Lysholdere til juledekorationer<BR>og adventskrans
Nye plejende vinterfavoritter
Økologisk maling til soveværelset
Julekrans
Kategori: Rejser
Guide til familievenlig ferie i København

Skal ferien være af den familievenlige slags, er der tilsyneladende god grund til at vende snuden mod den danske hovedstad.

København kåret til Nordens familievenlige hovedstad
Er du i færd med at planlægge en familievenlig storbyferie, er København et godt bud. Den danske hovedstad scorer nemlig gode point som Nordens familievenlige hovedstad hos både vores svenske, norske og finske naboer – og danskerne stemmer i. Det viser en ny undersøgelse foretaget af hoteleksperten Hotels.com blandt flere end 4.000 respondenter fra hele Norden. Således placerer nordmændene København på førstepladsen over Nordens mest familievenlige hovedstader, mens både svenskerne og finnerne placerer København på en andenplads næst efter deres egne hovedstader. På linje med nordmændene, placerer danskerne også selv vores hovedstad som den mest familievenlige i Norden. 

Familievenlige attraktioner i København
København byder da også på adskillige familievenlige attraktioner af både den legesyge, eventyrlystne og nørdende slags. Her får du en guide til 5 forskellige attraktioner, som har lidt for enhver smag.

1. Tivoli
Denne familievenlige attraktion i København behøver ingen længere introduktion. Den eventyrlige forlystelsespark i hjertet af København er uden tvivl et besøg værd, når turen går til hovedstaden, og her er både forlystelser til de små vildbasser såvel som til legelystne forældre.


Entrè: Børn 0-7 år: Gratis / Voksen (fra 8 år): 110 DKK (150 DKK om fredagen efter kl. 19)
Adresse: Vesterbrogade 3, 1630 København V
Åbningstider (6. april – 25. september): Søndag - Torsdag 11 - 23, Fredag - Lørdag 11 – 24

Foto: Jesper Rais

2. Experimentarium City
Skal man have udfordret hjernecellerne, kan I svinge forbi Eksperimentariet på Christianshavn, hvor det naturvidenskabelige univers foldes ud på finurlig vis, så selv de mindste kan være med. Er der lidt af en nørd gemt i dig og dine børn, så er det et fantastisk sted at blive klogere på den sjove måde.


Entré: Børn 0-2 år: Gratis Børn 3-11 år: 105 DKK Voksen (fra 12 år): 160 DKK, Studerende (v. fremvisning af studiekort): 105 DKK, Handicappet (evt. hjælper kommer gratis ind): 105 DKK
Adresse: Trangravsvej 10-12, 1436 København K
Åbningstider: Hverdage (1. april - 31. oktober): 10-17. Torsdage (gælder ikke ferie/helligdage): 10-19, Weekender: 10-17, Ferier og helligdage: 10-18

3. Post & Tele Museum

Med en kåring sidste år som Københavns bedste museum for børn, må man ikke undlade at tage et smut ind forbi det populære museum, som både er interessant for forældre og børn. Her er der både plads til læring og sjov, når børnene får lov at genopleve Danmarks kommunikationshistorie. Museet, som har eksisteret i over 100 år, deler ud af en masse viden om, hvordan post og telefoni har indvirket på vores samfund.

Entrè:
Gratis
Adresse: Købmagergade 37, 1150 København K
Åbningstider: 10-16

4. Legepladser i Fælledparken
Tag en tur ud i det grønne med børn og barnlige sjæle! I Fælledparken finder du flere legepladser, der giver anledning til gode lege og sus i maven. Særligt Tårnlegepladsen, som forestiller 5 af Københavns mest markante tårne, er populær for børn i 2-12 års alderen, men er også interessant for dem, der vil lade sig inspirere af Københavns bygningsværker. Skal der mere fart over feltet, så er trafiklegepladsen måske et bedre bud. Legepladsen er bemandet og det er muligt at låne gocarts, pedalvogne med anhængere og små cykler. 

Tårnlegepladsen
Entré:
Gratis
Adresse: Frederiks V’s Vej, 2100 København Ø
Åbningstider: Frit tilgængeligt

Trafiklegepladsen
Entré: Gratis
Adresse: Gunnar Nu Hansens Plads 10, 2100 København Ø
Åbningstider: Man-tors 9.30-17, fre 10-17

 

 

5. Rosenborg Slot og Kongens Have
Endelig byder vores hovedstad på fantastiske historiske attraktioner, bl.a. Rosenborg Slot og Kongens Have, der deles om en rolig lokation midt i det pulserende København. På Rosenborg Slot kan I bl.a. finde de royale kronjuveler og se på den kongelige livgarde, hvor den grønne Kongens Have kan byde på legeplads og måske en is fra caféen? 

Rosenborg Slot
Entrè: Gratis
Adresse: Rosenborg Slot, Østervoldgade 4A, 1350 København K
Åbningstider (1. juni – 31. august): 10-17


Kongens Have 
Entrè: Gratis
Adresse: Gothersgade 11, 1123 København K
Åbningstider: (maj-august): 7-22

Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde sneoplevelser i vinterferien!

Læs mere
Rejser
En knæskade kan koste kassen på skiferien

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Haven & altanen
Besøg Sydsveriges haver

Skåne i Sydsverige er rig på skønne haver, eller 'trädgårdar' som det hedder på svensk, og gennem hele sommeren og frem til efteråret åbner de fine haver til ekstraordinære have- og parkoplevelser.

Læs mere
Rejser
Et lækkert, lille spaophold

Et lille ophold på et førsteklasses kurbad kan være lige, hvad man trænger til i efteråret. Et par dage i smukke, fredfyldte omgivelser, hvor man nænsomt plejes og forkæles med skøn mad, massage og varme bade.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International, der administrerer den...

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet

De fleste drømmer om en sommerferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Rejser
Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby

Vidste du, at Astrid Lindgren udgav sin første bog om Pippi Langstrømpe allerede i 1945? Det dristige, humørfyldte og elskede barn fylder dermed 75 år i år, og det kan man jo vælge at fejre med et besøg i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby i Smäland.

Læs mere
Rejser
Smålands vilde Vesten

I enhver frisk dreng og pige lever drømmen om cowboys og indianere, og drømmen kan blive til noget nær virkelighed ved et besøg i smålandske High Chaparral, der er så tæt på virkelighedens Wild West, som noget synes at kunne være uden for Guds eget land.

Læs mere
Rejser
Nordens Ark

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Gør det selv renovering<BR> – nemmere end du tror

Gør det selv renovering
– nemmere end du tror

Sådan indretter du dit walk-in-closet<BR> med den rette belysning

Sådan indretter du dit walk-in-closet
med den rette belysning

Gave til hundeejer

Gave til hundeejer

Hundekurve i alle størrelser

Hundekurve i alle størrelser

Nye Bøger
Seneste nyt fra medierne ..
08.10.2021

Plejeprodukter: Top 10 spørgsmål om uønsket kemi

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Skal man undgå fluor i tandpasta? Er aluminium problematisk i deodoranter? Få svar på de oftest stillede spørgsmål om uønsket kemi i plejeprodukter. Læs mere


02.10.2021

Brystkræft rammer enlige kvinder hårdest

Aarhus Universitet

Enlige kvinder, der får brystkræft, har en højere dødelighed sammenlignet med kvinder i parforhold. Det samme har kvinder med lav indkomst, lav uddannelse eller kvinder uden for arbejdsmarkedet. Det viser et nyt forskningsresultat fra Aarhus Universitet. Læs mere


30.09.2021

Danmark skal have et nationalt net af naturstier

Miljøministerie

Alle danskere skal have glæde af vores fantastiske natur og have rig mulighed for gode oplevelser i naturen. Derfor ønsker regeringen at etablere et nationalt net af stier og ruter i Danmark, som skal være med til at udbrede kendskabet til naturen. Læs mere


29.09.2021

Ny indsats sætter fokus på seksuel chikane

Arbejdstilsynet

Ny indsats sætter fokus på seksuel chikane og andre krænkende handlinger i udvalgte brancher, blandt andet indenfor; universiteter og forskning, film & bøger, presse, politi, beredskab og fængsler ... Læs mere


08.09.2021

Historisk høj tilslutning til influenzavaccination

Apotekerforeningen.dk

Tilslutningen til vaccination mod influenza blandt personer over 65 år ramte et historisk højt niveau i den forgangne sæson. Det skyldes ikke mindst, at cirka 275.000 flere personer over 65 år valgte at lade sig vaccinere i forhold til tidligere Læs mere


06.09.2021

Titaniumdioxid: Populært farvestof i madvarer bør snart være forbudt

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Farvestoffet titaniumdioxid kan findes i mad og slik. Men stoffet er ifølge EU ikke sikkert og kan snart være blive forbudt. Flere virksomheder udfaser nu. Læs mere


Arkiv

^