet.

 

Når man tager kontakt til et udhvilet og veloplagt spædbarn ved at snakke og smile til barnet, vil man tydelig kunne se en reaktion hos barnet. Forskere mener, at vi alle fødes med en evne til at aflæse følelsesmæssige udtryk hos hinanden, og ifølge forskning afhænger evnens videre udvikling meget af, hvilke erfaringer vi herefter vokser op med.


I et amerikansk forsøg testede psykologerne en gruppe børn i 3-5 års alderen. Børnene have alle meget forskellig opvækstvilkår og man valgte at opdele dem i 3 test grupper. Den ene gruppe bestod af deciderede forsømte børn. Børn der i ekstrem grad havde været overladt til sig selv. Den anden gruppe bestod af mishandlede børn, der havde været udsat for afstraffelse og fysisk vold af aggressive forældre. Den tredje gruppe børn var børn af omsorgsfulde forældre. Ikke overraskende viste undersøgelsen at især de forsømte børn, havde store problemer med at aflæse hvilke følelser billeder af forskellige ansigter udtrykte, hvilket kan forklares med deres få erfaringer med menneskelig kontakt. De mishandlede børn var tilbøjelige til at tillægge stort set alle ansigtsudtryk følelser af vrede og aggression, hvilke var den erfaring de havde med sig.


Børn er tegn på økonomisk overskud
Familie & børn
Børn er tegn på økonomisk overskud 

Nye tal fra Danmarks Statistik viser at antallet af familier med tre, fire og fem børn er steget påfaldende...

Læs mere
Er det etisk forsvarligt ?
Familie & børn
Er det etisk forsvarligt ? 

Et lille barn der kom til verden i England for fire dage siden har sat gang i en etisk debat.

Læs mere
Børn er statussymboler
Familie & børn
Børn er statussymboler 

Nye tal fra Danmarks Statistik viser at antallet af familier med tre, fire og fem børn er steget markant.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^