Flere mænd kan ikke blive fædre

Kategori: Gravid

Flere mænd kan ikke blive fædre

Flere mænd kan ikke blive fædre 

Fire ud af ti mænd har så dårlig sæd, at de kan få problemer med at få børn. En tredjedel af alle danske mænd mellem 38 og 43 år lever i dag uden børn...

Rigshospitalets afdeling for vækst og reproduktion har analyseret sædprøver fra i alt 2850 mænd på session fra efteråret 1996 til foråret 2004. Kvaliteten svinger ikke ret meget fra det ene år til det andet.

”Vi ved, at omkring 12 procent af sædcellerne skal være i orden, for at manden er fuldt frugtbar. Kommer man ned på fem pct. har man betydelige problemer med at få børn. Hos danske mænd er i gennemsnit kun ca. syv pct. af sædcellerne normale,” fortæller Niels Jørgensen, Rigshospitalets afdeling for vækst og reproduktion om resultaterne, der snart udbygges med flere undersøgelser.

”Det er et stort tab for både børnene, mændene og samfundet. Børn har gavn af at have flere forskellige voksne tæt på sig, og hverdagen sammen med børn lærer mænd indlevelsesevne og meget andet, ligesom de ganske enkelt er mindre syge. Alt i alt trives mennesker bedst med børn. Derfor er det trist, når så mange ikke har muligheden,” siger chefpsykolog Sv. Aa. Madsen, Rigshospitalet.
Lederen af Rigshospitalets afdeling for vækst og reproduktion, professor Niels Erik Skakkebæk, kræver nu en samlet indsats.



Kilde: Nordjyske Stiftstidende 6. juni 2005

Svangerskabsforgiftning
Gravid
Svangerskabsforgiftning  

Man kender ikke årsagen til, at cirka hver tiende gravide kvinde udvikler svangerskabsforgiftning. Til gengæld....

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^