Kvinderne skifter oftere tandbørsten ud

Kategori: Tand & mund

Kvinderne skifter oftere tandbørsten ud 

Kvinderne skifter oftere ud – når det kommer til tandbørsten. Det fremgår af en undersøgelse foretaget for Oral-B og Dansk Tandplejerforening. Undersøgelsen viser, at de nordiske kvinder er bedre til at skifte børsten ud, når hovedet bliver lidt for flosset. Mens to ud af tre kvinder som minimum finder en afløser hver tredje måned, så er det kun hver anden mand, der køber ny børste mindst fire gange årligt.

Kvinder tråder bedre

Nordiske kvinder bruger oftere tandtråd end deres mandlige modstykker. Mens 60 procent af kvinderne bruger tandtråd ved siden af tandbørsten, så gælder det kun for knap fire ud af ti mænd i de nordiske lande.

Farvebevidste børstevalg

Farven har en vis indflydelse, når nordiske kvinder skal købe ny tandbørste. Ifølge undersøgelsen går hver tredje nordiske kvinde op i, hvilken farve den nye børste har. Det interesserer ikke de nordiske mænd i så høj grad. Knap hver femte mand går op i farven, når børsten skal skiftes ud.

Kvinder gør det selv

Nordiske kvinder gør det selv, når det gælder om at købe tandplejeprodukter. 80 procent af de nordiske kvinder står selv for at købe deres tandplejeprodukter. Kun en enkelt procent overlader det til deres partner. De nordiske mænd er mindre kræsne – 11 procent af dem lader partneren stå for indkøb af tandplejeprodukter.

Mænd tror på kvinderne
Kvinder har indflydelse på mænds tænder. Mere end hver anden mand angiver, at deres partner har nogen eller stor indflydelse på deres vaner i forbindelse med tandpleje. Omvendt udviser nordiske kvinder ikke deres partnere megen tillid på det område. Knap hver tredje kvinde markerer, at partneren ingen eller kun ringe indflydelse har på deres tandvaner.



Tandlægen truet - aldrig mere huller!
Tand & mund
Tandlægen truet - aldrig mere huller!  

Mundskylning kan i en nær fremtid måske være nok til at holde på afstand den bakterie der udhuler vores tænder ifølge en rapport der offentliggøres i Infection and Immunity.

Læs mere
Hver femte har ætseskader på tænderne
Tand & mund
Hver femte har ætseskader på tænderne  

Den kommunale tandpleje i Kolding Kommune har i det sidste år undersøgt en række unge og 18% af de unge havde ætseskader på tandsættet.

Læs mere
Sunde tænder og tandkød
Tand & mund
Sunde tænder og tandkød 

Elektriske tandbørster er de mest effektive viser ny undersøgelse..

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^