Lanterne fra Canett Furniture
Adezz - Bålfad og havepejs
Loungestol Sika Design
Havekrukker
Hvordan kommer man videre efter utroskab?

Fra brevkassen: Han siger, at hans sidespring er hans livs største fejltagelse, men hun synes det er svært at genfinde tilliden ...

_______________________________

 

Hej brevkasse.
Jeg er i den kedelige situation, at jeg for nylig har fundet ud af, at min kæreste har været mig utro. Vi har kendt hinanden i 2 år og boet sammen i halvandet og udover nogle småproblemer, har vi haft et godt forhold med et aktivt sexliv.
Min kæreste fortalte mig for nylig, at han har været mig utro nogle gange med en kvinde. Hun er en han kender fra sin fortid og en kvinde, som han i virkeligheden ikke bryder sig om, hvilket gør det endnu sværere for mig at forstå. Jeg er meget i vildrede og ved ikke helt, hvad jeg skal stille op.
Vi elsker hinanden højt, og vil begge gerne give forholdet en chance, men er det muligt? Og hvordan får man genopbygget tilliden efter sådan en omgang?
Han påstår, at jeg er hans livs kærlighed og at affæren var den største fejltagelse i hans liv. Men jeg har meget svært ved at forstå, hvordan han kunne lade det ske ...

_______________________________


Tak for din mail hvori du spørger mig, om jeg tror at du og din kæreste har en fremtid sammen, efter han utroskab.

Ud fra det du skriver, vil jeg umiddelbart mene at I har gode chancer for at komme videre med jeres samliv. Når jeg tror det, så er det fordi du i dit brev skriver, at I elsker hinanden højt, og at I begge meget gerne vil give forholdet en chance. Du skriver også at din kæreste har sagt, at du er hans livs kærlighed og at hans utroskab er den største fejltagelse i hans liv. Det får mig til at tænke, at I har de bedst mulige forudsætninger for at lægge hans utroskab bag jer og komme videre sammen. Prøv at forestille dig alternativet! Tænk hvad I begge mister, hvis du opgiver jeres ellers gode forhold.

Du skriver at du ikke kan forstå, hvordan din kæreste kunne finde på at have en affære, især ikke når han har givet udtryk for, at han faktisk ikke bryder sig særlig meget om den kvinde han var sammen med. Til dette vil jeg sige, at seksualitetens veje, kan være uransagelige. I jeres tilfælde virker utroskaben ulogisk, men det kan være der findes nogle dybereliggende årsager, som han ikke selv er bevidst om. Det kan være, at har han brugt hende til at få afstivet sin selvtillid. Måske har hun pirret ham og lagt an på ham, på krævende og direkte måde, eller måske har det været spændingen ved at gøre det forbudte.

Måske er det slet ikke muligt, at komme årsagen nærmere. Måske kommer hverken du eller han nogensinde til at forstå, hvorfor han havde affæren. Det du skal holde fast i, er at affæren ikke havde noget med hans følelser for dig at gøre. Det har været ubehageligt for dig, at finde ud af at din kæreste har haft en affære og du har al mulig ret til at føle vrede og sorg. Men hvis du virkelig ønsker at fortsætte jeres forhold, så er det dét, du skal fokusere på nu.

Allerførst er det nødvendigt, at du beslutter dig for at tilgive ham affæren. Du skal blive enig med dig selv om, at dét han har gjort, ikke er verdens undergang. At tilgive ham betyder ikke, at du syntes at det er ok, det han har gjort. Men ved at tilgive, giver du ham og dig selv mulighed for at slippe sorgen og skyldfølelsen, og komme videre. Kun ved at gøre dig selv fri af det tillidsbrud, som han har udsat dig for, kan I opbygge en ny tillid.
Måske hændelsen vil betyde, at I vil opbygge et endnu stærkere og dybere forhold, fordi I har erkendt, at ingen er ufejlbarlige, og fordi I har formået at blive sammen, trods affæren. Måske betyder hændelsen også at I vil være bedre til at overvinde kriser i jeres parforhold fremover. I kan næppe undgå, at komme til at såre og gøre hinanden uret igen.

Det tager ofte et stykke tid inden en tilgivelse føles fuldkommen, men hver gang dine sårede følelser vender tilbage til din bevidsthed, så prøv at koncentrere dig om at tilgive, ved mentalt at forestille dig, hvordan du slipper tankerne og følelserne ud af dit sind. Visualiser, hvordan du sender din tilgivelse og kærlige følelser ud fra dit hjerte og videre til din kæreste. Bliv ved indtil du mærker at smerten og de sårede følelser i dit hjerte er helt væk. Forestil dig nu, hvordan du igen fylder din hjerte af kærlighed til din kæreste.

Tilgivelsen betyder, at du genopretter fred i dit sind og tillader dig selv og ham, at mærke glæden ved livet og jeres forhold. Og når du spørger mig om din kæreste fortjener din tilgivelse, så er mit svar, at du fortjener at tilgive ham.

Jeg vil slutte mit svar og sige, at min er, at det altid er godt at give et andet menneske en ny chance for at forandre sig i en positiv retning. Det kunne jo blive en selv, der fik behov for tilgivelse næste gang.

Al held og lykke fremover.


Sjæl & psyke
Styrk dit selvværd

"Selvværdet slides, hvis du går for meget på kompromis med dig selv og dine inderste ønsker", skriver par- og psykoterapeut Connie Kragelund. Her forklarer hun, hvad selvværd er, hvilken stor betydning det har for trivslen og følelsen af glæde og tilfredshed i livet, og hvordan man styrker sit...

Læs mere
Spiritualitet
Lille meditation - Stor virkning

Er din dag fyldt med tanker om alt det, du skal nå? Oplever du at miste koncentrationen og have svært ved at være tilstede? Prøv at bruge et øjeblik på at koble af ved hjælp af meditation. Du behøver blot at afsætte et par minutter. Selv en kort, intens meditation vil give dig en følelse af øget ro...

Læs mere
Sjæl & psyke
Derfor går du kold klokken 14

Mens nogle af os er A-mennesker og andre B-mennesker, så har mange af os det til fælles, at vi går kolde først på eftermiddagen. Ifølge forskere fra Swinburne University of Technology i Melbourne, så skyldes fænomenet i vid udstrækning kroppens indre ur, den såkaldte circadianrytme, som styrer...

Læs mere
Sjæl & psyke
Ny bog af Bo Østlund: Modne Kvinder - Samtaler om livets patina

Den svenske skuespiller Ingrid Bergman er citeret for engang at skulle have sagt: 'Alder er som at bestige et bjerg. Man bliver nok lidt forpustet, men får en langt bedre udsigt'.

At vi med årene får bedre udsigt og større indsigt, får mere ro og bliver mere rummelige, er noget af det...

Læs mere
Job & karriere
Stressekspert: Drop kampen mod din indre kritiker

Vil du undgå, at dine selvkritiske tanker slår rødder og agerer stopklods for dine store ønsker og drømme? Så stop med at bekæmpe de selvkritiske tanker, og øv dig i at se tankerne som det de er - bare tanker, lyder det fra stressekspert og coach, Birthe Buhl. Hun står bag app'en 'Mindfulness -...

Læs mere
Sjæl & psyke
Vold i parforholdet

Hvor meget tyranni, nedgørende og truende adfærd skal man finde sig i, fra det menneske man lever sammen med? Hvor mange gange skal man tilgive, når vedkommende, efter sin urimelige opførsel, undskylder? Hvor meget skal man finde sig i for børnenes skyld?

Læs mere
Sundhed
Lykkepiller skader tænderne

En af bivirkningerne ved lykkepiller er mundtørhed, derfor opfordrer tandlæger patienter, der tager lykkepiller til, at være særlig opmærksom på tandhygiejnen, for mundtørhed øger risikoen for caries.

Læs mere
Parterapeut
Han vil ikke fortælle, hvad der er galt

Fra brevkassen: Hvad gør man, når ens mand pludselig er fraværende og virker trist, men ikke vil fortælle, hvad der er galt?

Læs mere
Sjæl & psyke
Misundelse

Om den lille, grimme, nagende følelse, som alle kender, men ingen af os har lyst til at kendes ved.

Læs mere
Sjæl & psyke
Hun finder sine drømme frastødende

Fra brevkassen: Det generer og bekymrer hende, at hun har erotiske drømme om sine stedsønner, og hun spørger psykologen, hvorfor hun har sådan nogle drømme, når hun på alle måder finder dem forkerte.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Lykken er ...

Lykken er ...

Havemøbler TRIMM Copenhagen

Havemøbler TRIMM Copenhagen

Smykker

Smykker

Bålsted

Bålsted

Nye Bøger
Vulvodyni – den tabubelagte smerte

Ca. 17% af alle danske kvinder lider af vulvodyni, en smertefuld tilstand i de ydre kønsorganer, der gør det umuligt at have samleje. Alligevel har de færreste hørt om sygdommen, blandt andet på grund af stor usikkerhed blandt læger og det faktum, at sygdommen i høj grad er tabubelagt. Bogen...

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
Probiotika & præbiotika

Tarmbakterier er et af tidens helt store emner. De har en afgørende betydning for vores immunforsvar, fordøjelsesevne og tarmsundhed, og lige nu strømmer det ind med ny viden om sammenhænge, man knapt troede var mulige. Hvem ville have troet, at vores tarmbakterier har indflydelse på områder som...

Læs mere
Toptrimmede tarme, af Mette Borre

Stadig flere bliver vegetarer eller vælger generelt bare at spise mere grønt og indføre kødfrie dage. Samtidig har 10 procent af befolkningen irritabel tarm, og kan have særlig gavn af mere grønt. For grøn kost er godt for fordøjelsen, fastslår forfatterne bag den nye bog ’Toptrimmede tarme’.

Læs mere
Seneste nyt fra medierne ..
05.05.2021

Nye råd til vegetarer, der spiser æg og mejeriprodukter

Altomkost.dk

Fødevarestyrelsen: Sådan får du de proteiner, fedtstoffer, vitaminer og mineraler, du har brug for ... Læs mere


04.05.2021

Nye råd til dig over 65 år: Fokusér på de proteinrige fødevarer og skru ned for det søde, salte og fede

Altomkost.dk

Bælgfrugter, fisk, kød, æg, nødder og mejeriprodukter. Sådan lyder menuen i nye supplerende kostråd til dig der er over 65 år.... Læs mere


22.04.2021

Brasiliansk variant af coronavirus kan muligvis være i stand til at undvige immunitet

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Et nyt studie med Københavns Universitet indikerer, at varianten af coronavirus med navnet P.1, der opstod i Brasilien, kan udgøre en større trussel end hidtil antaget. Forskerne konkluderer, at det er sandsynligt, at P.1 er mere smitsom end andre varianter af SARS-Cov2 og at den måske kan undvige... Læs mere


21.04.2021

Modgang i barndommen følger med ind i voksenlivet

Statens Institut for Folkesundhed

En barndom præget af konflikter i hjemmet eller alvorlige økonomiske problemer sætter dybe fysiske, psykiske og sociale spor langt ind i tilværelsen som voksen. Det viser et nyt studie. Læs mere


08.01.2021

Alle danskere forventes vaccineret inden udgangen af juni

SST.dk

Sundhedsstyrelsen forventer, at alle danskere er vaccineret senest den 27. juni. Læs mere


08.01.2021

Coronavaccine virker mod britisk virusvariant

Information.d

Medicinalselskaber har gennemført test af vaccinens effekt mod andre varianter af coronavirus, og har fundet, at deres vacciner virker mod den britiske virusvariant. Coronavarianten opdaget i Sydafrika stadig bekymrer forskerne. Læs mere


Arkiv

^