Kategori: Sommer

Kirsebærkoldsskål 

Stylist og madskribent Christa Alstrups herlige - og meget anderledes koldskål.

Til 4 personer 

Det skal du bruge:

  • 250 g kirsebær (mørke spisebær eller syltebær)
  • ½ flaske hvidvin
  • 1 stor spsk. lyst rørsukker
  • 1 økologisk citron
  • 2½ dl. syrnet fløde

Sådan gør du:

  • Udsten bærrene og gem stilke og sten.
  • Knus et par sten med en hammer, så den bitre mandelsmag frigøres, og kom dem sammen med alle de andre sten samt kirsebærstilkene i en gryde.
  • Skræl den vaskede citron tyndt og pres saften ud.
  • Kom vin, sukker, citronsaft og citronskal i gryden, kog i 5 minutter og lad alt trække i 1 kvarter, gerne dobbelt så længe.
  • Si saften. Kom den tilbage i gryden og tilsæt de udstenede bær. Bring det hele langsomt i kog, tag straks gryden fra varmen og afkøl suppen.
  • Hæld den syrnede fløde i en skål, rør lidt efter lidt kirsebærsuppen i og bland godt med et piskekris. Server suppen køleskabskold i glas evt. dekoreret med kirsebær. Det ser vildt flot ud!

Opskriften er fra Christa Alstrups smukke, prisbelønnede kogebog Køkkenfryd og bragt med forlagets tilladelse.
Bogen kan lånes på biblioteket.

Sommer
Shopping: Super sød sommerstil og -stemning 

Stemningsfuld sensommer med glasdesign fra Anna von Lipa,

Læs mere
Sommer
Det alsidige kirsebær - Fra kirsebærte og kager, til kirsebærsten i sengen ..  

Det lille bær med den store smag, er et populært bær - ikke mindst fordi det har så mange anvendelsesmuligheder. De smukke røde bær kan både nydes søde og saftige som de er - eller indgå som ingrediens i kager, frugtanretninger og fine fromager. Og selvfølgelig kan de også syltes, så de senere på…

Læs mere
Sommer
Hvepse - Sæson for hvepsestik 

Sidste års varme, tørre sommer kan betyde en sensommer med langt flere hvepse end normalt. Derfor er der god grund til at være opmærksom her i august og september, hvor gedehamsen kan være en pestilens – ikke mindst hvis man har hvepseallergi.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sommeropskrift: Grillet makrel med spidskål og rygeostecreme  

Makrel er eminent på grill, og med spidskål, radiser og rygeost er det dejlig let og lækker sommermad. Og så er makrel en af de såkaldte fede fisketyper, og kilde til sunde omega-3 fedtsyrer.

Læs mere
Sommer
Vigtige tips i sommervarmen 

I sommervarmen bliver soppebassiner hurtigt forurenet med alger og colibakterier, som i værste fald kan give diarré, udslæt og øjenbetændelse.

Læs mere
Sommer
Trampolin i haven - 5 råd til at undgå ulykker 

Fra parcelhaver lyder der sommeren igennem latter og frydefulde hyl, når børn og voksne giver den gas i havetrampolinen. De store trampoliner er både kilde til masser af sjov og dejlig samvær, men også til god motorik og øget sundhed. Ifølge Sikkerhedsstyrelsen kommer mange tusinde danskere hvert år…

Læs mere
Sommer
Et cayenne kick til fedtforbrændingen 

På varme dage skal der drikkes vand i rigelige mængder. Vandet kan smages til med citron, lime og mynte, og evt. lidt cayennepeber, hvis man vil give fedtforbrændingen et kick.

Læs mere
Sommer
Udsalg - Sommer 2021 

Så er der fuld gang i sommerudsalget. Se netbutikkernes udvalg af skønne varer, der lige nu sælges med store rabatter.

 

Læs mere
Skønhed & Pleje
Kan en solcreme blive for gammel? 

Ja, en solcreme kan blive for gammel og dermed miste sin solbeskyttende virkning.

Ifølge Forbrugerrådet har en uåbnet solcreme generelt en holdbarhed på 2 til 3 år, mens en åbnet solcreme typisk holder 12 måneder efter åbning. Men holdbarheden og den solbeskyttende virkning forudsætter blandt…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^