Kategori: Kogebøger

Mørbradgryde

Mørbradgryde 

En rigtig skøn efterårsret: Mørbradgryde med svampe og linser. Opskriften er fra Pia Andreassens nye, roste kogebog "Protein".

Det er populært at spise proteinrig kost både fordi proteiner mætter, giver et stabilt blodsukker, men også fordi proteinrige retter ofte har stor smag.
Fra Pia Andreassens nye bog "Protein" bringer vi her en skøn efterårsret: Mørbradgryde med svampe og linser.



Mørbradgryde med svampe og linser

4 personer

Ingredienser:
• 600 g svinemørbrad
• 2 spsk olivenolie
• salt og peber
• 3 store løg
• 2 spsk olivenolie
• 500 g blandede svampe
• 2 tsk timian eller 1 spsk frisk
• salt og peber
• 1 l grøntsagsbouillon (fx Herbamare urtebouillon uden salt)
• 1-2 fed hvidløg
• 250 g grønne Puylinser
• 1/4 spsk arrowroot (pilerodsstivelse)

Sådan gør du:
• Afpuds svinemørbraden og skær den i 1½ cm tykke skiver. Dup skiverne tørre og brun dem hurtigt på begge sider i olien på en god varm pande. Krydr med salt og peber. Tag kødet af panden og stil det til side.
• Pil løgene, skær dem i grove både og steg dem i olie i en bredbundet gryde i 2-3 minutter.
• Rens svampene og skær dem eventuelt i mindre stykker. Kom dem i gryden og steg dem med i 4-5 minutter. Rør nu og da i gryden. Krydr med timian, salt, peber.
• Hæld bouillon på og bring det i kog.
• Pil hvidløgene, halver dem og kom dem i gryden.
• Skyl linserne, lad dem afdryppe og tilsæt også dem. Lad retten simre under låg i 10 minutter.
• Læg mørbradstykkerne i gryden. Lad retten simre i yderligere cirka 5 minutter, til kød og linser er møre.
Jævn med arrowroot udrørt i lidt vand. Smag til med salt og rigeligt peber.

Energi pr. person:
561 kcal. Fordelt på: protein 40% (56 g), fedt 24% (15 g), kulhydrat 36% (54 g). Kostfibre 9

80 proteinrige opskrifter
Det er populært at spise proteinrig kost - både fordi den mætter, giver et stabilt blodsukker, men også fordi proteinrige retter ofte har stor smag. Med Pia Andreassens nye bog "Protein" får du 80 opskrifter, der alle har fokus på proteiner, sunde fedtstoffer, kostfibre og på at mindske indtaget af kulhydrat. Det er retter med masser af smag og retter fulde af årstidens råvarer.

Bestil online

Valdemarsro - Grøn Aftensmad

Så er der grønne opskrifter fra tidens ubestridte populære leverandør af opskrifter. Med ’Valdemarsro – Grøn aftensmad’ deler Ann-Christine Hellerup Brandt sine dejligste opskrifter til det grønne køkken.

Læs mere
Glutenfri: 'Madpakker - Uden Gluten' af Karina Baagø

Døjer du med hyppige mavesmerter, diarré og ufrivilligt vægtab, så kan det dreje sig om en reaktion på glutenholdige madvarer.

Ved at undgå gluten i en periode, kan du udelukke om du har glutenintolerance, men at spise glutenfrit kan godt være lidt af en udfordring. Heldigvis er der rigtig god…

Læs mere
Keto: KETO og kulhydrater?

Alle der har taget KETO til sig som livsstil ved, at man i videst muligt omfang bør gå uden om kulhydrater. Grunden er - for dem der ikke er bekendt med KETO - at kroppen med KETO kost er i en tilstand af ketose, hvor den brænder fedt i stedet for at forbrænde kulhydrater.

Læs mere
Chad Robertson - Mere Af Det Gode Brød

Fra manden bag det berømte 'Tartine Bakery' i San Francisco, kommer en bagebog, hvor han deler 85 opskrifter på fuldkornsversioner af hans absolutte favoritter.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der…

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller…

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Med 'Menopause Mamas' guider Sanne Gottlieb os gennem overgangsalderens udfordringer med indsigt og empati
Emma Holtens refleksioner om værdien af omsorg i 'Underskud'
Havebog: Skærehave med planteliv - Dyrk dine egne blomster til buketter
Shopping
^