Kategori: Diætist

Chokolade - jo mørkere, jo bedre??

Chokolade - jo mørkere, jo bedre?? 

Forleden dag talte jeg med en ny klient, som forklarede, at hun med omhu indkøbte noget specielt chokolade, som nærmest var sort i kuløren, fordi hun mente det var mindre fedende ...

Forleden dag talte jeg med en ny klient, som forklarede, at hun med omhu indkøbte noget specielt chokolade, som nærmest var sort i kuløren.

Det var lidt besværligt, man skulle køre til en afsides forretning, og i klientens opfattelse smagte det surt. Min undren steg, og til sidst spurgte jeg hvorfor i alverden hun dog spiste dette produkt. Svaret faldt prompte: det er meget mindre fedende end lys chokolade.

Dette svar undrede mig endnu mere, for i min database figurerer mørk chokolade med et indhold på 542 kalorier, mens lys chokolade har 538 kalorier. Ikke den store forskel, men i hvert fald i flødechokoladens favør.

Jeg rekvirerede dernæst en brochure, hvor den sorte chokolade var nærmere beskrevet. Her kunne man læse, at den indeholder 600 kalorier pr 100 gram. Altså kom vi ikke nærmere en forklaring på den angiveligt slankende egenskab, tværtimod.

Men der stod noget andet, som kunne være forklaringen: ”…da smagen er koncentreret, behøver man kun et lille stykke for at få tilfredsstillet sin chokoladelyst..”
Altså er tanken, at et lille stykke koncentrat virker lige så godt, som et større stykke normal chokolade. Men hvad nu, hvis man har det som min klient: at man oplever, at det smager overkoncentreret eller ligefrem surt.

Holder ræsonnementet så stadigvæk?

Når man vil investere 100 kalorier i noget så nydelsesorienteret og kalorie-koncentreret som chokolade, så kan der kun være én ting det gælder om: at opnå den absolut højest tænkelige nydelse.
Og der er vel ingen, som besidder den overnaturlige evne, at kunne vide, hvad som smager godt i en anden persons mund - ?!

Som en klog og erfaren vægtkæmper udtrykte det: ”Jeg spiser stort set aldrig chokolade, men hvis jeg skal gøre det, så skal det være alle kalorierne værd”. Hun valgte altid en fornem hvid chokolade fra Belgien, men i princippet kunne det lige såvel have været en Dajm. Pointen er, at der findes kun én, som ved hvad der får englene til at synge. Og det er én selv.

The Magnificent Seven

Septembers storfilm, med blandt andet Denzel Washington, Haley Bennett og Ethan Hawke, er baseret på John Sturges’ western-hit fra 1960 med bl.a. Yul Brynner, Steve McQueen og Charles Bronson på rollelisten.

Historien handler om, hvordan de desperate indbyggere i den søvnige by Rose Creek, må søge…

Læs mere

Julieta

Julieta bor i Madrid med sin datter Antia. Begge sørger de over tabet af Xoan, Antias far og Julietas mand. Desværre har deres fælles sorg ikke bragt dem tættere, men i stedet øget afstanden imellem dem. I en alder af 18 år forlader Anitia sin mor pludseligt, og uden et ord til forklaring. I…

Læs mere

Florence

Den fine komedie 'Florence', som har Meryl Streep og Hugh Grant i hovedrollerne, er den sande historie om Florence Foster Jenkins, en legendarisk karakter fra 1940’ernes New York. Florence var en stor musikelsker, der sammen halvaristokratiske ægtemand St. Clair Bayfield, gjorde meget for at støtte…

Læs mere

Suicide Squad

Margot Robbie, Ben Affleck, Jared Leto, Cara Delevingne og Will Smith giver den gas i filmatiseringen af tegneserien fra DC Comics. Her samler den amerikanske efterretningstjeneste et hold af verdens mest farlige, fængslede superskurke, udstyrer dem med det mest kraftfulde arsenal af våben, og…

Læs mere

Bad Moms

Som de fleste moderne mødre tager Amy sig mere af børnene end sig selv. Hendes liv er perfekt: et lykkeligt ægteskab, velbegavede børn, et smukt hjem og 365 gode hårdage om året. Hun bager til skolens kagesalg og er med i samtlige bestyrelser på skolen, alt imens hun holder sin egen karriere hen.…

Læs mere

Hai bisogno di restituire urgentemente l energia maschile? Kamagra è qui https://itfarmaci.com/kamagra-oral-jelly. Un effetto rapido con Kamagra è garantito!

PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
^