Nelle Harper Lee er født i 1926 i Monroeville, Alabama og blev verdensberømt forfatter, da hun i 1960 udgav 'Dræb ikke en sangfugl'. Bogen har solgt over 40 millioner eksemplarer over hele verden, og i 2014 blev den af Baileys Women’s Prize for Fiction udråbt til at være den mest betydningsfulde roman nogensinde skrevet af en kvinde.

Harper Lee-sensation allerede i nyt oplag  

Kun få dage efter dansk udgivelse satte Lindhardt og Ringhof et nyt oplag til tryk af Harper Lee's litterære sensation ’Sæt en vagtpost ud’. Bogen ligger i toppen af de danske bestsellerlister og har modtaget flotte anmeldelser.

"Vi glæder os naturligvis over bogkøbernes store interesse for den danske udgave på trods af, at vi havde lagt os op ad den internationale udgivelse midt i sommerferien. Samtidig glæder vi os over, at interessen for Harper Lee's første bog Dræb ikke en sangfugl har været så overvældende, efter vi genudgav den. For vi synes, det giver mest mening at læse den først, da den kronologisk foregår før," siger redaktør og redaktionschef på L&R, Susanne Bent Andersen.

’Sæt en vagtpost ud’ har ligget færdigskrevet i en bankboks i Alabama siden 1960'erne. Harper Lee skrev oprindeligt denne roman før sin imponerende debut ’Dræb ikke en sangfugl’, som udkom i 1960 og i dag regnes for en af de væsentligste klassikere i nyere amerikansk litteratur. Men Harper Lee's forlagsredaktør bad hende lægge sit første manus til side og begynde et andet sted i historien istedet. Så reelt er det hendes første roman, der netop er udkommet, selv om handlingen udspiller sig senere. ’Sæt en vagtpost ud’ foregår i midten af 1950’erne og to årtier efter ’Dræb ikke en sangfugl’. Den nu 26 år gamle Scout  er vendt hjem fra New York for at besøge faren Atticus i den lille by Maycomb, Alabama, hvor hun voksede op.

Bogen er den mest forudbestilte i forlaget HarperCollins' historie og førsteoplaget er på 1,8 millioner eksemplarer, og genoptryk er allerede på vej. I Danmark udkom bogen som skrevet samtidigt med USA og England. I januar genudgav Lindhardt og Ringhof også ’Dræb ikke en sangfugl’, der havde været ude af print på det danske marked en del år, og den har allerede nu rundet 10.000 solgte eksemplarer. 

Alene i Paris, af Jojo Moyes

Den engelske bestsellerforfatter Jojo Moyes tager læseren med på en romantisk weekend i Paris, der ikke forløber helt efter planen.

Læs mere
Det år vi gik til begravelser

I virkeligheden hedder hun Julie og er vokset op i Kokkedal. Men nu er hun, Jewel Temper, på vej til New York med diffuse drømme og uden andre planer end ikke at være der, hvor hun oprindeligt kommer fra.

Læs mere
Hvor fire veje mødes

Med sin debutroman er finske Tommi Kinnunen indstillet til et væld af litterære priser. Han bog er et gribende portræt af en familie gennem tre generationer – og en sindrigt fortalt roman om de rum, vi bygger til vores familier og vores drømme.

Læs mere
Annafrancesca leger ikke

Silvia Avallones debutroman er er en betagende og voldsom roman om om et samfund i opløsning og om to piger, der måske bliver dem, der skal bringe Italien videre.

Læs mere
Grey

Siden første bind i Fifty Shades-serien udkom, har mange læsere skrevet til E L James og spurgt, om hun ikke ville skrive historien set fra Christian Greys synsvinkel. Det gør hun nu og bogen udkommer på dansk den 4. september.

Læs mere
Dukkemageren, af Jessie Burton

Jessie Burtons roman er en storslået fortælling om kærlighed, bedrag og fortielse. Bogen fik de allerbedste anbefalinger, da den sidste år udkom i England.

Læs mere
Det store spring, Jojo Moyes

Den engelske bestsellerforfatter Jojo Moyes har på kort tid fået et stort publikum herhjemme. For at glæde hendes danske fans udgiver forlaget Cicero nu en af hendes tidligere romaner, der ikke før har været udgivet på dansk.

Læs mere
Trange tider i Hope River

Her kommer den uafhængige efterfølger til Patricia Harmans succesroman 'Jordmoderen fra Hope River' og byder på et varmt gensyn med personerne i det lille samfund i West Virginia under Depressionen.

Læs mere
Uden Personligt Ansvar

Ester indleder et kærlighedsforhold, der - ifølge manden - ikke er et forhold. For han er jo gift og har ingen planer... Svenske Lena Anderssons roman er både intelligent, grum og tragikomisk.

Læs mere
Sæt En Vagtpost Ud, af Harper Lee

Femoghalvtreds år efter at Harper Lees eneste roman og udødelige klassiker "Dræb ikke en sangfugl" udkom, kommer der nu endelig en toer. "Sæt en vagtpost ud" foregår i midten af 1950’erne og 20 år efter "Dræb ikke en sangfugl".
Den nu 26 år gamle Scout er vendt hjem fra New York, for at besøge faren…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Havebog: Skærehave med planteliv - Dyrk dine egne blomster til buketter
Shopping
^