Kategori: Jul

Smagen af jul 

Ny bog går helt tæt på julens dufte og smage. Læs bogen, og få tips til at få maden til at smage, så englene synger, og masser af viden om videnskaben bag.

Traditioner og traditionelle måltider er nogle af de oplevelser, som er stærkest til at vække erindringer. Duften og smagen af en ret kan på ingen tid bringe os tilbage i vores bedstemoders køkken og minde os om mennesker og begivenheder, som vi troede, vi havde glemt for længst. Julen og julens måltider er nok de bedste eksempler, og det gælder på tværs af alderstrin og sociale skel.

Tænk på den krydrede lugt af brunkager og gløgg, den aromatiske duft af tændte stearinlys og selve juletræet, duften af den stegte and, smagen af den brune sovs og de brunede kartofler, og tænk på mundfølelsen af risalamande. Alle disse sanseindtryk skal helst være præcis, som vi husker dem fra tidligere, ellers bliver det ikke jul.

I denne bog har en kok og en videnskabsmand sammen lavet forberedelser til julen, så dufte og smage af mad og drikke bliver, som vi alle forventer. Her kan du få opskrifter på, hvordan du fx tilbereder det perfekte sprøde andeskind, den mest velsmagende brune sovs, den balancerede sursøde rødkål og den rette tekstur af risalamanden. Samtidig kan du blive klogere på, hvorfor smagen, lugten og mundfølelsen bliver, som den gør.

Titel: Smagen Af Jul

Forfatter: Ole Mouritsen & Klavs Styrbæk

Forlag: Nyt Nordisk Forlag

Bestilling:Bogen kan bestilles her

 

Om forfatterne
Ole G. Mouritsen, der er dr. scient. og professor i biofysik ved Syddansk Universitet og interesseret i videnskaben bag madlavningen, har tidligere udgivet bøgerne 'Tang – Grøntsager fra havet' og 'Sushi – Lidenskab videnskab & sundhed'. Klavs Styrbæk er kok og har gennem mere end tyve år drevet Restaurant Kvægtorvet i Odense. Sammen har de skrevet bøgerne 'Umami' og 'Fornemmelse for smag'.

Småkageleksikon

Småkagen er på alle måder dansk – og særligt ved juletid er der stærke traditioner knyttet til vores julebag. Det giver nemlig mening at tilberede og servere mad med historie og derved selv bidrage til, at historien ikke forsvinder, men bliver givet videre til de kommende generationer.

For…

Læs mere
Den store julebog 2015 fra Bo Bedre

Julen giver os en kærkommen anledning til at hygge ekstra meget. Både om os selv og om dem, vi holder af. Til at pynte op, bage, binde kranse, dække smukke borde, lave julepynt, pakke gaver ind – alt det, der fylder vores hjem og december med traditioner og en helt særlig atmosfære. Det er i BO…

Læs mere
DIY – Den store gør det selv-bog om jul

I tråd med tidens tendenser til mere nørkleri og hjemmegjorte sager er julen det perfekte tidspunkt at folde sine kreative vinger ud. Denne bog vil sprede glæde, fordi man laver tingene selv, og ikke mindst fordi man kan lave tingene sammen med andre.

Læs mere
Familiens julebog

I en ny, fin julebog samler forfatter og tegner Ulla Dietl generationers juletraditioner. Her er nostalgiske tilbageblik, klassiske juleeventyr og muntre anekdoter, illustreret med masser af fine illustrationer.

Her er tips, opskrifter og vejledning til smuk og hyggelig pynt, juledekorationer, mad,…

Læs mere
Anglofilia Jul

Er du vild med England, kulturen og den klassisk britiske stil, så har du sikkert hørt om den danske superanglofil Mia Folkmann og læst hendes magasin Anglofilia. Nu udgiver hun, fra Forlaget Prunella, en ny, flot bog om engelske juletraditioner.

Læs mere
D.I.Y med Lea

Jul, Halloween, fødselsdage, påske, tøseaften, Valentines Day. Med sin fine bog markerer Lea Hvidt alle årets store festlige begivenheder med skønne, kreative DIY-projekter. Ud over små, fine sager, der nemt kan laves ved hjælp af en saks, papir og lidt kreativitet, viser Lea også sine bedste…

Læs mere
Hey! Det er hjemmelavet konfekt

Juletid er konfekttid, og der er ikke noget så hyggeligt, som at arrangere konfekt- og bagedage for små og store. Men, som Julie Hey viser med sin nye konfektbog, så hører hjemmelavet konfekt ikke kun julen til. Konfekt kan laves og nydes året rundt, og med bogen 'Hey! Det er hjemmelavet konfekt'…

Læs mere
Julekugler

Her er bogen med alle Arne og Carlos´ skønne opskrifter på julekugler med inspiration hentet i traditionelle norske strikkedesign. Bogen byder på 55 mønstrede julekugler som efterfølgende kan hænges på træet. Som tillæg får du mulighed for et sjældent indblik i alt det, som ligger bag designet.

Læs mere
Bo Bedres Julebog 2011

Julehygge med traditioner. Bo Bedres Julebog 2011 er fuld af opskrifter på julelækkerier, ideer til tableauer og smukke stilleben, pynt og gaver.

Læs mere
Fru Andersens jul

Fru Andersen indleder juleforberedelserne i det tidlige efterår med at samle materialer i naturens skatkammer: blomsterskærme, blade og bær, kogler og kapsler, puder af mos og lavbeklædte grene - måske endda en forladt fuglerede. Materialerne bindes til rustikke såvel som romantiske dekorationer,…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^