Pigen og Vogteren, af Jeanette Øbro Gerlow og Ole Tornbjerg

Kategori: Krimier

Pigen og Vogteren, af Jeanette Øbro Gerlow og Ole Tornbjerg 

Psykoterapeuten Alice Milford, der er en af de skarpeste kritikere af medicinalbranchens tætte favntag med psykiatrien, findes død i sit hus på Frederiksberg. Hun er blevet slået ned med en lerbuste, som er lavet af hendes egen datter. Kriminalpsykologen Katrine Wraa, som kæmper med at få hverdagen til at fungere efter et stort tab, bliver sat på sagen. Katrine optrevler både nye og gamle klienthistorier, afdækker terapeutens komplicerede privatliv og begynder at grave i medicinalbranchens økonomiske interesser i det psykiatriske diagnosesystem. Det viser sig hurtigt, at ingenting er, hvad det umiddelbart ser ud til at være...

Krimiforfatterne Jeanette Øbro Gerlow og Ole Tornbjerg debuterede i 2010 med 'Skrig under vand', der vandt Politikens store krimikonkurrence og blev en af årets helt store bestsellere.' Skrig under vand' blev fulgt op af de anmelderroste romaner: 'Djævlens ansigt' (2011), 'Evas sidste nat' (2013) og 'Det norske job' (2015). Parrets position som nogle af Danmarks mest populære forfattere blev slået fast, da de vandt Martha Prisen – tidligere kaldet Danskernes Yndlingsforfatter – i 2015 for 'Det norske job'.

”Pigen og Vogteren er en historie om traumatisering, terapi og medicinalindustriens rolle i forhold til psykiatrien”, fortæller de to forfattere og fortsætter: ”Vi blev inspireret af traumereaktionen dissociering, som kan dække over alt fra at føle sig stivnet og fjern, eller som om man er med i en film og ser sig selv lidt udefra – til at have udviklet en indre organisering, hvor dele af en selv lever adskilte liv. Vi har beskæftiget os indgående med traume- og emotionsforskningen for at forstå dissociering – men også med den aktuelle debat om psykiatrisk diagnosticering og medicinering. Og så har vi interesseret os for, hvor forskelligt syn professionelle behandlere kan have på traumatiserede mennesker – og hvor store konsekvenser det kan få for den enkelte.”

Titel: Pigen og vogteren 
Forfattere: Jeanette Øbro Gerlow og Ole Tornbjerg 
Forlag: Politikens Forlag 
Bestilling:Bogen kan bestilles her

Den sidste akt

Mari Jungstedts tiende kriminalroman 'Den sidste akt' er en historie om magtesløshed, begær og passion, der tager en højst uventet drejning.

Læs mere
Savner dig

Kat Donovan er kriminalbetjent og single. Da hun en aften surfer på en datingsite på nettet, falder hun over en profil, der umiddelbart ligner enhver anden, men hun får et chok, da hun nærstuderer det vedhæftede fotografi. Manden på billedet er hendes tidligere forlovede, Jeff, som knuste hendes…

Læs mere
Blod på sneen

Med 'Blod i sneen', som handler om en forelsket lejemorder, introducerer Jo Nesbø et nyt thrillerunivers.

Læs mere
'Hævntørst' af Karin Slaughter
'Hævntørst' af Karin Slaughter

Fra en af USA’s bedste og mest succesrige kvindelige krimiforfattere kommer krimien 'Hævntørst'. Og ligesom tidligere krimier af Karin Slaughter, så er denne også strøget direkte ind på bestsellerlisten.

Læs mere
Farlig fortid af Julie Hastrup
Farlig fortid af Julie Hastrup

Farlig fortid er det femte og selvstændige bind i Julie Hastrups populære krimiserie om drabsefterforskeren Rebekka Holm. Bogen udkommer på Krimimessen i Horsens lørdag den 21. marts 2015.

Læs mere
Løvetæmmeren af Camilla Läckberg
Løvetæmmeren af Camilla Läckberg

Forudbestil med 33% rabat ! 'Løvetæmmeren' er en mørk og gådefuld fortælling om blodets bånd og Camilla Läckbergs niende fritstående kriminalroman i serien om forfatteren Erica Falck.

Læs mere
Den grænseløse
Den grænseløse

Afdeling Q har for alvor fået deres sag for i Jussi Adler-Olsen nye roman i serien om vicekriminalkommissær Carl Mørck og hans team.

Læs mere
Savnet
Savnet

Allerede inden udgivelsen er de tre første bind af Michael Katz Krefelds nye serie om privatopdageren Ravn solgt til 19 lande. Nu udkommer andet selvstændige bind, Savnet, i serien.

Læs mere
Blitz af Agnete Friis
Blitz af Agnete Friis

Blitz Agnete Friis´ første roman - og allerede inden udgivelsen solgt til USA ! Mød forfatteren på årets krimimesse.

Læs mere
Sort daggry af Cilla og Rolf Börjlind
Sort daggry af Cilla og Rolf Börjlind

Tredje bind i Cilla og Rolf Börjlinds anmelderroste krimiserie om Olivia Rønning og hendes kollega, den tidligere efterforsker Tom Stilton. Mød forfatterne på årets Krimimesse i Horsens.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Havebog: Skærehave med planteliv - Dyrk dine egne blomster til buketter
Shopping
^