Hængekøje VENTURE DESIGN
Adezz - Bålfad og havepejs
Ildsted Eva Solo
Loungestol Sika Design
Lykken er traditioner og kreative stunder
Redaktionen

Måske ved du allerede, hvordan kreative stunder påvirker din sindstilstand og giver dig følelsen af indre ro og balance. Og nu bekræfter et nyt studie fra University of Otago New Zealand (*), at netop kreative sysler i hverdagen er den direkte vej til større lykkefølelse. Det er god nyhed, og det allerbedste ved den er, at når det kommer til kreative sysler, så kan alle være med. Det behøver nemlig hverken kræve masser af tid og ressourcer, at give sig selv og familien kreative stunder, siger forfatter og fotograf Sif Meincke, der netop har udgivet bogen 'Lykken er traditioner og kreative stunder'.

DIY idéer for hele familien
Med bogens 110 nemme gør-det-selv idéer kan du forvandle hverdagsaftener til lykkestunder og give dine weekender nyt nærvær. 'Lykken er - traditioner og kreative stunder' er en mosaik af stemninger, aktiviteter, indretninger og opskrifter, som du kan lade dig inspirere af. Alle idéerne har dét til fælles, at de er nemme at gå til - også de 23 lækre madopskrifter! 

Med flotte inspirerende billeder og masser af gode idéer til lette, fine og unikke kreative projekter slår fotograf og forfatter Sif Meincke fast, at man ikke behøver at have oceaner af tid til rådighed for at skabe noget.
"Du kan sagtens være kreativ uden at have særlige forudsætninger" siger Sif Meincke. "Og du behøver hverken have et kæmpe lager af udstyr og materialer for at komme igang. Mange tror, at det er tid- og energikrævende at være kreativ rundt om spisebordet, men hyggen behøver ikke være forbeholdt weekender og ferier. I hverdagen kan du sagtens forvandle endnu en tv-aften til en lykkestund med dem, du holder allermest af, og derfor har jeg samlet en masse supernemme ting og sager, du kan være sammen med din familie om. Med min bog er det let at komme igen".

Fra fotoidéer over rørperler til personlig indretning
Uanset om du kan lide at klippe/klistre, lege med perler, tage fotos eller sy, kan du finde inspiration i bogen. Du kan fx. lave en lampe i rørperler, personlige gaver og sengetøj med tryk, ligesom du får mange indretningsidéer, der giver ekstra plads, hvis du bor i en lille bolig.
Bogen indeholder også en masse idéer, hvor du kan bruge nogle af dine yndlingsfotos. Lav fx personlige fotosæber, et sjovt rullegardin med dine familiemedlemmer, eller hvad med en varm plaid med et motiv fra en af dine favoritferier?

Med Sif Meinckes bog kommer du ikke til at mangle idéer. Det handler bare om at kaste sig ud i det, prøve sig frem og opleve, hvordan idéerne og kreativiteten blomstrer.
"Med bogen håber jeg at inspirere til stunder, der skriver sig ind i rækken af vigtige stunder i læserens hverdag. For de stunder er lig med lykke for mig, og det håber jeg også, at de vil blive for andre" siger Sif Meincke.

Juletilbud til KvindeGuidens læsere! 
Køb Sif Meinckes bog og få DIY-bog med gratis
Her i december måned giver Sif Meincke bogen 'DIY – 24 fantastiske juleidéer med dine egne foto' med gratis, når du bestiller 'Lykken er traditioner og kreative stunder'. Bestil bogtilbudet her

DIY: Lav nemt en flot garderobe-løsning
Fra bogen bringer vi en af Sifs fine idéer: En helt enkel og nem idé til, hvordan du nemt får en super flot og praktisk garderobeløsning. Det eneste du skal bruge er bøjler, reb, en boremaskine og en snor i en farve, der matcher din indretning. Se - trin for trin - den nemme DIY  

 

(*)Kilde: Creative activities promote day-to-day wellbeing (ScienceDaily.com)

Hobby & DIY´s
DIY: Dekorer plantepotter med neglelak

Med neglelak kan du give dine hvide plantepotter et helt unikt og personligt touch i lige de farver, der passer dig og indretningen. Alt hvad du behøver er hvide plantepotter, neglelak i forskellige farver, træpinde til omrøring og en stor skål eller balje med vand. Et hurtigt, nemt og hyggeligt...

Læs mere
Skønhed & Pleje
DIY: Fremstil selv duftende læbepleje

Det er super nemt og enkelt selv at fremstille læbepomade. Med ganske få ingredienser, som alle fås i helsekostforretninger, kan du fremstille læbepleje med lige den duft, du holder allermest af. Grundingredienserne er lanolin, koldpresset sheasmør, bivoks og vegetabilsk olie.

Læs mere
Hobby & DIY´s
Spadag: Fremstilling af lavendelolie

Mens lavendel gennem historien har været et udbredt naturligt middel mod blandt andet angst og søvnløshed, så kniber det for moderne forskning at dokumentere virkningen. Et enkelt japansk studie bekræfter at indholdet af duftstoffet linalool i lavendel, har en afslappende effekt - i hvert fald hos...

Læs mere
Hobby & DIY´s
Vidunderstoffet viskose - perfekt til enhver DIY

Viskose er et yderst populært stofmateriale, som er helt ideelt til rigtig mange kreative syprojekter, fortæller Marianne Juel Vestergaard fra stofforhandleren, Juels.dk. Viskose egner sig til både fine kjoler, kært børnetøj, luftige skjorter og nederdele til varme sommerdage.

Læs mere
Haven & altanen
DIY: Patinerede havekrukker

Hvis du holder af det idylliske og rustikke, så holder du sikkert af fine, gamle, patinerede terracotta potter til dine krydderurter og sommerblomster. Hvis potterne endnu ikke er nået en alder, hvor de har nået en naturlig patinering, så kan du nemt hjælpe det rustikke look lidt på vej.

Læs mere
Hobby & DIY´s
Sådan syr du en quilt

Sy en skøn quilt til sommerens liggestol. Det behøver ikke være svært, for du bestemmer selv, hvor avanceret mønstret skal være. Herunder gennemgår vi opgaven - trin for trin!

Læs mere
Hobby
Smykkefremstilling

Smykkefremstilling er en populær og hyggelig syssel, og en dejlig mulighed for at pleje og styrke sine kreative evner. At lære at fremstille smykker bliver også særligt tilfredsstillende, når man pludselig kan fremstille unikke og personlige smykker til sig selv og sine nærmeste.

Læs mere
Hobby
Scrapbooking

Scrapbooking er hyggelig og kreativ adspredelse, og så er det en dejlig måde, at bevare smukke minder og oplevelser på. Det kan være rare minder fra en ferie, som med fotografier, udklip fra brochurer, brugte entrebilletter og postkort, kan blive til en smuk og stemningsfuld scrapbog. Bryllupper,...

Læs mere
Hobby & DIY´s
DIY: Forvandling af teaktræsbord

Med mindre man ligefrem er til retroinspireret indretning, så kan 50'erne og 60'ernes møbler i palisander og teak virke tunge og skæmmende i en ellers let og luftig indretning. Mange af datidens møbler er imidlertid både robuste og funktionelle, og så kan de tilmed fås for en slik i genbrugsbutikker...

Læs mere
Hobby & DIY´s
Strik en islandsk sweater

Med den inspirerende strikkebog 'Islandsk Strik' af Oddný S. Jónsdóttir fra Forlaget Turbine, samles alt, hvad du behøver at vide om islandsk uld og strik samt 65 opskrifter på tøj til kvinder, mænd og børn udvalgt i samarbejde med Islands største garnfirma, Ístex. Her får du opskriften på en skøn...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Hør metervarer

Hør metervarer

Anti-stress

Anti-stress

Bløde nuancer

Bløde nuancer

Hørstof

Hørstof

Nye Bøger
Feministisk kreabog

Fra de kreative kvinder, Sabine Lemire og Louise Gram, kommer en ny, skøn og inspirerende bog fuld af idéer og opskrifter på håndarbejdsprojekter med fokus på kvinder og kvindeliv.

Læs mere
Min flora i farver

 

Min flora i farver er en meget smuk malebog med hele 40 botaniske plancher. Blomsterne er udvalgt fra gamle udgaver af florabøger med opsætning af de enkelte planter og deres udviklingsfaser fra frø og løg til smukke blomster i alle farver.

Læs mere
Vintage Paint - Skønne forvandlinger

Materialer til maling og patinering af møbler, vægge og gulve er en stor del af danske Jeanne d'Arc Livings succes. Det mest fantastiske ved JDLs Vintage Paint er, at den er så nem at bruge og at resultatet altid overgår ens forventning. Faktisk er det så nemt at arbejde med Vintage Paint, at man...

Læs mere
Dyreriget deluxe af Millie Marotta

Både voksne og børn har fundet farveblyanter og tusser frem, og overalt ligger de storsælgende malebøger øverst på alverdens bestsellerlister. Nu kan du også være med på trenden med Millie Marottas nye, smukke malebog for voksne.

Læs mere
^