Kategori: Have
Bliv ven med din have
Bliv ven med din have 

Efter mange år i modebranchen kastede designer Dorthe Kvist sig for nogle år siden over havearbejde og havedesign. Det er der kommet en havebog ud af, som rammer lige ned i det moderne liv ...

Forfatter: Dorthe Kvist
Forlag: Lindhardt & Ringhof


Dorthe Kvist er vokset op i en familie, hvor alle gik i haven, og hvor man altid havde en stikling med, når man besøgte hinanden. Den erfaring og viden kom hende til gavn, da hun og hendes mand for nogle år siden købte en gammel villa og gik i gang med at gøre haven til et dejligt uderum – samtidig med, at de skulle passe to små børn og to travle karrierer. Bliv ven med din have er skrevet til mennesker i samme situation i håbet om at hjælpe dem igennem processen. Dorthe ved præcis, hvad det er, man har behov for at vide, og hvilke spørgsmål man støder ind i undervejs. Hun formidler svarene på en letforståelig og uhøjtidelig måde. Og hun giver inspiration og opmuntring, så læserne kan komme i gang med at føre deres havedrømme ud i livet.

Bogen er inddelt i seks kapitler med overskrifterne: Den spiselige have, Den blomstrende have, Den sjove have, Slapperhaven, Den lille have og Design din egen have. Du får brugbar viden om alt fra frugttræer og staudebede til gør det selv-projekter som fx en bænk af pindebrænde. Til byboerne er der tips til urtehaven på 5. sal, æblelunden i baggården og blomsterfesten på tagterrassen.

Bestil online

Friske spirer – en guide til spiring

Forestil dig at fremdyrke en bred vifte af skønne sprøde og sunde spirer hjemme i dit eget køkken. Nemt og enkelt. Helt uden jord på fingrene. Oven i købet langt billigere end de kedelige spirer fra supermarkedet. Lyder det fristende?! Så kast dig ud i spirerdyrkning.

Læs mere
Fantasilater, af Aiah Noack

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er du rigtig godt hjulpet med Aiah Noacks store, smukke bog, 'Fantasilater'. Bogen beskriver nøje mere end 100 almindelige haveblomster og vilde planter, der smager dejligt og ser fantastiske ud i salater - eller…

Læs mere
God mad - Let at sylte, af Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt

Med Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogts syltebog "God mad - let at sylte" kan du nemt fremstille marmelader med masser af smag, og saft sprængfyldt med vitaminer. Du kan også opgradere din hotdog med egen ketchep, sennep, nyristede løg og hjemmesyltede agurker.

Læs mere
Duftende planter, af Anemette Olesen

Mange skønne dufte fra planter i haven og naturen kan anvendes til cremer og sæber mv. Men hvilke egner sig, og hvordan gør man? Anemette Olesen fortæller om de bedste duftplanter og giver opskrifter på badesalt, scrubbesalt, shampoo, salve og meget mere.

Læs mere
Smagen af jordbær, af Maren Korsgaard

Denne bog handler om jordbær - om jordbærets historie, om botanik og sorter, og om jordbær i kunst og kultur. Bogen er skrevet af Maren Korsgaard, der har speciale i frugt og bær, og er et herligt opslagsværk til dig, der elsker jordbær og måske endda dyrker jordbær i haven. Med bogen får du alle…

Læs mere
Grønne altaner og terrasser

Alle små udendørs områder kan friskes op og forandres med den rigtige beplantning og styling. Find ud af, hvordan man med kreative løsninger og alternative idéer kan dyrke blomster, krydderurter, bær og grøntsager på meget lidt plads.

Læs mere
Smagen af rabarber

Rabarberens syrlige smag er herlig sammen med søde jordbær og hvid chokolade, men også med både stjerneanis, fed and eller makrel - og så kan rabarber også blive til god chutney, marmelade, saft og vin.

Læs mere
Kend din urt

Det gode kvindeliv med naturens medicin.

Læs mere
Potteplanter

Ny bog til dig, der elsker planter i potter og krukker.

Læs mere
Stauder - de smukkeste bede

Længes du tilbage til bedstemors staudebed? Eller er din drøm en minimalistisk og stilren beplantning?

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^