Kategori: Sundhed

Rigtig mad 

Thomas Rode, Thilde Jo Maarbjerg og Arne Astrup har sammen skrevet bogen 'Rigtig mad', som ganske vist indeholder inspirerende opskrifter, men som først og fremmest overrasker med nogle ukonventionelle kostanbefalinger blandt andet omkring mættet fedt.

Ideen med bogen 'Rigtig mad' er blandt andet 'at gøre op med myterne om mad og sundhed', således skriver Arne Astrup i bogens forord blandt andet:
"Kritikere har især fokuseret på, at en kost baseret på mange animalske produkter, herunder kød, nemt kan tilføre store mængder mættet fedt og dermed øge risikoen for hjerte-kar-sygdom. Den nyere forskning har imidlertid gjort klart, at mættet fedt ikke spiller nogen væsentlig rolle for udvikling af åreforkalkning og hjerte-kar-sygdom." 

Problemet er imidlertid, at den forskning, som Arne Astrup bygger sit udsagn på, enten ikke er nået Sundhedsstyrelsen eller tolkes anderledes, for deres anbefalinger lyder: "Mættet fedt, transfedt og kolesterol øger blodets indhold af det dårlige fedt (LDL-kolesterol). Højt indhold af LDL-kolesterol i blodet øger risikoen for hjerte- og karsygdom. Derfor bør indtaget begrænses."

  • Thomas Rode Andersen (f. 1968), en af Danmarks bedste kokke, 1996-2014 køkkenchef og direktør for restauranten Kong Hans Kælder i København. Er desuden forfatter til bestsellerne 'Stenalderkost' (2012), 'Palæo'(2013) og 'Funktionel træning' (2014).
  • Thilde Jo Maarbjerg (f. 1981), har sammen med Thomas Rode Andersen ledet Kong Hans Kælder som Restaurantchef og Sommelier. Er desuden kåret som Årets Sommelier i Danmark og Nordens Bedste Sommelier. Er forfatter til bestsellerne 'Palæo' (2013) og 'Funktionel træning' (2014).
  • Arne Astrup (f. 1955), er læge dr.med., professor, 1990-2012 leder af Institut for Human Ernæring, fra 2012 leder af det nye store "Institut for Ernæring, Fysisk Aktivitet og Idræt", Københavns Universitet. Har opbygget en af verdens førende forskergrupper inden for fedme. Var 1992-2003 formand for Ernæringsrådet, 2005-2009 præsident for International Association for the Study of Obesity, 1999-2010 chefredaktør for Obesity Reviews, og 2011- medredaktør af American Journal of Clinical Nutrition. Han er en ivrig debattør i medierne, foredragsholder og forfatter til flere bøger om vægttab, mad og sundhed.
Stemmens kraft
Stemmens kraft

Hvad kan du fortælle om mig ud fra min stemme?

Og hvilken stemmetype er jeg? Vi ved det godt alle sammen. Stemmen afslører, hvem vi er ...

Læs mere
Undgå tab af energi
Undgå tab af energi

sjælevogterneNy selvhjælpsmetode fra den kontroversielle svenske præst Ma Oftedal, sætter fokus på den daglige energikamp og om hvordan man undgår at miste for meget energi i et hektisk liv.

Læs mere
Fredrik Paulún - Blodsukkerblues

For højt blodsukker påvirker den almene sundhedstilstand og kan i værste tilfælde forårsage diabetes, overvægt, hjerte-karsygdomme og kræft. Ved hjælp af GI-metoden kan du opnå øget alment velbefindende og gå ned i vægt...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Med 'Menopause Mamas' guider Sanne Gottlieb os gennem overgangsalderens udfordringer med indsigt og empati
Emma Holtens refleksioner om værdien af omsorg i 'Underskud'
Havebog: Skærehave med planteliv - Dyrk dine egne blomster til buketter
Shopping
^