Lysholdere til juledekorationer<BR>og adventskrans
Julesok til pakkekalender<BR>og adventsgaver
Julekrans
Akvarel i drømmende farver
Kategori: Rejser
Hvad bliver dette års favoritdestinationer?
Redaktionen

Når Lonely Planet placerer USA i toppen af listen over anbefalelsesværdige rejsemål i 2016, så skyldes det, at 'The National Park Service' i år fylder 100 år. 'The National Park Service' er, ifølge Lonely Planet amerikanernes bedste idé - nogensinde. Deres job består i at varetage og overvåge landets 59 nationalparker, som forventes at have omkring 300 mio besøgende i 2016.


1.    Oplev Botswana
Når Lonely Planet placerer Botswana på førstepladsen over steder at besøge i 2016, så skyldes det blandt andet, at landet, siden dets uafhængighed fra Storbritannien for 50 år siden, har evnet at rejse sig fra fattigdom til i dag at være et af Afrikas mest stabile, blomstrende samfund. Landet har samtidig brugt mange ressourcer på at værne om deres storslåede natur. Her trives, trods de barske betingelser på i langstrakte savanner i Kalahari-ørknen, flere tusinde plantearter bl.a. marula- og baobab-træer, og her kan man opleve alle Afrikas store dyr; løver, leoparder, elefanter, giraffer og mere end 600 fuglearter.

2.    Japan
Ingen steder i verden kan man opleve et samfund, så optaget af den moderne teknologiske udvikling fungere side om side med med en velbevaret, højt skattet og yndefuld tusindårig kultur.

3.    USA - Nationalparker
USA ligger på toppen af listen, fordi 'The National Park Service', som ifølge Lonly Planet er amerikanernes bedste idé nogen sinde, i år fylder 100 år. 'The National Park Service' varetager og overvåger landets 59 nationalparker samt hundredvis af historiske vartegn, som samlet forventes at have omkring 300 mio besøgende i 2016. 

4.    Palau
I Stillehavet omkring 500 km øst for Filippinerne ligger østaten Palau, som beskrives som havets Serengeti, en af de mest magiske dykning og snorkling destinationer i verden. 

5.    Letland
Det er 25 år siden, at Letland brød med kommunismen. I dag stråler den baltiske stat, skriver Lonely Planet. Her kan man opleve et samfund, som har formået at genoplive deres oprindelige traditioner og kultur, og blandt andet renoveret deres smukke gamle slotte og herregårde, som under kommunismen forfaldt.  

Læs også Lonely Planets begrundelse for at have Australien, Polen, Uruguay, Grønland og Fiji på listen over de bedste feriedestinationer 2016 >>


Budgetvenlige rejsemål 2016
Her er listen over de destinationer i verden, hvor du, ifølge rejsebøgerne Lonely Planet, får flest oplevelser for dit feriebudget.

 

1.    Estland

2.    Vietnam -  Ho Chi Minh City og Hanoi

3.    Øst Afrika - Kenya, Uganda og Tanzania

4.    USA - New Mexico

5.    Bosnien-Hercegovina

6.    Galicien, Spanien

7.    Québec, Canada

8.    Costa Rica

9.    Østtimor

10.  Vest Australien

Læs mere: Lonely Planet >>

 

 

Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde sneoplevelser i vinterferien!

Læs mere
Rejser
En knæskade kan koste kassen på skiferien

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Haven & altanen
Besøg Sydsveriges haver

Skåne i Sydsverige er rig på skønne haver, eller 'trädgårdar' som det hedder på svensk, og gennem hele sommeren og frem til efteråret åbner de fine haver til ekstraordinære have- og parkoplevelser.

Læs mere
Rejser
Et lækkert, lille spaophold

Et lille ophold på et førsteklasses kurbad kan være lige, hvad man trænger til i efteråret. Et par dage i smukke, fredfyldte omgivelser, hvor man nænsomt plejes og forkæles med skøn mad, massage og varme bade.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International, der administrerer den...

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet

De fleste drømmer om en sommerferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Rejser
Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby

Vidste du, at Astrid Lindgren udgav sin første bog om Pippi Langstrømpe allerede i 1945? Det dristige, humørfyldte og elskede barn fylder dermed 75 år i år, og det kan man jo vælge at fejre med et besøg i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby i Smäland.

Læs mere
Rejser
Smålands vilde Vesten

I enhver frisk dreng og pige lever drømmen om cowboys og indianere, og drømmen kan blive til noget nær virkelighed ved et besøg i smålandske High Chaparral, der er så tæt på virkelighedens Wild West, som noget synes at kunne være uden for Guds eget land.

Læs mere
Rejser
Nordens Ark

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Hundeposeholder

Hundeposeholder

Hundetaske i robust canvas og læder

Hundetaske i robust canvas og læder

Akvarel i drømmende farver

Akvarel i drømmende farver

Gave til hundeejer

Gave til hundeejer

Nye Bøger
Seneste nyt fra medierne ..
08.10.2021

Plejeprodukter: Top 10 spørgsmål om uønsket kemi

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Skal man undgå fluor i tandpasta? Er aluminium problematisk i deodoranter? Få svar på de oftest stillede spørgsmål om uønsket kemi i plejeprodukter. Læs mere


02.10.2021

Brystkræft rammer enlige kvinder hårdest

Aarhus Universitet

Enlige kvinder, der får brystkræft, har en højere dødelighed sammenlignet med kvinder i parforhold. Det samme har kvinder med lav indkomst, lav uddannelse eller kvinder uden for arbejdsmarkedet. Det viser et nyt forskningsresultat fra Aarhus Universitet. Læs mere


30.09.2021

Danmark skal have et nationalt net af naturstier

Miljøministerie

Alle danskere skal have glæde af vores fantastiske natur og have rig mulighed for gode oplevelser i naturen. Derfor ønsker regeringen at etablere et nationalt net af stier og ruter i Danmark, som skal være med til at udbrede kendskabet til naturen. Læs mere


29.09.2021

Ny indsats sætter fokus på seksuel chikane

Arbejdstilsynet

Ny indsats sætter fokus på seksuel chikane og andre krænkende handlinger i udvalgte brancher, blandt andet indenfor; universiteter og forskning, film & bøger, presse, politi, beredskab og fængsler ... Læs mere


08.09.2021

Historisk høj tilslutning til influenzavaccination

Apotekerforeningen.dk

Tilslutningen til vaccination mod influenza blandt personer over 65 år ramte et historisk højt niveau i den forgangne sæson. Det skyldes ikke mindst, at cirka 275.000 flere personer over 65 år valgte at lade sig vaccinere i forhold til tidligere Læs mere


06.09.2021

Titaniumdioxid: Populært farvestof i madvarer bør snart være forbudt

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Farvestoffet titaniumdioxid kan findes i mad og slik. Men stoffet er ifølge EU ikke sikkert og kan snart være blive forbudt. Flere virksomheder udfaser nu. Læs mere


Arkiv

^