AVIVIR Baobab
Ogawa Kazumasa poster
Birk Denmark<BR>- Shampoo- og balsambar
Sofabord genbrugstræ
Kategori: Parforhold
7 gyldne regler for 2 der lever sammen

Fine spilleregler til parforholdet i ny selvhjælpsbog ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Titel: 7 gyldne regler for 2 der lever sammen
Forfatter: John Gottman
Forlag: Boedal


Vigtigt værktøj
Kærlighed og samliv er ikke nødvendigvis ligetil at mestre. I forsøget på at opnå en bedre forståelse for hvordan vores parforhold fungere bedst muligt er selvhjælpsbøgerne en oplagt mulighed. Den amerikanske psykolog John Gottman er nu på banen med en interessant bog, der byder på 7 gyldne regler for 2 der lever sammen, og bogen bærer således samme navn.

Farvel til myter og goddag til gyldne regler
Forfatteren og psykologen har gennem en årrække forsket intenst i, hvad det er, der skaber et lykkeligt ægteskab og ikke som vi ofte ser, hvad der er årsag til at ægteskab går i stykker. Resultatet af John Gottmans forskning er dels 7 gyldne regler som gennemgås grundigt i bogen, men også et spændende og ganske overraskende opgør med en lang række myter, vi normalt knytter til forestillingen om hvorfor ægteskab forliser. Her stilles vi overfor et opgør med en række vante forestillinger omkring parforhold men også anerkendte idéer om hvordan kvinder og mænd er, ligesom der bliver skubbet til forestillingen om andre teorier der knytter sig til temaet. John Gottman er ikke enig med sine kolleger og bogen her er da også på mange måder en ny måde at anskue samlivsproblematikken.

Spejle sig i andre
”7 gyldne regler for 2 der lever sammen” er på mange måder en typisk selvhjælpsbog. Indledningsvis præsenteres vi for John Gottmans ”kærlighedslaboratorium”, der består af en glasvæg, adskillige kameraer og mikrofoner, der giver psykologen og hans folk mulighed for at iagttage en række ægtepar i forskningsøjemed. Hvert ægtepar befinder sig i ”kærlighedslaboratoriet” i en weekend og bogens stil bliver meget amerikansk. Alligevel er det dybt fascinerende og lærerigt at læse om forfatterens betragtninger og analyse af de forskellige par. Her kan vi netop spejle os i andre menneskers reaktioner og handlemåder og få ah-ha oplevelser, der forhåbentlig er med til at rykke ved vores selvopfattelse og måde at agere på i parforholdet. Der er ingen tvivl om at John Gottman er overordentlig seriøs og bygger sine resultater på grundige iagttagelser og interviews med hundredvis af par.

Hjælp til selvhjælp
Som selvhjælpsbog lægger ”7 gyldne regler for 2 der lever sammen” op til en hel del samtaleøvelser og forskellige former for typiske parterapiøvelser hvor der skal spilles, samarbejdes, diskuteres og ændres på gl. vaner etc. Her minder bogen om andre gode selvhjælpsbøger i samme genre, men har en anden optik. Bogen er spækket med eksempler hentet fra John Gottmans konsultation. Vi møder det ene par efter det andet og får lov at spejle os i deres problemer alt i mens John Gottman viser hvor det går galt og hvor, der løsningsmuligheder. For mange vil det være en stor hjælp, mens andre måske vil finde det knap så interessant. Skal bogen for alvor være et værdifuldt værktøj, er der imidlertid ingen tvivl om, at der ligger, ikke bare timevis endsige dagevis, men snare ugevis med arbejde foran for par, der ønsker at bruge bogen seriøst. Alligevel vil enhver få et rigt udbytte af bogen, der er rig på stof til eftertanke.

Værdifuldt venskab!
Bogens vigtigste pointe er, at uden venskab holder et ægteskab ikke. ”Venskab er ethvert ægteskabs hjerte og sjæl” og ”Venskab nærer romantikkens flammer” siger John Gottman. I det hele taget finder vi her en bog, hvor udgangspunktet ikke er at reparere skaden, men derimod koncentrere sig om det, der binder sammen og styrker: Venskabet. ”7 gyldne regler for 2 der lever sammen” er et inspirerende og klogt bud på hvordan man kan arbejde med sit forhold. John Gottmans regler er måske ikke nødvendigvis den sikre vej til lykken, men på alle måder en forstandig og lærerig vej at gå. De 7 gyldne regler bygger fine principper og bogen vil uden tvivl blive til stor glæde og gavn for to, der gerne vil leve sammen eller allerede gør det!
Bestil online

Vulvodyni – den tabubelagte smerte

Ca. 17% af alle danske kvinder lider af vulvodyni, en smertefuld tilstand i de ydre kønsorganer, der gør det umuligt at have samleje. Alligevel har de færreste hørt om sygdommen, blandt andet på grund af stor usikkerhed blandt læger og det faktum, at sygdommen i høj grad er tabubelagt. Bogen...

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
Kærlighedens vildveje, Connie Kragelund

Par- og psykoterapeut Connie Kragelunds bog 'Kærlighedens vildveje' er historien om to menneskers følelsesmæssige op- og nedture i et parforhold, som trods de bedste intentioner, får gjort alle de ting, der spænder ben for at kærligheden kan lykkes.

Læs mere
Dating, desperation og selvudvikling

Mange bøger om dating handler om din adfærd: Hvordan du bør optræde, og hvad du skal sige. Jens W. Pedersens bog 'Dating, desperation og selvudvikling' går et spadestik dybere og beskæftiger sig med, hvordan du hviler i dig selv og helt naturligt signalerer et højt selvværd. Her skriver forfatteren...

Læs mere
Skilsmissens ABC, af Annika Lillelund Fauli & Lene Stephensen

Det er vigtigt at være gode forældre – også når man er skilt. Men hvordan gør man det? Det er spørgsmålet for rigtig mange forældre, som står midt i deres livs største krise: skilsmissen. Skilsmissen er en skrøbelig tid, hvor det blandt andet kan være rigtig svært at samarbejde og kommunikere...

Læs mere
Tantrisk kærlighed - Anne Sophie Jørgensen

Tantra er for alle, siger forfatter Anne Sophie Jørgensen. Det er hendes bog 'Tantrisk kærlighed' også. Bogen udforsker hvad tantraen kan tilbyde et moderne individ, hvad enten man er single eller en del af et parforhold. Det er en konkret og handlingsorienteret bog med øvelser og cases, men også en...

Læs mere
Pas på parforholde – mens I stadig elsker hinanden

Endelig en bog, der tager parforholdet alvorligt – før det går galt!

Læs mere
Parforhold på katastrofekurs

Parforhold på katastrofekurs

Læs mere
Særligt sensitive og kærligheden

Forelsker du dig, men frygter intimitet? Er du træt af at få at vide, at du er for sensitiv? Har du svært ved at respektere en mindre sensitiv partner? Har du opgivet at få et kærlighedsliv, fordi du er bange for at være for sart eller genert til at kunne tåle skrammerne?

Læs mere
Få det bedste ud af din mand

Hvad tænker mænd og hvorfor opfører de sig, som de gør? Er du nysgerrig, så læs sexolog Jakob Olrik nye bog: "Kvinde, kend din mand - få det bedste ud af ham ! "

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Meraki - dansk hudpleje

Meraki - dansk hudpleje

Olielampe til haven

Olielampe til haven

Sofabord genbrugstræ

Sofabord genbrugstræ

Er du gravid? <BR>Bliv klogere på din graviditet

Er du gravid?
Bliv klogere på din graviditet

Nye Bøger
^