Kategori: Gynækologi

Diætisten: Kan kostændringer afhjælpe endometriose? 

Jeg er en 30-årig kvinde, der i en årrække har lidt af meget smertefuld endometriose. Jeg ved at overvægt muligvis øger risikoen for lidelsen, men jeg er normalvægtig. Når jeg skriver, så er det fordi jeg i næsten 2 år nu har forsøgt at blive gravid uden held, og er nu i fertilitetsbehandling. Jeg har hørt, at kosten måske kan have indflydelse på fertiliteten hos endometriosepatienter. Har I erfaringer på dette område?

Svar: Vi har af og til kvinder i klinikken som bliver henvist af deres gynokolog, men fokus er her oftest vægttab samt generel sund kost. Jeg kan forstå på det du skriver, at det ikke umiddelbart er dit problem.
Med hensyn til hvilken kost man skal spise er der idag ikke tilstrækkelig forskning på området til at man kan anbefale en bestemt type kost. Nogle undersøgelser tyder på at det såkaldte mættet fedt kan påvirke østrogen niveauet, som igen kan påvirke sygdommen i negativ retning.
Andre undersøgelser viser ikke denne sammenhæng men viser at der findes en gavnlig virkning af frugt og grønt og deres indhold af antioxidanter. Derfor vil jeg anbefale dig, at du generelt forsøger at leve sundt og følge de kostråd som Fødevarestyrrelsen har udformet.


Tulipanfeber

Oscarvinder Alicia Vikander fra ’Den danske pige’ er tilbage i et elegant og medrivende drama om kærlighed og begær, hvor hun spiller over for Christoph Waltz og Judi Dench. Filmdramaet 'Tulipanfeber' udspiller sig i Amsterdam i 1600-tallet. Den velhavende og aldrende købmand Cornelis Sandvoort…

Læs mere

tulipan

Sælgeren

Emad og Rana bor i Teheran, han er lærer, og sammen er de med i en teatertrup. De skal spille hovedrollerne i truppens kommende opsætning, Arthur Millers stykke 'En sælgers død'.

Parret har det godt sammen, bor sammen i en lejlighed og overvejer at få børn. Et byggeri på nabogrunden truer…

Læs mere

Miss Peregrine's Home For Peculiar Children

Fra den visionære instruktør Tim Burton og baseret på bestselleren 'Miss Peregrine's Home for Peculiar Children' kommer en uforglemmelig filmoplevelse.

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Kærlighed kender ingen grænser

Filmen 'A United Kingdom' med den danske titel 'Kærlighed kender ingen grænser', er den sande og gribende historie om to menneskers ubrydelige kærlighed, som forandrede en hel nation.

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Absolutely Fabulous: The Movie

Helvede vil ingen ende tage, når man bliver anklaget for at at have forårsaget en populær, smuk og folkekær models død. Det må Edina og Patsy se i øjnene, da Edina ved et uheld kommer til at skubbe supermodellen Kate Moss i Londons beskidte Themsen. Faktisk bliver stemningen på de hjemlige Britiske…

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Hai bisogno di restituire urgentemente l energia maschile? Kamagra è qui https://itfarmaci.com/kamagra-oral-jelly. Un effetto rapido con Kamagra è garantito!

PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
^phd thesis business management essays uk dissertation learning outcomes los angeles business plan writers bestessayservice com