Kategori: Gravid

Blødgørere påvirker børns kønsudvikling

Blødgørere påvirker børns kønsudvikling 

Ny forskning påviser nedsat kønsudvikling hos drengebørn, hvis mødre havde højere indhold af phthalater i blodet.

Ny forskning påviser nedsat kønsudvikling hos drengebørn, hvis mødre havde højere indhold af <link _top phthalater>phthalater i blodet.

Drengebørn, hvis mødre havde et højere indhold af <link _top phthalater>phthalater i blodet under graviditeten, fødes med kønsorganer, der er mindre udviklet end gennemsnittet. Det viser en nyligt offentliggjort amerikansk undersøgelse.

Undersøgelsen bringes i tidsskriftet Environmental Health Perspectives, som udgives af den amerikansk sundhedsstyrelse, National Institute of Health. Den bekræfter dyreforsøg med rotter, som før har vist, at de vidt udbredte plastikblødgørere kan påvirke kønsudviklingen - og muligvis være en medvirkende årsag til nedsat frugtbarhed.

Foruroligende udvikling
- En fjerdedel af mødrene var udsat for så megen påvirkning, at de havde skadet deres drenge, fortæller professor Shanna Shaw fra University of Rochester i staten New York, USA, til NORDJYSKE Stiftstidende.

Shanna Shaw tilføjer, at man endnu ikke ved, om også drengenes fertilitet påvirkes. Men alene det, at man kan måle så præcis en sammenhæng, er foruroligende, udtaler hun til avisen.

Industrien skeptisk
Fra industriens side er man skeptisk overfor de nye undersøgelser. Miljøchef i Plastindustrien i Danmark Lars Blom udtaler således til Nordjyske Stiftstidende, at han finder resultaterne ejendommelige og overraskende. Han oplyser, at et amerikansk ekspertpanel The Phthalate Esters Panel under American Chemistry Council nu har nedsat en kommission, som skal kulegrave de nye forskningsresultater.

Vælg varer uden <link _top phthalater>phthalater
IMS opfordrer forbrugere, der gerne vil være forsigtige og undgå unødig risiko, til at efterspørge varer uden <link _top phthalater>phthalater:

- Hvis vi som forbrugere bliver ved med at efterspørge varer uden <link _top phthalater>phthalater, så sætter vi gang i en proces, siger miljøkonsulent i IMS Hanne Svenningensen til Nordjyske Stiftstidende.

Kilde: Miljø & Sundhed

Gravid
Forstoppelse under graviditeten 

Forstoppelse under graviditeten kan forebygges med kost rig på kostfibre*, motion og væske. Når kostfibre er helt nødvendige for fordøjelsen, så skyldes det at kostfibre opsuger væske i mavetarmkanalen, hvilket resulterer i et blødere tarmindhold.

Læs mere
Kom i form til fødslen
Gravid
Kom i form til fødslen 

Det er en fordel at starte på fødselsforberedelseskurser så tidligt i svangerskabet som muligt....

Læs mere
Om traumatiske fødsler
Gravid
Om traumatiske fødsler 

For rigtig mange kvinder er børnefødsler ikke den lykkelige begivenhed, som omverdenen helst vil høre om. Ny bog belyser de problemer, som op mod en tredjedel oplever i forbindelse med fødsler.

Læs mere
Årsager til infertilitet
Gravid
Årsager til infertilitet 

Årsager til infertilitet

Læs mere
Nybagt mor på 62
Gravid
Nybagt mor på 62 

En britisk kvinde på 62 år er just blevet mor for fjerde gang. Det kostede fem forsøg i laboratoriet af kr. 120.000 kroner per forsøg at få behandlingen til at bære frugt ...

Læs mere
Forskelsløs udvikling
Gravid
Forskelsløs udvikling 

Børn undfanget efter kunstig befrugtning er nøjagtig lige så intelligente og bevægelsesmæssigt udviklede som alle andre børn..

Læs mere
En spørgsmål om gener
Gravid
En spørgsmål om gener 

Endelig kan par - der forgæves prøver at finde ud af, hvorfor de ikke kan få børn - få et svar.

Læs mere
Barnløshed og parforhold
Gravid
Barnløshed og parforhold 

– at passe på sig selv og hinandenBogen tager udgangspunkt i den følelsesmæssige og praktiske virkelighed, der møder det barnløse par. En virkelighed hvor sorgen over den udeblevne familieforøgelse for mange hurtigt kommer til at fylde ...

Læs mere
Overvægtig
Gravid
Overvægtig 

Udsigten til graviditet, får overvægtige kvinder til at slanke sig...

Læs mere
Graviditetstanker ? Husk folsyre!
Gravid
Graviditetstanker ? Husk folsyre! 

Ikke alle kvinder, der planlægger graviditet, følger myndighedernes anbefaling og tager et tilskud af folsyre....

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
Shopping
^