paper on strategic marketing i need help writing an essay about myself
KANT køkkenrulleholder i egetræ
Justerbare hylder fra Yamazaki
Laforma 3-personers havesofa i massiv teak
Øreringe Mette Scherning
Kategori: Takt og tone
Affære med chefen

Hun har haft et forhold til sin chef, men nu da det er forbi føler hun sig frosset ud af sine kollegaer...

Kære Sanne Udsen,

Jeg har gennem længere tid haft et intimt forhold til min chef. Jeg ved godt, at det ikke er så smart, men jeg troede, det var den store kærlighed – og han sagde, at han elskede mig. Nu er der ansat en ny kvinde i afdelingen, og min chef er ikke længere interesseret i mig, men jagter den nye på samme måde, som han i sin tid jagtede mig. Han er kold og afvisende over for mig, og når jeg konfronterer ham med det, bliver han ondskabsfuld og kalder mig indbildsk og til grin. Mine kollegaer, som for de flestes vedkommende havde problemer med at kapere at jeg havde et forhold til chefen, fryder sig over, at jeg ikke har chefens opmærksomhed længere, og jeg føler mig holdt udenfor.
Jeg har det så dårligt og føler mig så uvelkommen, at jeg ikke kan koncentrere mig om mit arbejde, jeg sover ikke om natten, og jeg kan ikke holde ud at være på arbejde.
Min chefs overordnede ved ikke noget om hans og mit forhold, men jeg overvejer at fortælle dem om det, da de måske kan sætte ham på plads ... Jeg ville bare ønske, at jeg aldrig havde indledt et forhold til min chef, for jeg er i bund og grund meget glad for mit arbejde. Hvad vil du anbefale mig at gøre?

Mange hilsner - og tak for en god brevkasse.

___________________________________________________________

Kære læser,

Jeg vil anbefale dig hurtigst muligt at finde dig et nyt job. Det her kommer ikke til at gå godt, hvordan vi end vender og drejer det. Hvis din udlægning af historien kan tages for gode varer, så har du været et fjols, og din chef har opført sig moralsk forkasteligt. Der er tydeligvis tale om et mønster i hans adfærd, og han burde retteligt fyres for at udnytte sin magtposition over for sine underordnede til at indlede et seksuelt forhold til dem, også selv om det som i dit tilfælde var frivilligt. Det ændrer ikke ved, at der er en skæv magtbalance mellem overordnet og underordnet, og at det derfor er den overordnede, der er mest skyldig, hvis man kan sige det sådan. Han bringer arbejdspladsens anseelse i fare, eftersom der er en reel risiko for, at nogen før eller siden med rette vil anklage ham for seksuel chikane, og han nedbringer arbejdspladsens produktivitet ved at skabe intern splid, fordi han åbenbart ikke engang gør sig den ulejlighed at være en anelse diskret. Ikke at den slags kan holdes skjult i det lange løb, men alligevel.

Nå, men selv hvis hans overordnede finder ud af, hvad han har gang i og derfor fyrer ham, så vil det ikke rigtigt løse dit problem. Du har mistet dine kollegers respekt, med rette eller urette, og derfor er mit råd, at du finder dig et nyt job. Ja, det er surt, men husk på ordsproget om at "god dømmekraft kommer af erfaring. Erfaring kommer af dårlig dømmekraft." Vi skal alle have noget erfaring, og indimellem er det bare ikke særligt sjovt. Om du skal gå så vidt som til at informere din chefs overordnede om jeres nu afsluttede forhold, er vanskeligt for mig at råde entydigt om, for på den ene side har de krav på at vide, hvad der foregår, men på den anden side kan du dårligt selv komme til at tage dig godt ud i den situation. Derfor vil det nok være bedst at vente med evt. at fortælle dem om det, indtil du tager din afsked i forbindelse med det nye job, du forhåbentligt snart får.


Med venlig hilsen,

Takt og tone
Omgangstonen på arbejdspladsen

Pigerne bagtaler hinanden, der bliver hvisket og tisket i hjørnerne - og chefen gør ikke noget ved problemet ...

Læs mere
Takt og tone
Hvem skal ekspederes først?

Når man står i den lange kø i Netto og der bliver ”åbnet” en ny kasse. Hvem har så første ret til ekspedition ved den nyåbnede kasse?

Læs mere
Takt og tone
Ønskeseddel på invitationen

Hun gerne have at gæsterne donerer penge til velgørende formål, i stedet for at give hende en fødselsdagsgave. Men kan man tillade sig at skrive det på invitationen?

Læs mere
Takt og tone
Moderne manerer - mailetikette, tak!

Det kan ikke understreges nok, at det regnes for Topmålet af uhøflighed at vedlægge en invitation en ønskeseddel...

Læs mere
Takt og tone
Franske kindkys

Er du også træt af at støde næsen mod andres næser, når du giver kindkys? Forfatter Susanne Udsen forklarer "reglerne" for kindkys...

Læs mere
Takt og tone
Naboskab

Hvad gør man når naboen støjer og man ikke kan få en konstruktiv dialog med dem. Forfatter Sanne Udsen besvarer brevkassen ...

Læs mere
Takt og tone
En guide til god opførsel

Forfatter og brevkasseredaktør på KvindeGuiden Sanne Udsen har skrevet bogen Takt og tone i tiden - som handler om hvordan man begår sig taktfuldt, diplomatisk og hensynsfuldt i den moderne verden..

Læs mere
Takt og tone
På besøg hos dronningen

En læser skal på besøg hos Dronningen og er i tvivl om hvordan man gebærder sig. Forfatter til Takt og tone i tiden Sanne Udsen vejleder om korrekt påklædning og opførsel...

Læs mere
Takt og tone
Hjælp, mine kolleger er nogle svin !

"Eftersom vi har så forskellige tærskler, så må det på en arbejdsplads være den sarteste, der sætter standarden", skriver ekspert i takt og tone...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Lysestager i kulørt krystalglas

Lysestager i kulørt krystalglas

Eden Outcast

Eden Outcast

Fyrfadsstage i Lyst træ

Fyrfadsstage i Lyst træ

Gulvløber og kludetæppe fra Bongusta

Gulvløber og kludetæppe fra Bongusta

Nye Bøger
Shopping
Loppemarkeder 2023
^