forandringer på vej dér, hvor film skal ses

Forandringer på vej dér, hvor film skal ses 

Torsdag bliver den ny filmpremieredag fra næste år. Dét fortæller Det Danske Filminstitut.

af skribent og anmelder Nønne Lønne Votborg

Ny premieredag i biograferne fra 2010
Fra næste år skal vi vende os til, at fredag ikke mere er premieredag. Torsdag bliver den ny filmpremieredag fra næste år. Dét fortæller Det Danske Filminstitut.

Ønsker flere gennem tælleapparatet
Og hvorfor nu det? Ved at flytte filmpremieren til torsdag bliver biografweekenden længere, og dermed regner branchen med et større antal gæster i mørket. Ønsket om, at premieredagen blev flyttet, har også været stort fra filmbranchens side af, og her glæder man sig til, at den nye premieredag indføres fra 2010 i biograferne landet over.

Rundt om i det øvrige Europa er der allerede indført en tidligere premieredag, og nu følger Danmark trop. Vi skal dog ikke regne med at samtlige film får premiere torsdag fremover. Indimellem kan det blive nødvendigt at følge trop og afvige, når det drejer sig om en ny stor amerikansk film, hvor alle biografer verden over samtidig skal lade filmen rulle hen over lærredet for første gang.

Vigtigst af alt: biografgængerne!
Fremtiden vil vise, hvordan den ny model kommer til at fungere. Visse anmeldere er skeptiske. Herfra kan vi kun ønske, at biografgængerne er i fokus og ikke pengemaskineriet alene.

Film-freaken ønsker alle held og lykke med forandringerne!

Danske filmsites:
• <link https: www.dfi.dk _blank> Det Dansk Filminstitut
• <link https: www.ekkofilm.dk _blank> Filmmagasinet Ekko
• <link https: filmz.dk _blank> FilmZ
• <link https: www.16-9.dk _blank> Filmtidsskriftet 16-9
• <link https: www.scope.dk _blank> Scope.dk
• <link https: www.cinemazone.dk _blank> Cinemazone.dk
• <link https: www.popcorn.dk _blank> Popcorn.dk



Wild Rose

’Wild Rose’ er en original og opløftende film om familie, livsdrømme og musik, der kommer direkte fra hjertet.

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Sangklubben

'Sangklubben', med Kristin Scott Thomas og Sharon Horgan i hovedrollerne, er en opløftende og rørende film, baseret på en sand historie. Filmen er instrueret af Peter Cattaneo, der tidligere er nomineret til en Oscar for bedste instruktør for filmen 'The Full Monty'.

Læs mere

Bombshell – Opgørets time

’Bombshell – opgørets time’ giver et indblik bag facaden i verdenshistoriens mest magtfulde medieimperium, den ultrakonservative TV-station Fox News. Filmen er baseret på virkelige, skandaløse hændelser og er et portræt af de modige kvinder, der risikerede deres karriere og omdømme, ved at kæmpe…

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

A Hidden Life

Krigsdramaet 'A Hidden Life', skrevet og instrueret af Terrence Malick, er baseret på den smukke og sande historie om den østriske bonde, Franz Jägerstätter, som nægtede at kæmpe for nazisterne under 2. Verdenskrig.

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Portræt af en kvinde i flammer

Filmen 'Portrait de la jeune fille en feu' af den franske instruktør og manuskriptforfatter, Céline Sciamma, roses til skyerne af filmanmeldere, der kalder den 'et visuelt mesterværk' og de medvirkendes præstationer 'fantastiske og vidunderlige'.

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Hai bisogno di restituire urgentemente l energia maschile? Kamagra è qui https://itfarmaci.com/kamagra-oral-jelly. Un effetto rapido con Kamagra è garantito!

PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
^