Gulvløber naturfarve
Termokande House Doctor
Zink potter
Broste Copenhagen - Sofa nyhed
Lampe simulerer daggry

En ny lampe giver dig også mulighed for at vågne til pippende fugle, skvulpende bølger eller kvækkende frøer, så vintertrætheden modvirkes - især kvinder, unge og mænd med skiftearbejde har risiko for vintertræthed ...

En ny lampe giver dig også mulighed for at vågne til pippende fugle, skvulpende bølger eller kvækkende frøer, så vintertrætheden modvirkes - især kvinder, unge og mænd med skiftearbejde har risiko for vintertræthed..


Svært ved at komme ud af fjerene?
Måden vi sover og vågner op på berører os alle. I Norden, hvor det er mørkt en stor del af året, har mange især svært ved at komme ud af fjerene om morgenen. Faktisk lider 14 % af vintertræthed – og 9 % af vinter-depression mod blot én procent i Sydeuropa.

"Og de særligt følsomme grupper er kvinder, unge og mænd med skiftearbejde", fortæller overlæge Gordon Wildschiødt fra søvnklinikken Scansleep.

Forklaringen er, at det lave lysniveau i vinterhalvåret gør det sværere for vores krop at stille om fra sovende til vågen tilstand. Det er blandt andet derfor det føles lettere at vågne om sommeren, hvor lyset er stærkere om morgenen.

Ny lampe giver en god start på dagen
Men nu har Philips udviklet en særlig lampe, som kan hjælpe til at man får en lettere opvågnen. Lampen hedder Wake-up Light og er ikke blot en clockradio, men altså en lampe, der simulerer daggry.

En halv time før du skal op, tænder lyset i en blød, solopgangsagtig tone, og gradvist intensiveres lyset. En del af lyset trænger gennem øjenlågene og aktiverer hjernen, hvor der dannes energihormonet kortisol – kroppen får dermed et blidt signal om snart at vågne.

Vågn op til fuglekvidder, bølgeskvulp eller kvækkende frøer
Når den halve time er gået, kan du – udover radio og bip - vælge at blive vækket af fuglekvidder, bølgeskvulp eller kvækkende frøer. Din hormonbalance er bedre og du vågner betydelig mere energisk og frisk.

"Simulering af daggry kan justere døgnrytmen; først og fremmest hos b-mennesker. Og det virker som en mere naturlig vækkemetode end traditionelle vækkeure", siger Gordon Wildschiødt.

Undersøgelser viser, at kun 20 % af Philips Wake-Up Light-brugere vælger at anvende snooze funktionen. For brugere af almindelige vækkeure er det hele 87 %, hvilket tydeligt indikerer, at Wake-Up Light-brugere vågner op mere veludhvilede.

Når den mørkeårstid er så slem for mange, skyldes det ifølge Gordon Wildschiødt, at mangel på lys giver for høje niveauer af melatonin i hjernen, og så nedsættes stofskiftet og dermed temperaturen så der opstår søvnighed.

Wake-up Light har en lyseffekt på 300/400 lux, som er nok til at skabe den positive påvirkning. Det skal understreges, at Wake-up Light ikke er en lysterapilampe mod vinterdepression: her skal i stedet anvendes Philips EnergyLight med 10.000 lux over en-to timer, men Wake-up Light kan være et godt supplement til EnergyLight.

Philips Wake-Up Light findes i to udgaver: HF3461 med fugle-, frø- og bølgelyd, digital fm-radio samt kraftigere lys til brug ved læsning – vejledende udsalgspris 1.299 kroner og HF3451 til vejledende udsalgspris på 899 kroner.

Bolig & Design
Ny inspiration til køkkenindretning

Sæsonens nye kollektioner byder på masser af skøn inspiration til indretning af køkken og spisestue. Se de skønne vitriner i genbrugstræ fra Riviéra Maison og den nye stentøjsserie 'Esrum Night' fra Broste Copenhagen. Få styr på bestikket med holdere i flet fra Nordal, og hæld mel, gryn, kaffe og te...

Læs mere
Bolig & Design
Bloomingville Efterår 2019

Med 'Bloomingville Creative Collection' byder efterårets kollektion fra Bloomingville anno AW19 på masser af ny skøn inspiration til boligindretningen. Rustikke teksturer og naturlige materialer som træ og kurveflet giver, sammen med puder og plaider i smukke, dæmpede farver, kollektionen et...

Læs mere
Bolig & Design
Oliver Furniture - Skandinaviske mentalitet og livsstil

Danske Oliver Furniture, står for mange som den perfekte kombination af funktionalitet og æstetik. Der er noget velkendt og autentisk over de smukke møblers enkle design, en særlig lethed og noget meget skandinavisk. Oliver Furniture er skabt af møbeldesigner Søren Rørbæk, som tidligere har tegnet...

Læs mere
Bolig & Design
Nordisk boligstil: Indret med træ

Træ er et fantastisk materiale, ikke mindst i boligindretningen. Med smukke gyldne overflader, unikke åretegninger og knaster er det som at få en lille bid af naturen med indenfor. Træ i indretningen er smukt at se på, lækkert at røre ved, og samtidig robust og bæredygtigt. Fra elegante spiseborde,...

Læs mere
Bolig & Design
Nordal

Med smukke efterårsmåneder ventende forude, præsenterer Nordal deres kollektion for foråret 2019. En på én gang smuk og stemningsfuld kollektion: Lette, stilfulde møbler i enkelt design i blandt andet lys rattan og teak, boligtekstiler, puder og plaider i smukke nordiske nuancer; natur, grå og...

Læs mere
Bolig & Design
Nordisk og fransk landstil

Den franske-nordiske landstil har en helt særlig charme. Det er en stil, der på smukkeste vis kombinerer elegante møbler i romantisk landstil med bløde tekstiler, puder og plaider i dæmpede farver og yndig brugskunst i glas, patineret fattigmandssølv, genbrugstræ og pileflet.
Det er elegant og...

Læs mere
Bolig & Design
House Doctor AW18: Skab rum til hyggelige stunder

Efter en lang sommer venter et travlt efterår, og her kan man hurtigt komme til at sætte stor pris på de små, fredelige stunder hjemme. Med efterårets kollektion fra House Doctor er der fokus på indretning, der understøtter en afslappet stemning og inviterer til hyggeligt samvær og adspredelse.

Læs mere
Bolig & Design
Indret med blå

De blå nuancer lyser op i indretningen i sommermånederne. At indrette sig med himlen og havets farver er både smukt og smagfuldt - og tilføjer noget friskt og nordisk til stemning og udtryk.

Læs mere
Bolig & Design
Boligstil: Elementer af røde nuancer

Med blot nogle enkelte elementer i tidens varme orange og røde nuancer, kan den enkle, nordiske stil få et touch af ekstravagance. Boligdesignerne matcher bløde tekstiler i bomuld og velour, stentøj, keramik, glas og vægdekorationer i smukke rødbrune nuancer, tilføjer elementer af blomme- og...

Læs mere
Bolig & Design
Sommer hos Nordal

For sommeren 2018 byder Nordals på en kollektion, der rummer stribevis af nyt og spændende til den smukke, afstressede bohemestil. Med Nordals tradition og øje for at tilføje lidt af Østens spirituelle stemning til den nordiske indretning, byder kollektionen på nye, skønne tekstiler, tæpper, puder...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Hübsch knagerække

Hübsch knagerække

Boliginteriør fra Riviera Maison hos Rosen-lund.dk

Boliginteriør fra Riviera Maison hos Rosen-lund.dk

Bænk Muubs

Bænk Muubs

Smuk vægdekoration fra Minifabrikken

Smuk vægdekoration fra Minifabrikken

Send en hilsen
Nye Bøger
Franske finesser - med et nordisk twist

Vild med fransk/nordisk landstil? Lad dig inspirere af den smukke indretningsbog ’Franske finesser - med et nordisk twist’, som er udgivet af det succesfulde designbrand Jeanne d'Arc Living.

I bogen deler kvinderne bag Jeanne d'Arc Living, Lonnie Würtz Jensen og Vivian Christensen, ud af deres...

Læs mere
Vild med genbrug - Af Maj-Britt Soll og Jens Astrup

Brugt interiør pryder danskernes hjem i højere grad end nogensinde før. I den her bog viser skuespillerne Lars Ranthe og Bodil Jørgensen, smykkedesigner Anders Forup og stylist Mette Helena Rasmussen deres mest skattede genbrugsfund, og fortæller om det særlige ved at bo med ting, som andre har...

Læs mere
Enkelt, ligetil, praktisk

Hvis man bruger Terence Conrans kræsne tilgang til det at indrette sit hjem, får man rum, der er afslappet stilfulde, selvsikre og tidløse, mens de samtidig giver mulighed for, at man kan udtrykke sin personlige smag.

Læs mere
Rigtige sommerhuse

Hvad er det, der får folk til at forlade deres velfungerende bolig fredag aften og sidde i kø på motorvejen for at komme hen til et upraktisk hus?

Læs mere
^