stolthed og fordom

Stolthed og fordom 

5 stjerner til Stolthed og Fordom. Oplev den fremragende Keira Knightley i Jane Austens klassiske fortælling.








Oplev den fremragende Keira Knightley i <link _top>Jane Austens klassiske fortælling.

Medvirkende:Keira Knightley, Matthew Macfadyen, Brenda Blethyn, Donald Sutherland, Tom Hollander mf.
Instrueret: Joe Wright
Spilletid: 127 minutter
Originaltitel: Pride and Prejudice
Premiere den: 6. januar 2006 …



Handlingen
I en klassebevidst verden besat af tanken om passende opførsel, arrangerede ægteskaber og attraktiv medgift, står den unge Lizzie Bennet som en undtagelse med en meget selvstændig tankegang, en skarp tunge og en næsten umulig drøm om romantisk kærlighed.

Familien Bennet er langt fra rig, så Mrs. Bennet er ikke sen til at se muligheder, da den velhavende, ganske tiltalende og frem for alt ugifte gentleman Mr. Bingley flytter ind på den nærmeste naboejendom. Der bliver gået på visitter, så han kan blive præsenteret for Lizzies smukke storesøster Jane, og Mr. Bingley kan lide, hvad han ser. Der er snart amoriner i luften, og Mrs. Bennet er henrykt.

Anderledes er det med Mr. Bingleys gode ven fra Londons selskabsliv, Mr. Darcy. Han synes at føle sig hævet over det noget landlige selskabsliv, og hans snobbethed undgår ikke at falde Lizzie for brystet, så der bliver duelleret lystigt på ord.
Men ægteskabstilbud kommer Lizzie ikke til at mangle. Hendes fjerne fætter, Mr. Collins, er nådigst af Lady Catherine de Bourg blevet indsat i en præstestilling, og han mener det derfor passende at anskaffe sig en hustru. Da Jane nu ikke er ledig, frier han til Lizzie, som dog til moderens store fortrydelse (men med faderens billigelse) giver ham en kurv.

Mr. Collins lider dog ikke af større hjertesorger, men frier i stedet til Lizzies veninde Charlotte, der lykkeligt griber denne chance for en respektabel fremtid som præstekone.

Men samtidig synes tingene pludselig at vende for familien Bennet. Mr. Bingley vender tilbage til London uden at have sagt de afgørende ord til Jane. Lizzie mistænker Mr. Darcy for at have en finger med i spillet, ligesom militsofficeren Wickham kan fortælle, at Darcy har snydt ham for en arv.

Da hun efterfølgende under et besøg hos Charlotte møder samme Darcy hos Lady Catherine, bliver hun derfor overrasket over hans pludselige erklæringer om kærlighed. Hun afviser imidlertid også ham, idet hun bebrejder ham for både Janes og Wickhams ulykke.

At hun i lige så høj grad som Darcy har sine fordomme, viser sig, da han i et brev tilbageviser Wickhams beskyldninger. Og hans beskrivelse af Wickhams tvivlsomme karakter bliver bekræftet, da Lizzies yngre søster, Lydia, bryder alle konventioner og under et ophold i Brighton stikker af med netop Wickham. Denne skandale afbryder endnu et tilfældigt møde mellem Lizzie og Darcy, hvor det ellers blev tydeligt, at de nærer varme følelser for hinanden.

Skæbnen og tidens konventioner synes til stadighed at lægge sig mellem Lizzie og Darcy, så spørgsmålet er, om de er i stand til at lægge deres stolthed og fordomme bag sig…

Mandela - Vejen til frihed
Vindere
Mandela - Vejen til frihed 

Tillykke til Tanja Jensen fra Århus C, Cristina Asmussen fra Aabenraa, Else Egholt fra Lynge, Maja Adolph fra Ringsted og Beata Mach fra Vejle, som har vundet filmen “Mandela” på dvd.

Læs mere
Mud
Vindere
Mud 

Tillykke til Bente Dalsfeldt fra Birkerød, Birthe Madsen fra Aars, Dian Nordbek fra Stouby, Lis Tjørnelunde fra Risskov og Gitte Dideriksen fra København, som har vundet dramaet Mud med Oscar-vinderne Matthew McConaughey og Reese Witherspoon.

Læs mere
Philomena
Vindere
Philomena  

Tillykke til Kira Schiller fra Hjortshøj, Ken Barlach fra Stubbekøbing, Maren Lis Susgaard fra Holstebro, Amanda Livingstone fra Asnæs og Nina Olsen fra Kirke Hyllinge, som har vundet Philomena på dvd.

Læs mere
Charlie Countryman
Vindere
Charlie Countryman 

Tillykke til Mette Marie Knudsen fra Grindsted, Rie Birkelund fra Rødding, Tina Ensted fra Broager, Lene Andersen fra Odense C og Winnie Egevang fra Roskilde, som har vundet Fredrik Bonds film "The Necessary Death of Charlie Countryman" ...

Læs mere
Thanks for Sharing
Vindere
Thanks for Sharing 

Tillykke til Sofie Gunnlaugsdottir Jensen fra Næstved, Eva Nynne Jørgensen fra Herlev, Gitte Fedderholdt fra Glostrup , Lillian Retzlaff fra Aabrnraa og Kirsten Myllerup fra Hasselager, som har vundet Thanks for Sharing på dvd ...

Læs mere
The Grand Budapest Hotel
Vindere
The Grand Budapest Hotel 

Tillykke til Tina Meier Wissing fra Silkeborg, Sirpa Bode fra Ølstykke, Kirsten Andersen fra København Ø, Vibeke Søborg fra Valby og Lis Iben Olsen fra København Ø, som alle har vundet biografbilletter til The Grand Budapest Hotel.

Læs mere
Vindere
Vindere af Eventyrlig Påske fra Jeanne d’Arc Living 

Hjertelig tillykke til de heldige vindere af den inspirerende bog "Eventyrlig Påske" fra Jeanne d’Arc Living

Læs mere
Vindere af Jo Nesbø & Leif GW Persson nye romaner
Vindere
Vindere af Jo Nesbø & Leif GW Persson nye romaner 

Hjertelig tillykke til Debbie Paulse fra Glamsbjerg og Helle Dybdal fra Frederiksberg, som hver har vundet Den sande historie om Pinocchios næse af Leif GW Persson, og Jo Nesbøs nye roman Sønnen ...

Læs mere
Yves Saint Laurent
Vindere
Yves Saint Laurent 

Tillykke til Anne-Dorte Anthony fra Frederikssund,

Marianne Eilersen Salomonsen fra Kastrup, Laila Birkeholm fra København og Helle Kastenskov fra Snekkersten, som alle har vundet biografbilletter til Yves Saint Laurent.

Læs mere
Vindere af billetter til Fortiden
Vindere
Vindere af billetter til Fortiden 

Tillykke til Pia Volder Handt fra Køge, Vibe Jensen fra Hillerød, Heltborg fra Holmegaard, Sunniva Rebecca Northway fra Lyngby, som alle har vundet biobilletter til Fortiden.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^