Et par vink med viften!

Kategori: Sommer

Et par vink med viften!

Et par vink med viften! 

Varmen er over os, og er der så noget bedre end en vifte? Lær viftesprog med Nationalmuseets fiktive figur "Ida Charlotte" ...

Varmen er over os, og er der så noget bedre end en vifte? I 1700-tallet var viften en fast del af enhver kvindes basisudstyr, og Nationalmuseets fiktive figur Ida Charlotte har de sidste par uger fremvist det hemmelige viftesprog, hvor man kan vifte varmen væk samtidig med, at man får sagt alt fra: "Afslør ikke vores hemmelighed", "Jeg er din for evigt" og til det enkle "Vi ses kl. 14.00".
I sommervarmen giver Ida Charlotte gode råd til hvordan du på ret vis får vinket varmen væk og tip til hvad dine vift betyder. Og husk altid at overveje hvem du låner viften til - det betragtes nemlig som en kærlighedserklæring!. Øv dig med denne lille animeret viftevideo på: <link http: en-gb.facebook.com pages ida-charlotte-finnelstrup _blank> Facebook >>

Ida Charlotte på facebook
På Nationalmuseets facebookside om Ida Charlotte er året 1772. Den unge Ida Charlotte er ankommet til København og da hun er ny i byen, har hun har oprettet en facebookside for at få hjælp og svar på sine mange spørgsmål. Hvordan svarer hun sin forlovede på det ubetænksomme brev, hvor han end ikke nævner gaven, hun har brugt timer på at lave til ham? Hvorfor må hun egentlig ikke lave havearbejde? Og hvordan takker hun spillelærer Hr. Cronland for at have fundet sin elskede hund? Her mangler hun gode venneråd – og dem får hun på facebook.
Der er masser af udfordringer at tage sig af i storbyen – ikke mindst fætters ven Ditlev, der er ikke så lidt fræk. Men så er det godt, at viften på ærbar vis kan hjælpe én med at få formuleret sit inderste: ”Jeg bryder mig ikke om dig, vær ikke så fræk". En halvt udslået vifte holdes ud fra kroppen med bøjet albue og viftebuen ind mod ansigtet parallelt med kroppen!

Baggrund om Ida Charlotte
Ida Charlotte skal tilbringe et halvt år hos sin onkel og tante, inden hun stævner mod de vestindiske ører, hvor brylluppet med hendes forlovede venter. Grunden til københavneropholdet er nu egentlig ret kedeligt. For tanten har påtaget sig at lære Ida Charlotte alle de kneb, tricks og regler for god opførsel, som hun får brug for som ung frue. Hun skulle jo nødigt falde helt igennem, når hun sidder ude i Vestindien og skal skabe et socialt liv og en vennekreds for sig selv og sin mand.
Men der er mange regler, og det er ikke dem alle sammen, som falder i god jord. Har tante fx ret, når hun mener, at piger bestemt ikke kan gå alene i Kongens Have? Og hvad med alle de rygter hun hører, når tanten og onklen har selskaber. Passer det virkelig, at kongen er tosset? Ida Charlotte kunne også godt tænke sig at træffe nogle af byens kendisser, når nu hun er her, og det kunne være skægt at komme med til et af de vilde maskeballer. Men hvad skulle man klæde sig ud som?

Se også ....

• <link http: en-gb.facebook.com pages ida-charlotte-finnelstrup _blank> Ida Charlotte på Facebook >>
• Find fine vifter hos <link http: www.thynetstore.dk _blank> ThyNetstore.dk >>

Sommer
10 kølige tips i varmen 

Trænger du til at blive kølet ned i varmen? Her får du vores bedste tips til, hvordan du effektivt får sænket kropstemperaturen og kommer godt igennem hedebølgen.

Læs mere
Sommer
Bakterierne blomstrer i soppebassiner og badebassiner 

Badebassiner kan hurtigt udvikle sig til bakteriebomber i sommervarmen og i værste fald resultere i roskildesyge, diarré og udslet. Derfor gælder det om at være opmærksom på vandskvaliteten i børnenes soppebassin såvel som i store bassiner, der rummer flere tusind liter vand.

Læs mere
Sommer
Tips til de varmeforskrækkede 

Med hedebølgen er al snak om det ustadige danske vejr forsvundet som dug for solen. Nu glæder det om at finde badetøjet og madkurven frem, hoppe i klipklappere og korkbælte og komme afsted til stranden.

Læs mere
Sommer
Undgå drukneulykker: 10 vigtige råd til badeturen 

Under hedebølgen vælger mange at nyde dagen på stranden, og i den forbindelse, er det vigtigt at huske badesikkerheden.

Læs mere
Sommer
Generer varmen din søvn? 

Sommeren er dejlig, men for nogle mennesker kan varmen føles så generende, at det går ud over deres velbefindende, og ødelægger nattesøvnen. Her får du en stribe tips til, hvordan du nemt afkøler kroppen, og får en rar og rolig nattesøvn.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson: Det skønne syrlige - og lidt oversete - stikkelsbær 

Blandt sommerbær er stikkelsbær lidt overset. Og det er ærgerligt, for stikkelsbær fungerer, med sin fine syrlige smag, i rigtig mange dejlige sammenhænge.

Læs mere
Sommer
Sodavandsis af frugtmos 

Det er så nemt og dejligt, at have læskende sodavandsis i fryseren, og du kan hurtigt have de skønneste, søde og læskende sodavandsis klar til de varme dage.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Stikkelsbærsyltetøj 

Stikkelsbærsyltetøj er en sommerdelikatesse, der, udover at være herlig på brød, tilføjer et skønt syrligt tvist til jordbærlagkager og tærter, og er aldeles vanedannende i morgenyoghurten.

Læs mere
Sommer
Sådan undgår du dehydrering 

Mennesket består af mellem 50 og 75% vand. Uden en jævn tilførsel af vand, fungerer krop og hjerne ikke optimalt. Dehydrering kan medføre hovedpine og utilpashed, og i alvorlige tilfælde være livstruende.

Læs mere
Sommer
Varme dage forude! Tjek uv-indekset på gratis app 

Med den ekstreme hedebølge, der lige nu bevæger sig hen over Europa, så er det en god idé at holde godt øje med UV-indekset, ligesom det er klogt, at være opmærksom på risikoen for hedeslag.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^