Tekande fra Serax
Metal krukker House Doctor
Lanterner fra Rivièra Maison
Buddha i guld resin
Portræt af en kvinde i flammer
Redaktionen

Filmen 'Portrait de la jeune fille en feu' af den franske instruktør og manuskriptforfatter, Céline Sciamma, roses til skyerne af filmanmeldere, der kalder den 'et visuelt mesterværk' og de medvirkendes præstationer 'fantastiske og vidunderlige'.

Historien finder sted i 1700-tallet og handler om datidens kvindelige kunstnere og kvindernes liv generelt. Ifølge Céline Sciammas research til filmen, så var der i det sene 1700-tal en bølge af kvindelige kunstnere, som blandt andet stod for mange af tidens populære portrætmalerier. Kvinderne havde gode karrierer, der var flere kvindelige kunstkritikere og debatten om mere lighed og synlighed boblede.

I dag er flere af deres kunstværker at finde i de store museers samlinger - men ifølge Séline Sciamma, så er kvindernes eksistens tilgengæld ikke nedfældet i historien. Det forsøger Séline Sciamma at rode bod på ved at sørge for at hendes film bygger på grundig research af kvindelivet i perioden.   

I filmen skal kunstneren, Marianne, male et portræt af Héloïse, en ung kvinde, som netop har forladt klosteret. Héloïse skal giftes væk, og hendes kommende brudgom vil gerne se, hvordan hun tager sig ud. Men Héloïse ønsker ikke at blive gift og således heller ikke at få malet sit portræt.

Betaget af den unge kvinde, maler Marianne hende i smug. Hun iagttager Héloïse om dagen og maler hende i hemmelighed om natten, og langsomt vokser først intimiteten og siden kærligheden mellem de to kvinder. Med udsigten til Héloïses tvunget ægteskab, deler de to kvinder hendes første og sidste øjeblik i frihed, og  imens maler Marianne det portræt, som skal markere afslutningen på deres forhold. 
Filmen vandt både manuskriptprisen og queer-palmen i Cannes i 2019 og var senest nomineret til Golden Globes i kategorien bedste udenlandske film.

'Céline Sciamma har skabt en noget nær fuldkommen fabel om køn, klasse, kunst og erotisk politik, som det er svært at sætte en fedtfinger på.' Bo Green Jensen, Weekendavisen.

Titel: Portræt af en kvinde i flammer
Originaltitel: Portrait de la jeune fille en feu
Instruktør: Céline Sciamma
Medvirkende: Adèle Haenel, Noémie Merlant, Luàna Bajrami og Valeria Golino
Premiere: 6. februar 2020
Copyright: Camera Film

Bombshell – Opgørets time

’Bombshell – opgørets time’ giver et indblik bag facaden i verdenshistoriens mest magtfulde medieimperium, den ultrakonservative TV-station Fox News. Filmen er baseret på virkelige, skandaløse hændelser og er et portræt af de modige kvinder, der risikerede deres karriere og omdømme, ved at kæmpe...

Læs mere

oprettet af Redaktionen

A Hidden Life

Krigsdramaet 'A Hidden Life', skrevet og instrueret af Terrence Malick, er baseret på den smukke og sande historie om den østriske bonde, Franz Jägerstätter, som nægtede at kæmpe for nazisterne under 2. Verdenskrig.

Læs mere

oprettet af Redaktionen

Amazing Grace

I 1971 indspillede Areatha Franklin albummet 'Amazing Grace', en hyldest til den gospel-arv, der havde forandret amerikansk musik gennem 1960'erne. Det blev 'The Queen of Soul's bedst sælgende album nogensinde. Optagelserne blev filmet, men der skulle gå 35 år før filmen endelig blev fuldført og...

Læs mere

oprettet af Redaktionen

Mellem Linjerne

Den franske instruktør Olivier Assayas, der senest var aktuel med det filmen ’Personal Shopper’, er tilbage med komedien 'Doubles vies', eller på dansk 'Mellem linjerne' med Guillaume Canet og Juliette Binoche i hovedrollerne.

Læs mere

oprettet af Redaktionen

Summer, af Kirill Serebrennikov

Leningrad, en sommer i begyndelsen af 80’erne. LP’er af Lou Reed og David Bowie smugles ind i landet i stor stil, undergrundens rockscene koger under Perestroika.

Mayk kæmper for at promovere rockmusikken i et kontrolleret Sovjet. En dag møder han den unge Viktor Tsoi, der har de musikalske evner...

Læs mere

oprettet af Redaktionen

Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Seneste shop annoncer
Charlotte Perriand varmelampe

Charlotte Perriand varmelampe

Svensk 70'er pendel

Svensk 70'er pendel

Stor LED pære

Stor LED pære

Sådan øger du din selvtillid<BR> og tilfredsheden med din krop

Sådan øger du din selvtillid
og tilfredsheden med din krop

^