secondary literature review sample business plan for school customer relationship marketing essay education research proposal topics
KANT køkkenrulleholder i egetræ
Justerbare hylder fra Yamazaki
Laforma 3-personers havesofa i massiv teak
Øreringe Mette Scherning

Skriv til brevkassen
Kategori: Psykolog
Træt af sin spiseforstyrrelse

Hun skriver til brevkassen, for at få nogle råd til, hvordan hun bliver sin spiseforstyrrelse kvit.

Hej brevkasse,

 

Jeg har i nogle år, i mere eller mindre intensive perioder, overspist for derefter at kaste det hele op igen. Det går meget op og ned, men når det er slemt aflyser jeg ting, fordi jeg "er kommet til" at spise, hvilket jeg vil have gjort færdigt inden jeg igen skal have det kastet op.

Det er helt klart det er der i fokus, for hader virkelig at kaste det op igen. Jeg har også gode perioder, hvor jeg slet ikke får trang til at overspise. Det veksler meget, men jeg tror ikke der i 5 år er gået en hel måned hvor jeg ikke har overspist. (Det hele er startet med, at jeg i næsten et år ikke rigtig spiste, og blev sygeligt undervægtig, hvilket jeg fik noget alternativ behandling for)

Jeg er en meget privat person, og kan derfor på nuværende tidspunkt ikke på nogen måde tage mig sammen til at snakke med fx min læge. Jeg ville også syntes det ville være pinligt, da jeg på ingen måde er undervægtig. Tværtimod, vejer jeg mere end hvad jeg burde i forhold til min højde.

Det jeg vil bede dig om er egentlig nogen redskaber jeg kan bruge når jeg får trang til at overspise. Det har kostet mig rigtig mange penge, både på maden, men også næsten 20.000 kr. hos tandlægen. Jeg har virkelig brug for at det stopper nu, men er ikke klar til at snakke med nogen ansigt til ansigt. Så jeg tænkte om jeg måske kunne få noget hjælp denne vej til at starte med.

_______________________________________


Tak for din mail, hvori du efterlyser nogle redskaber til at slippe af med din spiseforstyrrelse, som består i at du i perioder overspiser og kaster op. Jeg vil gerne forsøge at give dig nogle redskaber, som måske kan hjælpe dig, når trangen til overspisning melder sig.
Jeg må indledningsvist gøre opmærksom på, at jeg ikke er ekspert på området, og da det at have en spiseforstyrrelse er en alvorlig situation, vil jeg på det kraftigste opfordre dig til snarest at opsøge din læge, så du kan blive henvist til en specialist for at få den rette behandling.

Det er meget vanskeligt, på baggrund af oplysningerne i din mail, at vurdere hvor galt det står til med dig og hvilke dybereliggende psykologisk årsager, der kan ligge til grund for din trang til overspisning.
Jeg har, i løbet af min karriere, haft adskillige patienter med spiseforstyrrelser. Jeg har haft held til at hjælpe nogle af med deres spiseforstyrrelser, men må også erkende, at nogen har været så hårdt ramt, at det har været nødvendigt at sende dem videre til hospitalssystemet, for at de kunne få den nødvendige hjælp.

Men lad mig give dig nogle bud på, hvordan du kan prøve at tackle overspisningen, så må du se om det virker for dig. Men du må være stærk, og overvinde din modvilje og opsøge en læge, hvis du ikke hurtigt mærker en forbedring.

Mit råd til dig er at du skal forsøge at blive mere bevidst om, hvad det er for en psykisk tilstand hos dig, der udløser trangen til overspisning. Det du skal prøve at lægge mærke til, er de følelser der ligger forud for en overspisnings-seance.

Er det en følelse af indre tomhed du mærker inden trangen til overspisning finder sted, eller føles det som om du har et stort hul i maven, som må og skal fyldes op? Eller udløses trangen i bestemte situationer? Prøv også at lægge mærke til, hvad det er for en tilfredsstillelse du opnår ved at overspise.
Hvis du begynder at genkende de første tegn på, at trangen er på vej, så kan du begynde at øve dig i at erstatte maden og overspisningen, ved at foretage dig noget andet og fjerne din opmærksomhed fra trangen, inden den fylder dig helt op og ikke er til at afværge.

Det er en god ide, at forberede nogle aktiviteter, så du ved hvad du skal gøre, når de første tegn viser sig.

Jeg syntes, at du, hvis du afviser at opsøge din læge, skal prøve om du kan styre overspisningen med en bevidst indsats, hvor du prøver at analysere hvad det er der udløser trangen. Men det er vigtig, at du, hvis du ikke har held til at få styr på overspisningen, søger hjælp hos din læge.

At få ændret adfærden på egen hånd, kræver stor viljestyrke. Tager du derimod kontakt til en specialist, vil du både få støtte til at ændre vanerne, og du vil få lejlighed til at få snakket om, hvad der har udløst spiseforstyrrelsen. Det er ingen skam at få hjælp.

Jeg sender dig alle gode ønsker om, at du enten finder viljestyrke nok til at komme af med din spiseforstyrrelse og mod til at kontakte din læge, hvis du har brug for hjælp.


Takt og tone
Brevkassen: Blomst i knaphullet?

Skal et eventuelt skærf matche min kærestes kjole, eller må det være sort som min butterfly? Forfatter og ekspert i festens traditioner, Sanne Udsen, besvarer spørgsmålet.

Læs mere
Parforhold
Hun flirter mens ægteskab vakler

Efter længere tids flirten med en kollega, er hun i tvivl om hun skal forfølge sin drøm og se om det kan udvikle sig til mere - eller om hun skal koncentrere sig om sit vaklende ægteskab.

Læs mere
Bryllupsfest
Takt og tone når bedsteveninden og ekskæresten skal giftes

Hvordan opfører man sig, når man er inviteret til bryllup, hvor bruden er ens bedste veninde og gommen er en gammel ekskæreste?

Læs mere
Parforhold
Ensomhed i ægteskab

Efter nogle års samliv er hendes mand begyndt at ændre adfærd. Han er kold, afvisende, opfarende og kun optaget af sig selv. Hun føler sig udnyttet og så ensom i sit ægteskab, at hun overvejer at forlade ham. Læs parterapeut Peter Kongshaugs svar.

Læs mere
Jul
Firmajulefrokost - Skal, skal ikke?

Fra brevkassen: Er man en dårlig kollega, hvis man ikke tager til julefest?

Læs mere
Parterapeut
Venindens nye kæreste er selvoptaget og egoistisk

Hvad gør man, når ens nære veninde har fået en kæreste, man ikke bryder sig om? Læs terapeut Peter Kongshaug svar i brevkassen.

Læs mere
Parterapeut
Han vil ikke fortælle, hvad der er galt

Fra brevkassen: Hvad gør man, når ens mand pludselig er fraværende og virker trist, men ikke vil fortælle, hvad der er galt?

Læs mere
Parterapeut
Terapeutens brevkasse: Lyver han?

Hun har modtaget en kryptisk besked fra kvinde, som kender hendes kæreste. Men kæresten nægter bekendtskabet, og nu er hun i tvivl om, hun skal, på egen hånd, skal finde ud af hvem kvinden er.

Læs mere
Parterapeut
Terapeuten: Derfor har skilsmissebørn en øget risiko for overvægt

En ny undersøgelse konkluderer, at skilsmissebørn oftere er overvægtige end børn, der bor med begge forældre. Parterapeut Peter Kongshaug ser tendensen som et udtryk for, hvor udfordret børn i skilsmisser ofte er.

Læs mere
Parterapeut
Skal hun kæmpe eller søge skilsmisse?

Med en datter i dyb krise, burde det være en fælles kamp at holde sammen på familien. Men hendes mand har kun foragt tilovers for deres datter, hvilket igen og igen munder ud i skænderier. Hun føler sig alene i kampen for børnenes trivsel og overvejer nu at lade sig skille.

Læs mere
Shopping Nyheder
Eden Outcast

Eden Outcast

Inspiration til at peppe hjemmet op<BR> og gøre indretningen mere frisk

Inspiration til at peppe hjemmet op
og gøre indretningen mere frisk

Kunstplakat af Farah Atassi

Kunstplakat af Farah Atassi

Plakat Mark Rothko 'White center'

Plakat Mark Rothko 'White center'

Nye Bøger
Franske finesser - med et nordisk twist

Vild med fransk/nordisk landstil? Lad dig inspirere af den smukke indretningsbog ’Franske finesser - med et nordisk twist’, som er udgivet af det succesfulde designbrand Jeanne d'Arc Living.

I bogen deler kvinderne bag Jeanne d'Arc Living, Lonnie Würtz Jensen og Vivian Christensen, ud af deres...

Læs mere
Vild med genbrug - Af Maj-Britt Soll og Jens Astrup

Brugt interiør pryder danskernes hjem i højere grad end nogensinde før. I den her bog viser skuespillerne Lars Ranthe og Bodil Jørgensen, smykkedesigner Anders Forup og stylist Mette Helena Rasmussen deres mest skattede genbrugsfund, og fortæller om det særlige ved at bo med ting, som andre har...

Læs mere
Enkelt, ligetil, praktisk

Hvis man bruger Terence Conrans kræsne tilgang til det at indrette sit hjem, får man rum, der er afslappet stilfulde, selvsikre og tidløse, mens de samtidig giver mulighed for, at man kan udtrykke sin personlige smag.

Læs mere
Rigtige sommerhuse

Hvad er det, der får folk til at forlade deres velfungerende bolig fredag aften og sidde i kø på motorvejen for at komme hen til et upraktisk hus?

Læs mere
Shopping
Loppemarkeder 2023
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Seneste shopannoncer
Spring Copenhagen -Matilda & Joey

Spring Copenhagen -Matilda & Joey

Øreringe Mette Scherning

Øreringe Mette Scherning

Stribet parasol fra House Doctor.

Stribet parasol fra House Doctor.

LYKKETROLD - HC ANDERSEN , 9 CM

LYKKETROLD - HC ANDERSEN , 9 CM

Shopping
Loppemarkeder 2023
^