Økologisk sengetøj i smukke nuancer
AURO økologisk vægmaling
Skrivebord i genbrugstræ
Simple Goods - Bæredygtig rengøring
Kategorier: Parforhold  -  Skilsmisse
Kan ikke slippe eksmanden

Fra brevkassen: Hun har forladt ham seks gange gennem deres 8 år lange forhold. Han er utro, drikker, lyver og nedgør hende, og alligevel vender hun tilbage til ham igen og igen og igen.

______________________________________________


Brevkassen: 14. september 2011 - af Ingrid Ortmann

______________________________________________

 

Hej Ingrid.

Jeg har et meget stort problem. Jeg føler mig så fastlåst i et tidligere forhold, at jeg ikke kan komme videre. Det drejer sig om forholdet til min eksmand, som jeg har kendt i 8 år. I den tid har vi været til og fra hinanden ca. 6 gange.
Min eksmand har en søn, der nu er 16 år og jeg har en søn på 15 år. Hans søn er angiveligt ADHD-barn, men ifølge faderen fejler drengen ikke noget. Han fornægter fuldstændig, at der er noget i vejen med hans søn, på trods at sønnen har forsøgt at kvæle en klassekammerat med en ledning, har truet min søn med et koben, har gået til psykolog og er kommet i medicinsk behandling og specialklasse. Hans søn fejler stadig ingenting ...

Vi gik fra hinanden første gang efter det første halve år pga. børnene. Jeg turde ikke have mit barn i nærheden af hans, og da han havde sønnen hver anden uge, så fungerede det ikke. Efter 2 år fandt vi sammen igen. Jeg savnede ham ganske forfærdeligt og tog kontakt. Han tog imod mig med åbne arme og sagde at han havde savnet mig forfærdeligt. I mellemtiden havde han mistet retten til at se sin søn, mistet sit kørekort pga. spritkørsel og hans alkoholproblem havde taget til.

Efter et par år fra hinanden, fandt vi sammen igen og jeg blev gravid, men hans negative reaktion på nyheden om graviditeten, fik mig til at vælge at få en abort. Vores forhold varer denne gang et lille års tid, men pludselig forsvinder han og er væk i en uge, uden a jeg kan få fat i ham. Det viser sig, at han er involveret i noget kriminelt. Da jeg igen får kontakt med ham, snakker han udenom, hvorefter jeg vælger at forlade ham. Jeg kan ikke holde ud, at han ikke er ærlig.

Efter et års tid finder vi sammen igen. Det går nogenlunde det følgende halve års tid, men da jeg på et tidspunkt låner en telefon af ham, finder jeg ud af, at han har kontakt med en anden kvinde. Det begynder at stå klart for mig, at han er på stoffer og jeg forlader ham igen. Jeg magter ikke hans løgnehistorier, hans vredesudbrud, hukommelsesproblemer, brudte aftaler, så jeg brød forbindelsen med tavshed.

Efter 1½ år kører jeg ud og ønsker ham glædelig jul - og vi begynder at ses igen. Vi begynder at ses igen og har det super godt i et ½ år. Jeg er vildt lykkelig, da jeg stadig elsker ham overalt.
Men der følger nye episoder, hvor han uden forklaring går, lyver, har affærer – og jeg forlader ham igen.

Så i januar i år, er jeg nødt til at kontakte ham, da han har nogle private papirer af mine. Han stod som sædvanlig med åbne arme og spurgte om vi skulle starte på en frisk. Han sagde, at han havde savnet mig og at han elskede mig osv. Vi begyndte at ses igen, men jeg finder ud af at han stadig har kontakt til en anden kvinde. Han benægter, men efter en diskussion, kører jeg hjem midt om natten.
Han har ofte sagt nogle utrolig sårende ting og undskylder aldrig. Han siger at jeg lever et kedeligt liv og at han keder sig i mit hjem. Han har altid mange projekter i gang, men gør aldrig noget færdigt.

Mit problem er, at jeg er som forstenet indvendig og kan ikke komme videre. I mit hjerte håber jeg, at han en dag står og er blevet ædru, men min hjerne ved jo godt at det er utopi. Jeg føler mig bare totalt hjernevasket og kan ikke komme videre. Min teori er, at han er voksen med ADHD og at han selvmedicinerer sig med vin.

Jeg har besluttet mig for at holde mig væk fra ham, men jeg har bare ingen ide om, hvordan jeg skal gøre det. Mit spørgsmål er om jeg overhovedet vil være i stand til det efter så mange års manipulation?
Jeg er selvfølgelig allerede faldet i vandet og har senest sendt ham nogle mails, men jeg har ikke fået nogen respons på dem. Det irriterer mig, at jeg ikke kunne lade være, men på den anden side kunne jeg ikke lade være med at konfronterer ham med hans løgne. Jeg har det sådan, at han skal ikke tro, at jeg køber alle hans løgne. Han skal vide, at jeg er klar over at han lyver. Det gør mig virkelig vred, at han tror jeg er så dum, at jeg ikke kan regne ud, at han kører rundt med mig.

______________________________________________

Kære tålmodige kvinde.

Tak for din meget lange mail, hvor du beskriver dit 8 år lange forhold til en mand, som du på trods af utallige svigt og løgnehistorier elsker overalt på jorden. Du skriver, at du er forstenet indeni og har svært ved at komme videre med dit liv.

Jeg mener, at den eneste måde du kan komme videre på er, at indse realiteterne omkring din eksmands personlighed. Jeg vil ikke sætte diagnoser på ham, uden at have mødt og talt med ham. Men udfra det du skriver om hans mangel på stabilitet, hans drikkeri, hans løgne og det dobbeltliv han lever, er det indlysende for mig, at han har et større kompleks af psykiske vanskeligheder.

For at komme videre må du erkende, at de mange negative ting han har budt dig, bunder i hans sammensatte personlighedsforstyrrelser, noget som ikke bare forsvinder. Du har ikke andre muligheder for at få et rimeligt liv, end at tage afstand og holde dig væk fra ham.

Du skriver, at du flere gange har truffet beslutning om ikke at skulle se ham, men det lykkes dig ikke at overholde det. Som jeg ser det, har du gjort ham til dit livsprojekt, hvor du dybt nede stadig håber, at du sammen med ham, kan få det liv du drømmer om. Men hvis du læser din lange mail som beskriver jeres historie, vil du forhåbentlig indse, at de ting han gør ikke bare er fejltagelser eller noget han kan ændre, hvis han vil.

Som du beskriver det, har din mand en ringe indfølingsevne og mangler struktur på tilværelsen. Han har et alkoholproblem og har ingen moralske skrupler over at lyve. Han kører uden kørekort og har tilsyneladende ingen samvittighedskvaler over at leve et dobbeltliv. Kort sagt, det vil næppe nogensinde lykkes for ham at indgå i et forpligtende forhold til et andet menneske.

Så mit råd til dig er meget klart. Du har brugt 8 år på et håbløst projekt, det er nu, at du skal beslutte dig for at komme ud af den "besættelse", han er for dig. Du ved det alt for godt, at forholdet til ham ikke kan fungere. Så det vil være at miste dig selv, og din selvrespekt, at fortsætte med at vende tilbage til en mand, hvor det eneste du kan være sikker på er, at han ikke er til at stole på.

Jeg kan godt forstå at du gerne vil vise ham, at du ikke tror på hans løgne. Men det er spild, at henvende sig til ham for at gøre opmærksom på, at du ikke er så dum, at du tror på hans historier. De fleste løgnere, lyver ikke fordi de tror andre er dumme, men fordi de ikke kan lade være. De kan ikke skelne mellem hvad der sandhed og hvad der er løgn. Mange tror på deres egne historier når de fortæller en løgnehistorie.

Nu må du overfor dig selv erkende, at det er det rene gift for dig at have nogen form for kontakt med ham. Du skulle efterhånden have fået tilstrækkelig med beviser for til at forstå, at det er dig, der skal være den voksne her - og for din egen og din søns skyld må du holde op med at bruge mere tid på din eksmand og hans gøren og laden.
At komme fri af dette destruktive forhold kræver, at du retter al din opmærksomhed mod dig selv og din søn. Brug al den kraft og styrke du kan mobilisere, på at give slip på den mand, som absolut ikke nogensinde vil kunne give dig det du ønsker.

Du må selv tage ansvaret for at komme videre. Forhåbentlig har du nogle gode venner der kan hjælpe og støtte dig i at give slip.
Held og lykke med at skabe et bedre liv, der kan blive til glæde for dig og din søn.

Mange varme hilsner,

Ingrid

 

 

Parforhold
Parterapeut: Vi holder smartphonen i hånden mere end vores partner

Kærligheden risikerer at blive den store taber, hvis ikke vi aktivt tager et valg om at kæmpe imod trangen til at give vores smartphone den dyrbare opmærksomhed, som vi inderst inde hellere vil give – og modtage fra – vores partner. Det mener parterapeut og forfatter Christiane Meulengracht, der...

Læs mere
Parforhold
Test: Er der balance i parforholdet?

Kærligheden har trænge kår i et parforhold, hvor følelsen af fællesskab, jævnbyrdighed, gensidig respekt og opmærksomhed, mangler. Følelsen af at man konsekvent yder en større indsats end sin partner, skaber en ubalance, som kan være svær at rette op på.

Læs mere
Parforhold
Efter utroskab: Det er et fælles ansvar at genopbygge tilliden

Har man som par et ønske om at komme videre sammen efter utroskab, er man nødt til at forstå, at det er et fælles ansvar at få genskabt tilliden, og derfor skal man passe på med at hænge fast i forestillingen om, at der en ’skyldig’ og et ’offer’, mener parterapeut Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: De alvorlige konsekvenser ved ikke at lytte til hinanden

Som nyforelskede er vi gode til at lytte til hinanden, men som årene går, ’glemmer’ mange par at give hinanden daglige doser af udelt opmærksomhed, og det kan få store konsekvenser. Sådan lyder det fra parterapeut, Christiane Meulengracht, som her deler 4 råd til bedre kommunikation.

Læs mere
Parforhold
Parterapeuten: Parforholdet er som en muskel, der skal trænes

Vi drømmer om at finde kærligheden, men når vi så endelig finder den, glemmer vi alt for ofte, at den gode og ægte kærlighedsrelation skal holdes ved lige, mener parterapeut, Christiane Meulengracht, som her deler 5 gode råd til mere kærlighed.

Læs mere
Parforhold
Sexolog: Derfor taler mænd ikke om præstationsbesvær i soveværelset

Mange danske mænd oplever enten manglende sexlyst, rejsningsbesvær eller for tidlig sædafgang, men udfordringerne er forbundet med så meget skam, at kun få gør noget for at ændre på situationen, fortæller parterapeut og sexolog, Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Når vold er hverdag

Knapt 4% af alle voksne kvinder i Danmark har i det seneste år været udsat for fysisk vold. Af disse har ca. 2 ud af 3 været udsat for vold af deres nuværende eller tidligere partner. Det er et alvorligt samfundsproblem, der understøttes af nogle strukturelle magtforhold i samfundet, skriver Dansk...

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Dårlige vaner spænder ben for dit lykkelige parforhold

Mens vores sunde vaner er med til at sikre, at vi fungerer optimalt i hverdagen og i parforholdet, er vores uhensigtsmæssige vaner ofte ødelæggende for kærligheden, mener parterapeut Christiane Meulengracht. Her giver hun sit bud på 7 dårlige vaner i parforholdet.

Læs mere
Parforhold
Når lysten til sex forsvinder

Rigtig mange par bliver frustrerede og ved ikke, hvad de skal stille op, når de oplever perioder, hvor lysten til sex mangler. Ofte ender man med at anklage og bebrejde hinanden for ikke at tage initiativ eller være tilstrækkelig nærværende. Men den manglende lyst er sjældent det egentlige problem,...

Læs mere
Parforhold
Parterapeuten: Det er ikke din partners opgave at fylde dig med kærlighed

Vi danskere er alt for gode til at skubbe ansvaret for vores egen glæde og lykke over på vores partner, og det gør os ulykkelige, mener parterapeut Christiane Meulengracht, forfatter til bogen 'Kærlighed med vilje'.
”Det er et meget almindeligt træk, at vi danskere går rundt med den opfattelse,...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Få bugt med små <BR>og store hudproblemer

Få bugt med små
og store hudproblemer

Valg af den rette eyeliner:<br> Der findes kun én måde

Valg af den rette eyeliner:
Der findes kun én måde

Sugerør glas

Sugerør glas

Meraki - dansk hudpleje

Meraki - dansk hudpleje

Nye Bøger
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
Feministisk kreabog

Fra de kreative kvinder, Sabine Lemire og Louise Gram, kommer en ny, skøn og inspirerende bog fuld af idéer og opskrifter på håndarbejdsprojekter med fokus på kvinder og kvindeliv.

Læs mere
Vulvodyni – den tabubelagte smerte

Ca. 17% af alle danske kvinder lider af vulvodyni, en smertefuld tilstand i de ydre kønsorganer, der gør det umuligt at have samleje. Alligevel har de færreste hørt om sygdommen, blandt andet på grund af stor usikkerhed blandt læger og det faktum, at sygdommen i høj grad er tabubelagt. Bogen...

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
Seneste nyt fra medierne ..
08.01.2021

Alle danskere forventes vaccineret inden udgangen af juni

SST.dk

Sundhedsstyrelsen forventer, at alle danskere er vaccineret senest den 27. juni. Læs mere


08.01.2021

Coronavaccine virker mod britisk virusvariant

Information.d

Medicinalselskaber har gennemført test af vaccinens effekt mod andre varianter af coronavirus, og har fundet, at deres vacciner virker mod den britiske virusvariant. Coronavarianten opdaget i Sydafrika stadig bekymrer forskerne. Læs mere


07.11.2020

Kan vinterbadning forebygge demens?

KvindeGuiden

Ny forskning peger på at vinterbadning måske kan mere end sætte gang i blodomløbet. Forskere fra Cambridge University har nemlig opdaget, at svømning i koldt vand kan beskytte hjernen mod degenerative sygdomme som demens. Læs mere


29.10.2020

Sikkerhedsstyrelsen: Ansigtsmasker og mundbind af stof er ikke værnemidler

Selvom Sundhedsstyrelsen skriver at et godt stofmundbind er bedre end intet mund, så kan ansigtsmasker og mundbind, der er syet af stof, ikke betragtes som værnemidler. Derfor må forhandlere og producenter ikke reklameres med, at de yder nogen beskyttelse mod for eksempel coronavirus. Læs mere


28.10.2020

Hvorfor er nogle personer symptomfri ved smitte med COVID-19?

Aarhus Universitet

Forskere fra Aarhus Universitet har en mulig forklaring på, hvorfor COVID-19 kan optræde hos personer, som er syge uden at have symptomer i tidlige stadier af sygdommen. Læs mere


26.10.2020

26 deodoranter uden parfume

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Deodorant er den hyppigste årsag til parfumeallergi. Allergien varer resten af livet, hvis du først har fået den. Se 26 parfumefri deodoranter hos Forbrugerrådet Tænk Kemi. Læs mere


Arkiv

^