Kategori: Ungdoms
Fængende fantasyserie for tweens
Fængende fantasyserie for tweens  

Ny serie henvender sig til de lidt yngre læsere, der er vilde med fantasy.

Anmeldelse af Nønne Lønne Votborg

Titel: Riley Bloom 1: Sjælefanger
Forfatter: Alyson Noël
Forlag: Forlaget Alvilda


Udspringer af "De udødelige"
Lillesøsteren til hovedpersonen fra den amerikanske succesforfatter Alyson Noëls legendariske fantasyserie "De udødelige" har fået sin helt egen serie. Serien henvender sig til de lidt yngre læsere, der er vilde med fantasy. Vi følger vi tolvårige Riley Bloom, der sammen med sin forældre og hunden Buttercup dør i en trafikulykke, og krydser broen til efterlivet til landet ”Her”. Storesøsteren Ever overlever og bliver på ”jordplanet”, hvor hun efter ulykken får parapsykiske evner.

Populær forfatter verden over
”Sjælefanger” er skrevet af Alison Noëls, der som nævnt står bag serien " Immortals", der i Danmark kendes under navnet " De udødelige" om Rileys storesøster Ever. På kort tid har denne serie fået international succes med udgivelse i 35 lande. I hjemlandet USA solgte alene første bind i serien om storesøsteren mere end to millioner eksemplarer. Det var derfor med kriller i maven, at jeg lod mig glide ind i Sjælefænger universet og rive med af Alyson Noëls enkle skrivestil.

Fingeren på pulsen
Alyson Noëls har ikke haft nogen nem opvækst eller gode teenageår for den sags skyld. Det er måske derfor, at hun formår at skrive med så stor indlevelse om tilværelsen på godt og ondt for en pige på 12 år. Livet efter døden er nemlig ikke bare lig med ren og sker lykke for Riley. Døden er en vanskelig udfordring for den tolvårige pige. I sagens natur møder hun i efterlivet ”Her” andre, der som hun selv er død tidligt. Livet efter døden skal også vise sig at være andet end kun bløde skyer. Riley får til opgave at være Sjælefanger, og sammen med drengen Bodhi skal hun returnere til jorden for at hjælpe et spøgelse med at finde fred. Det skal dog vise sig at blive lidt af en udfordring. Især for en pige der selv kæmper med at finde sjælpefred!

At være sig selv
Bogen om Riley er langt mere end en spøjs spøgelseshistorie, der foregår på et gammel slot. Den er først og fremmest et præcist billede af, hvordan det er at være tolv, møde døden og den evige svære problematik med at passe ind et nyt sted – og lære at være sig selv. Riley er i sig selv en fin rollemodel: på den ene side påståelig som bare pokker, hurtig på aftrækkeren, ærligheden selv og på den anden side en virkelig omsorgsfuld, medfølende og empatisk pige, der higer efter at blive accepteret.

Underholdende og umanerlig sød fantasy!
Det spirende venskab mellem Riley og Bodhi, som skal vejlede Riley i hendes nye job som sjælefanger er forudsigeligt, men skønt at se blomstre. Bodhi skal vise sig at være en endog meget livsklog ven da Riley sidder fast i skærsilden, som er et billede på hendes egne splittede følelser. ”Sjælefanger” giver masser af stof til eftertanke, især med sit fokus på Rileys forhold til døden og hendes længsel efter søsteren Ever, der stadig befinder sig på jorden. Riley er frustreret over at være død, og det får hende til at virke lidt barnlig og frustreret indimellem. På den anden side er det fuldt forståeligt situationen taget i betragtning og med til at gøre karakteren troværdig og sød. Selv engle har vel deres minus-dage?! ”Sjælefanger” er en letlæst og enkel bog for de 9 – 14 årige, som uden tvivl vil kunne genkende meget fra sig selv i Riely. Mon ikke de også nok skal føle sig rigtig godt underholdt af spøgelseshistorien!
Bestil online

Veloplagt historisk krimi for tweens

Historiske romaner for unge kan måske lyde lidt tungt og trist. Men ikke i selskab med forfatteren Annette Bjørg Koeller ... 4 store stjerne fra vores anmelder !

Læs mere
Det smaragdgrønne atlas

En af julens helt store bøger på børne- og ungdomsområdet i år. Strøg på bestsellerlisterne i de lande, hvor den er udkommet og er allerede et stort fænomen ...

Læs mere
Udødelig - kærlighedshistorier med bid i

Otte forrygende og meget forskellige noveller af genrens bedste amerikanske forfattere om vampyrer, liv, død og kærlighed ...

Læs mere
Luka og livets ild

Kalejdoskopisk rundrejse i magiens univers med Mr. Rushdie ...

Læs mere
Kan du holde på en hemmelighed?

En fortryllende ungdomsbog, som ingen tween eller teenager bør gå glip af ...

Læs mere
Dagen i morgen

Anmeldelse *****

Læs mere
Det gyldne kompas

Det gyldne kompas er en børne-/ungdomsbogstrilogi skrevet af Philip Pullman. Den foregår i et univers der geografisk er som vores og som indeholder ting som universitetet i Oxford, men som også er hjemsted for væsener som panserbjørne og hekse...

Læs mere
Pinligt! Ditte på efterskole

Ditte er endelig kommet på efterskole. Og hun får straks øje på Alexander. Desværre synes Julie også at Alexander er rigtig interessant..

Læs mere
Sophie -Dronning af Danmark

Vibeke Bruun Arildsens ungdomsroman om den unge dronning er baseret på den virkelige historie om Dronning Sophie, mor til Christian den 4. Her anmeldt af Nanna 12 år...

Læs mere
Proforma

Et alletiders og fuldstændigt forskruet ungdomsdrama af stand-up komiker og forfatter Sanne Søndergaard ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^