Synes du pigmentpletterne i ansigtet er blevet en gene, så findes der heldigvis flere gode metoder til at fjerne, mindske eller helt dække pletterne.

Blomstrer pigmentpletterne? 

Med forårssolen følger pigmenttesten: Har du beskyttet din hud tilstrækkeligt med solfaktor, eller er pigmentpletterne sprunget ud i fuldt flor? Hvis ja, hvad gør man så for at mindske skaderne?

Derfor er mørk hud er bedre beskyttet mod solens stråler

En ujævn hudtone, leverpletter, modermærker, plamager og fregner, også kaldet pigmentforandringer, skyldes en overproduktion af kroppens solbeskyttende pigment, melanin. Melanin er det, der giver vores hår, hud og øjne, deres farve, og findes kun i mindre mængde hos mennesker med lys hud. Da mennesker med mørk hud producerer mere melanin, er deres hud bedre beskyttet mod solens UV-stråler.

Hos mennesker med lys hud vil sol i begrænsede mængder give huden en jævn solbrun farve, men udsættes huden gentagende gange for kraftig uv-stråling og solskoldning, så vil kroppen, i forsøg på at beskytte huden mod solskade, sætte gang i en overproduktion af melanin. Resultatet er ofte en permanent ujævn hudfarve, pigmentplamager og fregner, der især bliver tydelige, når huden igen udsættes for sollys.  

Forebyg solskader

Når huden skal beskyttes mod uv-stråling, så er det i første omgang, fordi solskader øger risikoen for hudkræft. Det gælder især hos mennesker med lys hud, mens mennesker med mørk hud, sjældent får solskader og hudkræft.

Ved at undgå solen midt på dagen, søge skygge, når uv-indekset er 3 og derover samt bære solhat og huske solcreme (15+) beskytter man huden.

Sådan får du en jævn hudfarve trods pigmentplamager

Ud over den øgede risiko for hudkræft, så er der også den, der synes at ujævne plamager og skjolder i ansigtet skæmmer udseendet. Derfor udvikles der løbende nye metoder til at blege huden.

Bemærk! Uanset hvilken form for behandling, du vælger, så vil huden efter behandling være yderst sart og have brug tid till at hele. I mellemtiden er huden så modtagelig for solens stråler, at ophold i solen kan resultere i at man får en endnu kraftigere pigmentering end før behandlingen. Hudlæger anbefaler, at man undgår sol, solarium og selvbruner i 4 til 6 uger efter hver behandling. Hvis man bevæger sig ud i solen, så bør man bruge solcreme med høj solfaktor (50+) flere gange dagligt.

IPL laserbehandling

IPL står for ’Pulsed Light Technology’ og er en laserbehandling, hvor der sendespulserende lys mod huden. Behandlingen kræver 1-3 behandlinger med 4 ugers mellemrum. Efter hver behandling vil de behandlede hudområde være irriteret.

Pris

  • IPL laserbehandling af solskader på klinik: Mellem 1.200 og 3.000 pr. behandling

Diamantslibning

Med diamantslibning slibes huden nænsomt og renser den for snavs, olie, hudorme, døde hudceller og akne. Diamantslibning fjerner ikke pigmentpletter, men øger hudens blodcirkulation og sætter gang i dannelsen af nye hudceller.

Priser

  • Diamantslibning på klinik: Mellem 500 og 1.500 kroner pr. behandling
  • Diamantslibnings apparat til hjemmebehandling: Mellem kr. 400 og 3.000 kroner

Frysning af pigmentpletter

Ved at fryse huden med flydende kvælstof, ødelægges hudcellerne i det øverste hudlag. Efter behandling vil huden være irriteret, der vil opstå en blære og når blæren brister vil man få et sår, der heler inden for 2-4 uger.

Pris:

  • Frysning af pigmentpletter: Mellem 1.000 og 2.500 kroner pr. behandling

Makeup der effektivt dækker pigmentforandringer

Men man behøver hverken laser, frysning eller kemisk peeling for at få en jævn kulør. Med dækkende concealere og foundations, kan du nemt dække pigmentpletter og få en fin, jævn kulør.


Blandt anbefalede concealere er:

  • Tarte Shape Tape - Ultra Creamy Concealer. Vejl. 249
  • NYX Color Correcting Concealer Palette. Vejl 109,95
  • NARS Radiant Creamy Concealer. Vejl 279,95
  • Hourglass Vanish™ Seamless Finish - Foundation Stick. Vejl. 419

Anbefalede makeup foundations er:

  • L'Oréal Paris Cosmetics Infaillible Fresh Wear 32H Liquid Foundation. Vejl. 149
  • Estée Lauder Double Wear Stay in Place Make-up SPF 10. Vejl. 380
  • MAC Studio Fix Fluid SPF 15 Foundation. Vejl. 279,95
  • Tromborg Pep Makeup. Vejl. 430
  • Lamcôme Teint Idole Ultra Wear Foundation SPF15. Vejl 365
Skønhed & Pleje
10 makeupnyheder - efterår 

Når du har en lille stund og har lyst til lidt adspredelse, så har du her 10 af efterårets skønne makeupnyheder.

Læs mere
Skønhed & Pleje
Rituals: The Ritual of Yalda 

Fra Rituals kommer den nye serie, The Ritual of Yalda, som er inspireret af den oldgamle persiske festival og udviklet til at skabe stemningsfulde stunder, fulde af varme og velbehag, gennem de mørke vintermåneder.

Læs mere
Skønhed & Pleje
Advanced Colour Protect-serie 

Med 'Advanced Colour Protect'-serien har Remington lanceret ny stylingteknologi, der er særligt udviklet til at værne om farvet hår ved hjælp af varmesensor, indlejret sheaolie og UV-filter. Serien består af fire stylingredskaber; to krøllejern, et glattejern og en hårtørrer.

Læs mere
Skønhed & Pleje
Hjælp til solskadet hår 

Har sommeren været hård ved lokkerne, så kan en god hårmaske, gøre underværker. Ved at bruge hårmaske et par gange om ugen, giver du dit hår de bedste betingelser for at genvinde sin naturlige, sunde glans og struktur.

Læs mere
Sommer
Ny rapport: Vi solskoldes, når vi mindst venter det  

Når solen bager midt på dagen, er solbeskyttelse vigtig. Men det kan man hurtig glemme, når man ikke er ude for at nyde solen, men formålet er at slå græs, være til koncert eller spise frokost. Og derfor er det er faktisk oftest i situationer, hvor vi laver alt muligt andet end at solbade, at vi…

Læs mere
Vi tester!
Øjenbryn 'on fleek' 

Gennem de senere år er fokus på bryn blevet en af de hotteste makeuptrends. Men de smukke, fyldige, formede øjenbryn har ikke meget tilfælles med de blyantstynde bryn, der trendede i 80´erne, så for de af os, der drak Pisang Ambong på Tordenskjold i Århus eller Annabels i København dengang, kan det…

Læs mere
Vi tester!
Remington Air3D – Føntørrer i nyt elegant design 

Når det kommer til føntørrere, er der sjældent tale om elegant design, derfor var det med en vis nysgerrighed, at vi fik præsenteret Remingtons nylancering. Med Air3D har Remington nemlig designet en hårtørrer i et så super elegant design, at føntørren fremover kan ligge fremme.

Med Air3D…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Vinterhår? Sådan får du glansfuldt og sundt hår 

Stylingprodukter, føntørring, brug af stylingjern og skiftet mellem vinterens fugtige kolde luft ude og den varme, tørre centralvarme inden døre, kan få håret til at se fladt, glansløst og kedeligt ud. Men med lidt nænsom og kærlig pleje, kan selv det mest glansløse og kedelige hår få et skinne…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Julerød til læber og negle 

Der findes ikke noget som rød læbestift, der på et øjeblik kan forvandle det hverdagsagtige til det sofistikerede og elegante. Med udsigt til stribevis af festlige lejligheder i julen, kan en læbestift i den helt rigtige røde farve, være lige netop dét, der fuldender festlooket.
Og så kan man jo…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Intenst blik med tætte vipper 

Når man først har styr på teknikken, så er det hverken svært eller tidskrævende, at anvende kunstige vipper. En lille stribe fine, kunstige vipper kan fremhæve dine øjne, give dig et intenst blik og være lige det, der fuldender festmakeuppen.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^