Kategori: Gravid

Svangerskabsforgiftning

Svangerskabsforgiftning  

Man kender ikke årsagen til, at cirka hver tiende gravide kvinde udvikler svangerskabsforgiftning. Til gengæld....

Man kender ikke årsagen til, at cirka hver tiende gravide kvinde udvikler svangerskabsforgiftning.

Til gengæld kan lægerne se en sammenhæng mellem visse sygdomstilstande og svangerskabsforgiftning. Kvinder der lider af sukkersyge, forhøjet blodtryk, hjertesygdomme eller fedme har en større risiko for at få svangerskabsforgiftning.

Nu viser en ny undersøgelse at kvinder der har været længe om at blive gravide har 60 % større risiko for at få svangerskabsforgiftning.

Professor Jørn Olsen, leder af projektet Bedre Sundhed, som står bag undersøgelsen, forklarer til Jyllands-Posten: "Svangerskabsforgiftning er en af de sygdomme, som man ikke har fundet en entydig årsag til. Overvægt, sukkersyge og genetiske faktorer kan spille ind. Nu ved vi også, at der er en øget risiko, hvis man er længe om at blive gravid. Derfor er budskabet til jordemødre og praktiserende læger, at de skal være opmærksomme på problematikken hos kvinder, der har været længe om at blive gravide første gang".


Flere mænd kan ikke blive fædre
Gravid
Flere mænd kan ikke blive fædre 

Fire ud af ti mænd har så dårlig sæd, at de kan få problemer med at få børn. En tredjedel af alle danske mænd mellem 38 og 43 år lever i dag uden børn...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^