Ferm Living Loungestol Desert
Rattan sofa
Adezz - Bålfad og havepejs
Loungestol Sika Design
Hans og hendes huer

Den 14. februar er det Valentine, dagen hvor man, ifølge den amerikanske tradition, skal gøre sig særlig umage med at gøre noget rart for kæresten. Og du kan da for eksempel lige nå, at strikke et par 'hans & hendes' huer !

Opskriften er fra Anna Wilkinsons dejlige bog 'Lær at strikke, elsk at strikke', som indeholder 20 fristende strikkeopskrifter. Det er kulørt, sjovt og superlækkert, og Anna Wilkinsons designs klæder enhver. Så hvis du altid har haft lyst til at lære at strikke eller blive bedre til det, men stadig mangler nogle fristende og moderne opskrifter at gå i gang med, så er dette en bog for dig. Bogen er udgivet af forlaget Turbine.

________________________________


Strikkeopskrift: Hans og hendes huer

Størrelse
Onesize, passer de fleste mænd og kvinder.

Du får brug for:
- Blue Sky Alpaca Bulky 41 m/100 g) i følgende farver:
Til farveforløb 1
A 1 x 100 g nøgle i sennep (Bulky, Curry)
B 2 x 100 g nøgler i pink (Bulky, Azalea)
Til farveforløb 2
A 1 x 100 g nøgle i naturhvid (Bulky, Angora)
B 2 x 100 g nøgler i mellemgrå (Bulky, Gray Wolf)

- 10 mm rundpind, 40 cm lang
- To 8 cm papskiver og saks
- Uldnål

Strikkefasthed
10 masker og 13 pinde på 10 x 10 cm med 10 mm strikkepinde i dobbeltrib (2r, 2vr-rib), når det strækkes let. Brug den størrelse pinde, der giver den rette strikkefasthed.

Forkortelse
cen dbl indt Tag 2 m løs af samtidig, 1 ret, løft de to løse masker over.

Hue
Slå 48 m op med A på 10 mm rundpind
Strik rundt, markér begyndelsen af hver pind, og fortsæt således:

P 1: * 2r, 2vr; gent fra * pinden ud.
Denne pind danner dobbeltrib (2r, 2vr-rib). Fortsæt i dobbeltrib, indtil huen måler 10 cm fra opslagningskanten.
Skift til B, og fortsæt i dobbeltrib, indtil huen måler 25 cm fra opslagningskanten. Opdel maskerne på rundpinden i seks lige store grupper, hver med 8 m. Markér begyndelsen af hver gruppe med en maskemarkør.

Form toppen
P 1: * 2r, 1vr, cen dbl indt, 2vr; gent fra * pinden ud. 36 m.
P 2: * 2r, 1vr, 1r, 2vr; gent fra * pinden ud.
P 3: * 2r, cen dbl indt, 1vr; gent fra * pinden ud. 24 m.
P 4: * 2r, 2vr; gent fra * pinden ud.
P 5: * 1r, cen dbl indt; gent fra * pinden ud. 12 m.
P 6: Strik r pinden ud.
P 7: * 2rsm; gent fra * pinden ud. 6 m.
Bryd garnet med en lang garnende. Væv garnenden gennem de resterende 6 m, og luk af.

Montering
Hæft ender på vrangsiden.
Lav en pompon med 8 cm papskiver i A
Sy pomponen fast på toppen af huen.

Rigtige mænd bærer tophue!
Hobby & DIY´s
DIY: Dekorer plantepotter med neglelak

Med neglelak kan du give dine hvide plantepotter et helt unikt og personligt touch i lige de farver, der passer dig og indretningen. Alt hvad du behøver er hvide plantepotter, neglelak i forskellige farver, træpinde til omrøring og en stor skål eller balje med vand. Et hurtigt, nemt og hyggeligt...

Læs mere
Skønhed & Pleje
DIY: Fremstil selv duftende læbepleje

Det er super nemt og enkelt selv at fremstille læbepomade. Med ganske få ingredienser, som alle fås i helsekostforretninger, kan du fremstille læbepleje med lige den duft, du holder allermest af. Grundingredienserne er lanolin, koldpresset sheasmør, bivoks og vegetabilsk olie.

Læs mere
Hobby & DIY´s
Spadag: Fremstilling af lavendelolie

Mens lavendel gennem historien har været et udbredt naturligt middel mod blandt andet angst og søvnløshed, så kniber det for moderne forskning at dokumentere virkningen. Et enkelt japansk studie bekræfter at indholdet af duftstoffet linalool i lavendel, har en afslappende effekt - i hvert fald hos...

Læs mere
Hobby & DIY´s
Vidunderstoffet viskose - perfekt til enhver DIY

Viskose er et yderst populært stofmateriale, som er helt ideelt til rigtig mange kreative syprojekter, fortæller Marianne Juel Vestergaard fra stofforhandleren, Juels.dk. Viskose egner sig til både fine kjoler, kært børnetøj, luftige skjorter og nederdele til varme sommerdage.

Læs mere
Haven & altanen
DIY: Patinerede havekrukker

Hvis du holder af det idylliske og rustikke, så holder du sikkert af fine, gamle, patinerede terracotta potter til dine krydderurter og sommerblomster. Hvis potterne endnu ikke er nået en alder, hvor de har nået en naturlig patinering, så kan du nemt hjælpe det rustikke look lidt på vej.

Læs mere
Hobby & DIY´s
Sådan syr du en quilt

Sy en skøn quilt til sommerens liggestol. Det behøver ikke være svært, for du bestemmer selv, hvor avanceret mønstret skal være. Herunder gennemgår vi opgaven - trin for trin!

Læs mere
Hobby
Smykkefremstilling

Smykkefremstilling er en populær og hyggelig syssel, og en dejlig mulighed for at pleje og styrke sine kreative evner. At lære at fremstille smykker bliver også særligt tilfredsstillende, når man pludselig kan fremstille unikke og personlige smykker til sig selv og sine nærmeste.

Læs mere
Hobby
Scrapbooking

Scrapbooking er hyggelig og kreativ adspredelse, og så er det en dejlig måde, at bevare smukke minder og oplevelser på. Det kan være rare minder fra en ferie, som med fotografier, udklip fra brochurer, brugte entrebilletter og postkort, kan blive til en smuk og stemningsfuld scrapbog. Bryllupper,...

Læs mere
Hobby & DIY´s
DIY: Forvandling af teaktræsbord

Med mindre man ligefrem er til retroinspireret indretning, så kan 50'erne og 60'ernes møbler i palisander og teak virke tunge og skæmmende i en ellers let og luftig indretning. Mange af datidens møbler er imidlertid både robuste og funktionelle, og så kan de tilmed fås for en slik i genbrugsbutikker...

Læs mere
Hobby & DIY´s
Strik en islandsk sweater

Med den inspirerende strikkebog 'Islandsk Strik' af Oddný S. Jónsdóttir fra Forlaget Turbine, samles alt, hvad du behøver at vide om islandsk uld og strik samt 65 opskrifter på tøj til kvinder, mænd og børn udvalgt i samarbejde med Islands største garnfirma, Ístex. Her får du opskriften på en skøn...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Smykke fremstilling

Smykke fremstilling

Hop med på strikke-tendensen

Hop med på strikke-tendensen

Masking tape

Masking tape

Gavepapir

Gavepapir

Nye Bøger
Feministisk kreabog

Fra de kreative kvinder, Sabine Lemire og Louise Gram, kommer en ny, skøn og inspirerende bog fuld af idéer og opskrifter på håndarbejdsprojekter med fokus på kvinder og kvindeliv.

Læs mere
Min flora i farver

 

Min flora i farver er en meget smuk malebog med hele 40 botaniske plancher. Blomsterne er udvalgt fra gamle udgaver af florabøger med opsætning af de enkelte planter og deres udviklingsfaser fra frø og løg til smukke blomster i alle farver.

Læs mere
Vintage Paint - Skønne forvandlinger

Materialer til maling og patinering af møbler, vægge og gulve er en stor del af danske Jeanne d'Arc Livings succes. Det mest fantastiske ved JDLs Vintage Paint er, at den er så nem at bruge og at resultatet altid overgår ens forventning. Faktisk er det så nemt at arbejde med Vintage Paint, at man...

Læs mere
Dyreriget deluxe af Millie Marotta

Både voksne og børn har fundet farveblyanter og tusser frem, og overalt ligger de storsælgende malebøger øverst på alverdens bestsellerlister. Nu kan du også være med på trenden med Millie Marottas nye, smukke malebog for voksne.

Læs mere
^