Kategori: Ungdoms
Luka og livets ild
Luka og livets ild 

Kalejdoskopisk rundrejse i magiens univers med Mr. Rushdie ...

Eventyr og intelligent refleksion
Faderen Rashid i Salman Rushdies seneste eventyrbog er naturligvis ingen ringere end forfatteren selv. ”Luka og livets ild” er blevet til som en fødselsdagsgave til forfatterens yngste søn. Og hvilken smuk, eventyrlig og unik gave, vi her får indblik i. Vi kan glæde os til at blive suget ind i et magisk univers, hvor logik er ikke-eksisterende og hvor fantasien er den drivende kraft i et formidabelt eventyr om en historiefortæller og hans søn især.

Udvisker skellet mellem virkelighed og fantasi
”Luka og livets ild” er en af de fabelagtige bøger, der formår at udviske skellet mellem virkelighed og digtning. Det sker når vi følger drengen Lukas far Rashid, der er en eminent eventyrfortæller.
En dag, da et cirkus med mishandlede dyr kommer til byen, bliver Luka vred og udslynger en forbandelse mod cirkusdirektøren. Imidlertid hævner direktørens sig ved at lade faren Rashid falde i en dyb søvn, der vil ende med døden! For at forhindre sin far i at dø må Luka rejse ind i magiens parallelle verden for at stjæle livets ild, der kan redde faren.

Rig rejse ind i litteraturens mangfoldige verden
Skønt det indimellem er med at holde tungen lige i munden for at kunne navigere rundt i det fabulerende drama, der nu udspiller sig i bedste fabulerende stil, er bogen en udsøgt fornøjelse. Rammefortællingen er et slags computerspil med litterære klassikere som kulisser, som både er sjovt og underfundigt. Vi frydes således over et sandt festfyrværkeri af litterær intertekstualitet, der trækker på græsk mytologi, fantasy og magiske fortællinger. Undervejs må Luka og hans to tro følgesvende, hunden Bjørn og bjørnen Hund, klare en lang række udfordringer, som gør bogen til en frydefuld og hårdrejsende oplevelse at læse.

Ordjongleri i absolut topklasse!
Salman Rushdie har endnu en gang skrevet en smuk og klog bog, der rummer masser af stof til eftertanke. Ikke i sig selv men snarer fordi dens leg med ordene er fantastisk associationsvækkende, tillokkende og stimulerende. Bogen er en sand skatkiste for børn og voksne med smag for litteratur af topklasse. Her møder læseren en forfatter, der lystigt leger med litteraturen som en moderne kok, der uden konventioner kaster sig ud i eksperimenterende kogekunst. Det syder og bobler lystigt undervejs i den store gryde, ligesom krydderihylden bliver flittigt brugt. Hos Salman Rushdie bliver blandingen af fantasy, allegorier og eventyr til en festlig, fabelagtig og festlig fortælling. Fuldstændig fortryllende og stærkt vanedannende. Må på det varmeste anbefales!

Titel: Luka og Livets Ild 
Forfatter: Salman Rushdie
Oversat: Thomas Harder 
Forlag: Gyldendal

Bestilling: <link http: clk.tradedoubler.com target="_blank">Bestil online

 

Veloplagt historisk krimi for tweens

Historiske romaner for unge kan måske lyde lidt tungt og trist. Men ikke i selskab med forfatteren Annette Bjørg Koeller ... 4 store stjerne fra vores anmelder !

Læs mere
Det smaragdgrønne atlas

En af julens helt store bøger på børne- og ungdomsområdet i år. Strøg på bestsellerlisterne i de lande, hvor den er udkommet og er allerede et stort fænomen ...

Læs mere
Udødelig - kærlighedshistorier med bid i

Otte forrygende og meget forskellige noveller af genrens bedste amerikanske forfattere om vampyrer, liv, død og kærlighed ...

Læs mere
Kan du holde på en hemmelighed?

En fortryllende ungdomsbog, som ingen tween eller teenager bør gå glip af ...

Læs mere
Dagen i morgen

Anmeldelse *****

Læs mere
Det gyldne kompas

Det gyldne kompas er en børne-/ungdomsbogstrilogi skrevet af Philip Pullman. Den foregår i et univers der geografisk er som vores og som indeholder ting som universitetet i Oxford, men som også er hjemsted for væsener som panserbjørne og hekse...

Læs mere
Pinligt! Ditte på efterskole

Ditte er endelig kommet på efterskole. Og hun får straks øje på Alexander. Desværre synes Julie også at Alexander er rigtig interessant..

Læs mere
Sophie -Dronning af Danmark

Vibeke Bruun Arildsens ungdomsroman om den unge dronning er baseret på den virkelige historie om Dronning Sophie, mor til Christian den 4. Her anmeldt af Nanna 12 år...

Læs mere
Proforma

Et alletiders og fuldstændigt forskruet ungdomsdrama af stand-up komiker og forfatter Sanne Søndergaard ...

Læs mere
Natstjerne - alyson noël

Femte og sidste bog i ungdomsserien "De udødelige", som ligger nummer et på New York Times bestseller-serie ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^